Πώς να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο σχέδιο παροχής ενέργειας στα Windows 10

Στα Windows 10, μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικά σχέδια ενέργειας για να ταιριάζουν σε διαφορετικές ανάγκες. Ένα σχέδιο παροχής ενέργειας έχει διαφορετικές μεταβλητές, όπως πόσο καιρό θα πρέπει να κρατά την οθόνη ξύπνια όταν δεν χρησιμοποιείται, πόσο καιρό θα πρέπει να παραμένει ενεργοποιημένη η μονάδα, το επίπεδο φωτεινότητας της οθόνης και άλλα. Από προεπιλογή, τα Windows 10 συνοδεύονται από μερικά σχέδια παροχής ενέργειας που έχουν ήδη διαμορφωθεί, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο σχέδιο παροχής ενέργειας που να ταιριάζει σε οποιαδήποτε ανάγκη σας.

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Προσαρμοσμένο σχέδιο ισχύος

Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και επικολλήστε τα παρακάτω στη γραμμή τοποθεσίας.

Control PanelHardware and SoundPower Options

Αυτό θα ανοίξει τον Πίνακα Ελέγχου στην οθόνη επιλογών ενέργειας. Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία σχεδίου ενέργειας στα αριστερά.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα θέμα δυναμικής ταπετσαρίας για τα Windows 10

Επιλέξτε ένα βασικό σχέδιο παροχής ενέργειας που θα μιμηθεί το προσαρμοσμένο. Επιλέξτε αυτό που έχει ρυθμίσεις πιο κοντά σε αυτό που χρειάζεστε και δεν θα χρειαστεί να προσαρμόσετε τόσα πολλά πράγματα στο επόμενο βήμα. Δώστε ένα όνομα στο σχέδιο ενέργειας σας για να ξέρετε σε τι χρησιμεύει.

Αλλάξτε τις βασικές ρυθμίσεις για αυτό το σχέδιο και κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία.

Τώρα που δημιουργήθηκε το σχέδιο, μπορείτε να ρυθμίσετε την προσαρμογή του. Το σχέδιο που δημιουργήσατε θα ενεργοποιηθεί αυτόματα. Μεταβείτε στην οθόνη του Πίνακα Ελέγχου που εμφανίζει όλα τα σχέδια παροχής ενέργειας που έχετε στο σύστημά σας και κάντε κλικ στην «Αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίου» δίπλα στο σχέδιο παροχής ενέργειας που δημιουργήσατε. Στο παράθυρο που ανοίγει, κάντε κλικ στην «Αλλαγή σύνθετων ρυθμίσεων ενέργειας» και ξεκινήστε την προσαρμογή του σχεδίου.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα μαύρης ταπετσαρίας στα Windows 7

Κάθε σχέδιο παροχής ενέργειας, είτε πρόκειται για προσαρμοσμένο σχέδιο είτε για μία από τις προεπιλογές που συνοδεύουν τα Windows 10, έχει τις ίδιες επιλογές που μπορείτε να προσαρμόσετε. Ορισμένα συστήματα, ανάλογα με το υλικό και τα προγράμματα οδήγησης που έχουν εγκαταστήσει, ενδέχεται να προσφέρουν περισσότερες επιλογές που μπορείτε να προσαρμόσετε.

Για παράδειγμα, εάν έχετε εγκατεστημένο το πρόγραμμα οδήγησης για αυτό και το υλικό που το υποστηρίζει, θα μπορείτε να ορίσετε τιμές για την Ισχύς θερμικής σχεδίασης και το ρολόι της CPU. Ενδέχεται επίσης να δείτε επιλογές για την προσαρμογή της ισχύος του επεξεργαστή και τις προσαρμοστικές ρυθμίσεις φωτεινότητας.

  Πώς να δημοσιεύσετε το ημερολόγιο του Outlook από το Outlook.com

Τα σχέδια παροχής ενέργειας είναι εύκολο να γίνουν και καμία από τις ρυθμίσεις που μπορείτε να προσαρμόσετε δεν μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά στο υλικό. Ο χρόνος που θα λάβετε από μια μεμονωμένη φόρτιση της μπαταρίας θα ποικίλλει ανάλογα με τις ρυθμίσεις του σχεδίου τροφοδοσίας, ωστόσο, το πρόγραμμα δεν είναι το μόνο πράγμα που θα αποφασίσει πόσο διαρκεί η μπαταρία. Άλλοι παράγοντες, όπως το για το οποίο πραγματικά χρησιμοποιείτε το σύστημά σας όταν επιλέγεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο, θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο. Εάν εργάζεστε μόνο σε ένα έγγραφο, θα πρέπει να αξιοποιήσετε αρκετά καλά από μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας. Εάν παρακολουθείτε ταινίες, η μπαταρία δεν θα διαρκέσει τόσο πολύ.

Μπορείτε να εισάγετε και να εξάγετε σχέδια παροχής ενέργειας στα Windows 10.