Πώς να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα σελίδας στο Microsoft Word

Η προσθήκη περιγράμματος σελίδας στο έγγραφό σας μπορεί να είναι ένας διακριτικός τρόπος για να κάνετε τα έγγραφά σας στο Microsoft Word να ξεχωρίζουν. Μπορείτε να προσαρμόσετε το στυλ, το πάχος και τον αριθμό των σελίδων για ένα περίγραμμα που θα εφαρμόζεται στο έγγραφο του Word.

Προσθήκη περιγράμματος σελίδας στο Microsoft Word

Η δημιουργία περιγράμματος σελίδας στο Microsoft Word θα εξαρτηθεί από την έκδοση του Microsoft Office που διαθέτετε. Για το Office 365 και το Office 2019, ανοίξτε ένα έγγραφο του Word και κάντε κλικ στην καρτέλα “Σχεδίαση” στην κορδέλα.

Εάν έχετε μια παλαιότερη έκδοση του Office, κάντε κλικ στην καρτέλα “Διάταξη” ή “Διάταξη σελίδας”.

Από εδώ, κάντε κλικ στο κουμπί “Περίγραμμα σελίδας”, στην ενότητα “Φόντο σελίδας” της κορδέλας.

Από προεπιλογή, το πλαίσιο “Περίγραμμα και σκίαση” που ανοίγει θα πρέπει από προεπιλογή να είναι η καρτέλα “Περίγραμμα σελίδας”. Εάν δεν το κάνει, κάντε κλικ σε αυτήν την καρτέλα για να εισαγάγετε τις ρυθμίσεις περιγράμματος.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε χάρτες εσωτερικών χώρων στους Χάρτες Google

Κάντε κλικ στο «Πλαίσιο» για να προσθέσετε ένα τυπικό περίγραμμα πλαισίου στο έγγραφό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προεπιλεγμένο στυλ, χρώμα και πλάτος περιγράμματος ή να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις από τα διάφορα αναπτυσσόμενα μενού.

Κάντε κλικ στο “OK” για να εφαρμόσετε το περίγραμμα της σελίδας στο έγγραφο του Word.

Από προεπιλογή, αυτό το στυλ περιγράμματος εφαρμόζεται δέκα σε κάθε σελίδα.

Η προβολή επεξεργασίας εγγράφων σας θα ενημερωθεί για να εμφανίσει το νέο περίγραμμα που εφαρμόζεται.

Εναλλακτικά στυλ περιγράμματος σελίδας και μορφοποίηση

Η μορφή της σελίδας πλαισίου είναι το προεπιλεγμένο στυλ, αλλά είναι διαθέσιμα εναλλακτικά στυλ περιγράμματος και επιλογές μορφοποίησης για χρήση.

Το περίγραμμα του πλαισίου είναι το πιο βασικό, προσθέτοντας μια σταθερή γραμμή χωρίς σκιά στη σελίδα σας. Ακόμη και αυτό μπορεί να προσαρμοστεί με διαφορετικούς τύπους γραμμών, πλάτη και χρώματα.

Προσαρμοσμένες ρυθμίσεις και στυλ περιγράμματος σελίδας

Εκτός από το περίγραμμα του πλαισίου, μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε ένα περίγραμμα με σκιά, ένα περίγραμμα στυλ “3D” και ένα προσαρμοσμένο περίγραμμα με επιλογές μίξης και αντιστοίχισης για κάθε πλευρά.

Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε μία από τις επιλογές από την ενότητα “Ρυθμίσεις” στην καρτέλα “Περίγραμμα σελίδας” του πλαισίου διαλόγου “Περίγραμμα και σκίαση”. Το στυλ που επιλέξατε θα εμφανιστεί για να το ελέγξετε στην ενότητα “Προεπισκόπηση” πριν το εφαρμόσετε στο έγγραφό σας.

  Επικοινωνήστε με άτομα με προβλήματα ακοής χωρίς χρήση ASL στο iPhone

Επιλέξτε το στυλ περιγράμματος του Word κάνοντας κλικ σε μία από τις επιλογές στο

Εφαρμογή ή κατάργηση μεμονωμένων γραμμών συνόρων

Εάν θέλετε να εφαρμόσετε ή να αφαιρέσετε μεμονωμένες γραμμές περιγράμματος από το έγγραφό σας (για παράδειγμα, αφαιρώντας το περίγραμμα από το κάτω μέρος μιας σελίδας), μπορείτε να το κάνετε από την ενότητα “Προεπισκόπηση”.

Εάν εφαρμόζεται ένα περίγραμμα, κάντε κλικ στη γραμμή περιγράμματος για να το αφαιρέσετε. Για να το εφαρμόσετε ξανά, κάντε κλικ στη γραμμή για να εμφανιστεί ξανά.

Εφαρμογή προσαρμοσμένων γραμμών συνόρων

Κάνοντας κλικ σε μεμονωμένες γραμμές περιγράμματος στην ενότητα “Προεπισκόπηση” μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε διαφορετικά στυλ σε διαφορετικές γραμμές όταν είναι επιλεγμένη η ρύθμιση “Προσαρμοσμένο” περίγραμμα.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί “Προσαρμογή” στη στήλη “Ρύθμιση”, επιλέξτε ένα στυλ γραμμής από το αναπτυσσόμενο μενού “Στυλ” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ σε μία από τις γραμμές περιγράμματος στο πλαίσιο “Προεπισκόπηση”.

Αλλαγή πλάτους και χρώματος περιγράμματος

Μπορείτε να κάνετε το περίγραμμά σας να ξεχωρίζει με διαφορετικά χρώματα και πλάτη περιγράμματος. Ένα μεγαλύτερο πλάτος περιγράμματος θα κάνει το περίγραμμά σας να ξεχωρίζει περισσότερο στο έγγραφό σας.

Τα πλάτη των περιγραμμάτων ξεκινούν από 1/4 πόντους και φτάνουν έως και 6 πόντους. Μια προεπισκόπηση του επιλεγμένου πλάτους περιγράμματος εμφανίζεται στην ενότητα “Προεπισκόπηση”. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε χρώμα επιλέξετε, είτε από τις προκαθορισμένες επιλογές είτε χρησιμοποιώντας το χρωματολόγιο RGB.

  Πώς να παρακολουθήσετε το PlayStation 5 Reveal της Sony

Για να αλλάξετε το πλάτος ή το χρώμα του περιγράμματος, επιλέξτε τις επιλογές που έχετε επιλέξει από τα αναπτυσσόμενα μενού “Χρώμα” και “Πλάτος”. Εάν έχετε εφαρμόσει τη ρύθμιση “Προσαρμοσμένο” περίγραμμα, θα χρειαστεί να κάνετε κλικ σε κάθε γραμμή περιγράμματος στην ενότητα “Προεπισκόπηση” για να εφαρμόσετε τις ρυθμίσεις που έχετε επιλέξει σε αυτές τις γραμμές.

Προσθήκη περιγράμματος σε μια μεμονωμένη σελίδα

Το Microsoft Word θα εφαρμόζει συνήθως στυλ περιγράμματος σε κάθε σελίδα, αλλά μπορείτε να εφαρμόσετε ένα περίγραμμα σελίδας σε μια μεμονωμένη σελίδα ή να εξαιρέσετε ορισμένες σελίδες όπως η πρώτη σας σελίδα.

Για να το κάνετε αυτό, μπείτε στο μενού ρυθμίσεων «Περίγραμμα σελίδας» (Διάταξη/Σχεδίαση/Διάταξη σελίδας > Περιγράμματα σελίδας) και κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού «Εφαρμογή σε».

Εάν θέλετε να εφαρμόσετε ένα περίγραμμα σε μια μεμονωμένη σελίδα, βεβαιωθείτε ότι είστε ενεργοί σε αυτήν τη σελίδα στο έγγραφο του Word πριν μπείτε στο μενού.

Από το αναπτυσσόμενο μενού “Εφαρμογή σε”, επιλέξτε “Αυτή η ενότητα” για να την εφαρμόσετε στη σελίδα στην οποία βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή. Για να εφαρμόσετε το περίγραμμά σας μόνο στην πρώτη σελίδα, επιλέξτε “Αυτή η ενότητα – Μόνο η πρώτη σελίδα” ή, για να το εφαρμόσετε σε όλες τις σελίδες εκτός από την πρώτη σελίδα, επιλέξτε “Αυτή η ενότητα – Όλα εκτός από την πρώτη σελίδα”.

Για να εφαρμόσετε ένα περίγραμμα σελίδας σε μεμονωμένες σελίδες, επιλέξτε τη σχετική επιλογή από το

Κάντε κλικ στο “OK” για αποθήκευση όταν είστε έτοιμοι. Στη συνέχεια, αυτό θα εφαρμόσει το περίγραμμα της σελίδας σας στις σελίδες που έχετε καθορίσει και όχι σε ολόκληρο το έγγραφο.