Πώς να δημιουργήσετε ένα οργανόγραμμα PowerPoint με δεδομένα Excel

Η δημιουργία ενός οργανογράμματος στο Excel έχει νόημα, επειδή είναι εύκολο να αντλήσετε δεδομένα από πηγές όπως άλλα έγγραφα του Excel ή το Outlook. Όταν έρθει η ώρα να επιδείξετε αυτό το γράφημα, μάλλον θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε το PowerPoint. Ευτυχώς, η μεταφορά του γραφήματος του Excel στο PowerPoint είναι αρκετά απλή.

Δημιουργία οργανογράμματος στο Excel

Αρχικά, ανοίξτε ένα νέο φύλλο Excel. Μεταβείτε στην καρτέλα “Εισαγωγή” και επιλέξτε την επιλογή “SmartArt”.

Θα εμφανιστεί το παράθυρο “Επιλογή γραφικού SmartArt”. Στο παράθυρο στην αριστερή πλευρά, επιλέξτε “Ιεραρχία”. Θα δείτε πολλά διαφορετικά στυλ γραφήματος να εμφανίζονται στα δεξιά. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Σε αυτό το παράδειγμα, θα επιλέξουμε την επιλογή “Όνομα και τίτλος οργανόγραμμα”.

  Πώς να σταματήσετε τα Windows 10 από την ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης

Αφού επιλέξετε το στυλ του γραφήματος σας, θα εμφανιστεί μια προεπισκόπηση του γραφήματος και η περιγραφή του γραφήματος στη δεξιά πλευρά του παραθύρου. Επιλέξτε “OK” όταν είστε έτοιμοι.

Το γράφημά σας θα εμφανιστεί τώρα στο φύλλο Excel. Συμπληρώστε τις σχετικές πληροφορίες για τα μέλη της ομάδας σας στο γράφημα (ή τραβήξτε τα δεδομένα από άλλες πηγές). Μόλις τελειώσετε, θα πρέπει να έχετε κάτι που μοιάζει με αυτό.

Το γράφημά μας περιλαμβάνει τα μέλη της ομάδας και τις αντίστοιχες θέσεις τους. Ελέγξτε ξανά για να βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες είναι σωστές, αποθηκεύστε το αρχείο Excel και μετά βγείτε έξω.

  Πώς να μετατρέψετε εικόνες PNG, TIFF και JPEG σε διαφορετική μορφή στο Mac σας

Εισαγωγή του οργανογράμματός σας στο PowerPoint

Τώρα ήρθε η ώρα να εργαστείτε στο PowerPoint. Ανοίξτε την παρουσίασή σας και μετακινηθείτε στη διαφάνεια όπου θέλετε το οργανόγραμμα. Μεταβείτε στην καρτέλα “Εισαγωγή” και επιλέξτε “Αντικείμενο”.

Θα εμφανιστεί το παράθυρο «Εισαγωγή αντικειμένου». Εδώ, επιλέξτε την επιλογή «Δημιουργία από αρχείο» και επιλέξτε «Αναζήτηση».

Μεταβείτε στη θέση του αρχείου Excel που περιέχει το οργανόγραμμα, επιλέξτε το και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK”.

Βεβαιωθείτε ότι η διαδρομή του αρχείου είναι σωστή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK”.

Το οργανόγραμμα από το Excel εμφανίζεται τώρα στην παρουσίασή σας στο PowerPoint! Εάν χρειάζεται να επεξεργαστείτε οποιοδήποτε περιεχόμενο μέσα στο γράφημα, είναι τόσο απλό όσο το διπλό κλικ στο γράφημα και η επεξεργασία του περιεχομένου. Θα έχετε πλήρη πρόσβαση στα εργαλεία του Excel όταν το κάνετε.

  Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ενός προφίλ χρήστη στα Windows 10

Η συγχώνευση των κελιών στο παρασκήνιο μπορεί επίσης να είναι καλή ιδέα, καθώς μπορεί να αποσπάσει αρκετά την προσοχή. Για να το κάνετε αυτό, κάντε διπλό κλικ στο γράφημα και, στη συνέχεια, επιλέξτε όλα τα κελιά που εμφανίζονται.

Στην καρτέλα “Αρχική σελίδα”, επιλέξτε “Συγχώνευση & Κέντρο”.

Τώρα θα έχετε ένα ωραίο, καθαρό οργανόγραμμα στην παρουσίασή σας στο PowerPoint. Καλή τύχη!