Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε τη διάταξη του μενού “Έναρξη” στα Windows 10


Το μενού “Έναρξη” σάς επιτρέπει να καρφιτσώσετε εφαρμογές ώστε να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση σε αυτές. Μπορείτε να τα ομαδοποιήσετε και να διαχειριστείτε το μέγεθος των πλακιδίων καθώς και το πλάτος του μενού Έναρξη. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να το ρυθμίσετε, αλλά αξίζει τον κόπο. Τα καρφιτσωμένα πλακίδια στο μενού Έναρξη διευκολύνουν εκθετικά την πρόσβαση σε εφαρμογές και φακέλους που χρησιμοποιείτε συχνά. Αφού αφιερώσατε τόσο πολύ χρόνο στην τακτοποίηση των πλακιδίων στο μενού Έναρξη, θα ήταν κρίμα να του συμβεί κάτι. Μια νέα εγκατάσταση των Windows ή μια κακή ενημέρωση μπορεί να αναδιατάξει τα πλακίδια στο μενού Έναρξη. Τα καλά νέα είναι ότι η διάταξη πλακιδίων του μενού Έναρξη είναι κάτι για το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας εάν γνωρίζετε πού βρίσκονται τα αρχεία. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε τη διάταξη του μενού Έναρξη στα Windows 10.

  Πώς να κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή και του μόντεμ σας

Σημείωση: Αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί για εκδόσεις Windows 10 μετά το 1703.

Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε τη διάταξη του μενού Έναρξη, πρέπει να έχετε δικαιώματα διαχειριστή. Πρέπει επίσης να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό για τον οποίο θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας και να επαναφέρετε τη διάταξη του μενού Έναρξη. Είναι καλύτερο να συνδεθείτε στον λογαριασμό διαχειριστή για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της διάταξης για οποιονδήποτε άλλο λογαριασμό.

Μεταβείτε στο φάκελο AppDataLocalTileDataLayer για τον λογαριασμό για τον οποίο θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της διάταξης του μενού Έναρξη. Μέσα υπάρχει ένας φάκελος που ονομάζεται «Βάση δεδομένων». Εδώ αποθηκεύεται η διάταξη του μενού Έναρξη. Περιλαμβάνει τα πλακίδια που έχετε καρφιτσώσει και τις ομάδες που έχετε δημιουργήσει. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας σε ασφαλή τοποθεσία.

  Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 0x80070070 κατά την αναβάθμιση σε Windows 11

Κάθε φορά που θέλετε να επαναφέρετε αυτήν τη διάταξη, ίσως μετά από μια νέα εγκατάσταση των Windows 10, απλώς επικολλήστε αυτόν τον φάκελο στην ίδια θέση από την οποία τον αντιγράψατε. Κατά την επαναφορά και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, δεν πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό για τον οποίο επαναφέρετε ή να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της διάταξης.

Εάν έχετε διαμορφώσει μόνο έναν λογαριασμό στο σύστημά σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν δεύτερο για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να τον επαναφέρετε. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να ξεκλειδώσετε τον κρυφό λογαριασμό διαχειριστή στα Windows, αλλά δεν συνιστούμε να το κάνετε αυτό.

  Πώς να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στα μηνύματα ή στο FaceTime