Πώς να δημιουργήσετε ένα Screencast με το Microsoft PowerPoint

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία οθόνης για τα Windows 10. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλούσιο εργαλείο όπως το Camtasia ή για πιο βασικές ανάγκες, μπορείτε να δοκιμάσετε το ScreenToGif. Εάν πρέπει να ηχογραφήσετε κάτι σύντομο και γνωρίζετε ότι δεν θα χρειαστεί να το επεξεργαστείτε μετά την παραγωγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PowerPoint. Φυσικά πρέπει να έχετε εγκατεστημένη τη σουίτα Microsoft Office στο σύστημά σας. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια εκπομπή οθόνης με το Microsoft PowerPoint.

Screencast με Microsoft PowerPoint

Ανοίξτε μια παρουσίαση του Microsoft PowerPoint και μεταβείτε στην καρτέλα Εισαγωγή. Στη δεξιά πλευρά, στο σύνολο εργαλείων μέσων, κάντε κλικ στο κουμπί Εγγραφή οθόνης.

  Πώς να αλλάξετε το προφίλ, τους υπότιτλους και τη γλώσσα ήχου στο Netflix

Αυτό θα ελαχιστοποιήσει τα πάντα και θα προσθέσει μια γραμμή εργαλείων στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Μπορείτε να εγγράψετε ολόκληρη την οθόνη σας ή μπορείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο τμήμα της και να την εγγράψετε. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε μια φωνή. Είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή και έχετε την επιλογή να συμπεριλάβετε ή να εξαιρέσετε τον κέρσορα από την εμφάνιση στο screencast. Όταν είστε έτοιμοι για εγγραφή, κάντε κλικ στο κουμπί Εγγραφή στη γραμμή εργαλείων.

Λαμβάνετε μια σύντομη αντίστροφη μέτρηση πριν ξεκινήσει η εγγραφή και το PowerPoint θα σας πει ότι μπορείτε να τερματίσετε την εγγραφή με τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+Shift+Q.

  Πώς λειτουργούν οι εφαρμογές αναγνώρισης μουσικής όπως το Shazam;

Μόλις ολοκληρώσετε την εγγραφή, η εκπομπή οθόνης προστίθεται αυτόματα στις παρουσιάσεις του PowerPoint. Εάν θέλετε, μπορείτε να το εξαγάγετε στην επιφάνεια εργασίας σας. Κάντε δεξί κλικ στο screencast και επιλέξτε την επιλογή Save media as. Επιλέξτε πού θέλετε να το αποθηκεύσετε και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό από άλλες εφαρμογές.

Το screencast αποθηκεύεται ως αρχείο MP4, το οποίο μπορούν να αναπαράγουν όλες οι συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων και οι εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο, συμπεριλαμβανομένης της νεκρής πλέον εφαρμογής Movie Maker της Microsoft.

Το ίδιο το PowerPoint διαθέτει μερικά πολύ βασικά εργαλεία επεξεργασίας βίντεο που σας επιτρέπουν να περικόψετε ένα βίντεο, να προσθέσετε μερικά εφέ μετάβασης, να εισαγάγετε λεζάντες και φυσικά να περικόψετε το βίντεο. Αυτό είναι περίπου τόσο βασικό όσο γίνεται. Για περισσότερες επιλογές επεξεργασίας, μπορείτε να δοκιμάσετε την εφαρμογή Φωτογραφίες που σας επιτρέπει να συγχωνεύετε βίντεο μεταξύ τους.

  Πώς να προσθέσετε ένα κουμπί Shazam στο Κέντρο ελέγχου του iPhone σας

Δεν υπάρχει τρόπος να διαχωρίσετε τον ήχο από το αρχείο βίντεο. Αν πιστεύετε ότι μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε αυτό στη μετά την παραγωγή, τότε αυτό δεν είναι το εργαλείο που θα έπρεπε να χρησιμοποιείτε. Ακόμα κι αν ηχογραφήσετε ξεχωριστά μια φωνή, το PowerPoint δεν έχει επιλογή προσθήκης κομματιού ήχου στο αρχείο βίντεο. Μπορείτε να το ρυθμίσετε έτσι ώστε ένα αρχείο ήχου και βίντεο να παίζει ταυτόχρονα, αλλά είναι μια πολύ δύσκολη λύση.