Πώς να δημιουργήσετε ένα πρότυπο Φύλλων Google

Αν ανακαλύψετε ότι δημιουργείτε το ίδιο περίγραμμα υπολογιστικού φύλλου ξανά και ξανά στα Φύλλα Google, μπορείτε να εξοικονομήσετε τεράστιο χρόνο αν δημιουργήσετε ένα πρότυπο. Θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία βήμα προς βήμα.

Τα Φύλλα Google διαθέτουν ένα μεγάλη ποικιλία προτύπων μπορείτε να διαλέξετε, αλλά είναι πιθανό κανένα από αυτά να μην ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες απαιτήσεις σας. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο πρότυπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποτε το χρειάζεστε, υπάρχει μια λύση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε.

Πρώτα, ενεργοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας και κατευθυνθείτε προς Φύλλα Google. Ανοίξτε ένα κενό υπολογιστικό φύλλο, ένα υπολογιστικό φύλλο που δημιουργήσατε προηγουμένως ή ένα από τα πρότυπα της Google.

Ενα

Τώρα που έχετε μερικά “κόκαλα” για το πρότυπο υπολογιστικού φύλλου, κάντε κλικ στο όνομα αρχείου στο επάνω μέρος του φύλλου και μετονομάστε το σε κάτι που περιλαμβάνει τη λέξη “πρότυπο”. Πατήστε Enter όταν τελειώσετε για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

  Χρησιμοποιήστε αυτήν την εφαρμογή για να διαγνώσετε τον θόρυβο του αυτοκινήτου και να μάθετε τι συμβαίνει

Μετονομάστε το αρχείο και συμπεριλάβετε τη λέξη

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο φακέλου δίπλα στο όνομα του αρχείου και, στη συνέχεια, επιλέξτε το εικονίδιο “Νέος φάκελος” για να δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο για τα πρότυπα των Φύλλων Google.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο του φακέλου δίπλα στο όνομα του αρχείου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ

Πληκτρολογήστε ένα όνομα για το νέο φάκελο και κάντε κλικ στο σημάδι επιλογής για να τον δημιουργήσετε.

Κάντε κλικ στο “Μετακίνηση εδώ” για να αποθηκεύσετε το πρότυπο στον νέο φάκελο προτύπων των Φύλλων Google.

Κάντε κλικ

Αυτός ο φάκελος μπορεί πλέον να είναι το νέο σπίτι για τυχόν μελλοντικά πρότυπα που θα δημιουργήσετε. Αυτός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείτε τα πάντα στο Google Drive σας τακτοποιημένα και εύκολο να το βρείτε για οποιονδήποτε ανήκει στην ομάδα σας.

  Πώς να βρείτε αντικρουόμενα αρχεία στο Google Drive

Όταν πρέπει να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο οποιουδήποτε από τα πρότυπά σας, κατευθυνθείτε στο Google Drive, βρείτε τον φάκελο που μόλις δημιουργήσατε για τα πρότυπά σας και κάντε διπλό κλικ σε αυτόν.

Επειδή πρόκειται για ένα αρχείο προτύπου που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε πολλές φορές, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα αντίγραφό του πριν ξεκινήσετε να το επεξεργάζεστε ή να προσθέτετε πληροφορίες σε αυτό. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στο πρότυπο και επιλέξτε “Δημιουργία αντιγράφου” για να αντιγράψετε το αρχείο.

Κάντε δεξί κλικ στο πρότυπο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ

Το αντίγραφο του προτύπου σας αποθηκεύεται στον τρέχοντα φάκελο με το πρόθεμα “Αντιγραφή”. Από εδώ, μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο για να το ανοίξετε, να το μετονομάσετε ή να το μετακινήσετε εντελώς σε άλλο φάκελο.

Εάν ανοίξετε το έγγραφο ή κάποιος σας στείλει ένα αρχείο προτύπου, κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο > Δημιουργία αντιγράφου για να αντιγράψετε το πρότυπο στο Drive.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Face ID στο iPhone σας ενώ φοράτε μάσκα

Κάντε κλικ

Δώστε ένα όνομα στο αρχείο, επιλέξτε μια τοποθεσία για αυτό στο Drive σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK” για να το αποθηκεύσετε.

Ονομάστε το αρχείο, επιλέξτε το φάκελο στον οποίο θέλετε να το αποθηκεύσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό! Εάν θέλετε να μοιραστείτε το πρότυπό σας με άλλα μέλη της ομάδας, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο “Δημιουργία αντιγραφής” και να τον στείλετε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να το μοιραστείτε μέσω ενός συνδέσμου με δυνατότητα κοινής χρήσης.

Εάν πληρώνετε για τον λογαριασμό σας στο G Suite, μπορείτε να αποθηκεύσετε προσαρμοσμένα πρότυπα στο δικό σας προσαρμοσμένη συλλογή προτύπων για χρήση όλων των μελών της ομάδας σας. Εάν χρησιμοποιείτε τη δωρεάν έκδοση του G Suite, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο που περιγράφεται παραπάνω. Οι δωρεάν λογαριασμοί μπορούν να μοιράζονται προσαρμοσμένα πρότυπα χωρίς πρόσθετα έξοδα.