Πώς να δημιουργήσετε ένα κανάλι Discord μόνο για ανάγνωση

Τα κανάλια στους διακομιστές Discord βοηθούν τους χρήστες να συμμετέχουν σε συζητήσεις που βασίζονται σε θέματα ή θέματα σε σχετικούς χώρους. Ενώ τα κανάλια Discord είναι εγγενώς χρήσιμα για την ενθάρρυνση διαφορετικών συζητήσεων σε διάφορα θέματα, υπάρχουν φορές που οι διαχειριστές ή οι συντονιστές διακομιστή επιθυμούν να μεταφέρουν ένα σημαντικό μήνυμα σε όλα τα μέλη του διακομιστή. Και δεν θέλουν όλα τα μέλη να πλημμυρίζουν το κανάλι με απαντήσεις και αστείες. Εκεί έρχονται τα κανάλια μόνο για ανάγνωση και σε αυτό το άρθρο, εξηγήσαμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε κανάλια Discord μόνο για ανάγνωση σε επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά.

Δημιουργήστε ένα κανάλι Discord μόνο για ανάγνωση (2022)

Δημιουργήστε ένα κανάλι μόνο για ανάγνωση στο Discord (επιτραπέζιος υπολογιστής/ιστότοπος)

1. Ανοίξτε τον διακομιστή Discord και κάντε κλικ στο εικονίδιο “+” δίπλα στην ενότητα “Κανάλια κειμένου” στην αριστερή πλαϊνή γραμμή για να δημιουργήσετε ένα νέο κανάλι κειμένου.

2. Ονομάστε το κανάλι σας και κάντε κλικ στο «Δημιουργία καναλιού» για να κάνετε το κανάλι διαθέσιμο στον διακομιστή σας.

3. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το κανάλι που μόλις δημιουργήσατε και κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι “Ρυθμίσεις” δίπλα στο όνομα του καναλιού για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του.

4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και απενεργοποιήστε τα δικαιώματα για «Αποστολή μηνυμάτων», «Αποστολή μηνυμάτων σε νήματα», «Δημιουργία δημόσιων νημάτων» και «Δημιουργία ιδιωτικών νημάτων». Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο «Αποθήκευση αλλαγών» για να επιβεβαιώσετε ότι οι χρήστες μπορούν να διαβάζουν μόνο μηνύματα που αποστέλλονται σε αυτό το κανάλι.

  Πώς να επαληθευτείτε στο Discord

5. Και τέλος! Έχετε δημιουργήσει με επιτυχία ένα κανάλι μόνο για ανάγνωση στο Discord. Τα μέλη του διακομιστή δεν θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα σε αυτό το κανάλι. Εάν θέλετε να δώσετε στους επόπτες διακομιστών άδεια να στέλνουν μηνύματα στο κανάλι μόνο για ανάγνωση, ελέγξτε την επόμενη ενότητα.

Επιτρέψτε στους διαχειριστές να στέλνουν μηνύματα στα κανάλια Discord μόνο για ανάγνωση

Θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν νέο ρόλο για τους διαχειριστές (ή τους επόπτες) που θα τους επιτρέπει να στέλνουν μηνύματα σε κανάλια μόνο για ανάγνωση. Εάν έχετε έναν ενεργό διακομιστή με ρυθμισμένους ρόλους διαχειριστή, μπορείτε να μεταβείτε στο έβδομο βήμα για να επιτρέψετε στους διαχειριστές να στέλνουν μηνύματα μόνο για ανάγνωση.

1. Ανοίξτε τον διακομιστή Discord και κάντε κλικ στο όνομά του στην επάνω αριστερή γωνία. Από τη λίστα επιλογών που εμφανίζεται, κάντε κλικ στις «Ρυθμίσεις διακομιστή».

2. Από τη σελίδα ρυθμίσεων διακομιστή, μεταβείτε στην καρτέλα «Ρόλοι» και κάντε κλικ στο κουμπί «Δημιουργία ρόλου» για να δημιουργήσετε έναν νέο ρόλο.

3. Θα πρέπει τώρα να ονομάσετε το ρόλο και να επιλέξετε ένα χρώμα για αυτόν. Για παράδειγμα, έχω ορίσει το όνομα ρόλου σε “διαχειριστής” εδώ. Αλλά θα μπορούσατε επίσης να επιλέξετε “mod or moderator”, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

4. Μεταβείτε στην καρτέλα “Διαχείριση μελών” και κάντε κλικ στην “Προσθήκη μελών” για να συμπεριλάβετε μέλη με πρόσβαση εγγραφής σε κανάλια μόνο για ανάγνωση.

5. Επιλέξτε τα μέλη και κάντε κλικ στο «Προσθήκη» για να τους δώσετε το ρόλο διαχειριστή.

6. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Αποθήκευση αλλαγών» για να επιβεβαιώσετε την ενημερωμένη λίστα μελών.

7. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι Ρυθμίσεις δίπλα στο όνομα του καναλιού για να μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεών του.

8. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί «+» δίπλα στο «Ρόλοι/Μέλη» για να δείτε όλους τους ρόλους και τα μέλη στο διακομιστή.

9. Εδώ, επιλέξτε «διαχειριστής» ή ό,τι άλλο έχετε ονομάσει τον νέο ρόλο για να προχωρήσετε περαιτέρω.

  Το Discord ειδοποιεί το άλλο άτομο όταν κάνετε στιγμιότυπο οθόνης;

10. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα “Δικαιώματα καναλιού κειμένου” για τον ρόλο διαχειριστή και ενεργοποιήστε τα δικαιώματα “Αποστολή μηνυμάτων”, “Αποστολή μηνυμάτων σε νήματα”, “Δημιουργία δημόσιων νημάτων” και “Δημιουργία ιδιωτικών νημάτων”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Αποθήκευση αλλαγών” για να επιβεβαιώσετε τους ενημερωμένους κανόνες για αυτόν τον ρόλο. Τα μέλη του διακομιστή με το ρόλο “διαχειριστής” μπορούν πλέον να στέλνουν μηνύματα σε κανάλια μόνο για ανάγνωση.

Ρύθμιση καναλιού Discord μόνο για ανάγνωση σε κινητά (Android/ iOS)

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Discord και κάντε κλικ στο εικονίδιο “+” δίπλα στο “Κανάλια κειμένου”. Ονομάστε το κανάλι και πατήστε το εικονίδιο με το σημάδι επιλογής στην επάνω δεξιά γωνία για να δημιουργήσετε ένα νέο κανάλι.

2. Πατήστε παρατεταμένα το κανάλι που μόλις δημιουργήσατε και επιλέξτε “Επεξεργασία καναλιού” για να δείτε τις ρυθμίσεις του καναλιού από το αναδυόμενο μενού περιβάλλοντος.

2. Τώρα, επιλέξτε “Άδειες” στην ενότητα “Διαχείριση χρηστών” και πατήστε στο ρόλο “όλοι”.

3. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε τα δικαιώματα «Αποστολή μηνυμάτων», «Αποστολή μηνυμάτων σε νήματα», «Δημιουργία δημόσιων νημάτων» και «Δημιουργία ιδιωτικών νημάτων» και πατήστε το εικονίδιο Αποθήκευση στην κάτω δεξιά γωνία. Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, τα μέλη του διακομιστή δεν θα έχουν πλέον πρόσβαση για αποστολή μηνυμάτων στο συγκεκριμένο κανάλι.

Επιτρέψτε στους διαχειριστές να στέλνουν μηνύματα σε κανάλια μόνο για ανάγνωση στο κινητό

Η διαδικασία παροχής άδειας στους διαχειριστές (ή τους επόπτες) να στέλνουν μηνύματα σε κανάλια Discord μόνο για ανάγνωση, περιλαμβάνει τη ρύθμιση ενός νέου ρόλου και τη δυνατότητα σε συγκεκριμένα μέλη με το ρόλο να στέλνουν μηνύματα στο κανάλι μόνο για ανάγνωση. Μπορείτε να μεταβείτε στο πέμπτο βήμα παρακάτω εάν έχετε ήδη ρυθμίσει έναν ρόλο διαχειριστή στον διακομιστή σας.

1. Πατήστε στο όνομα του διακομιστή σας και κάντε κλικ στο “Ρυθμίσεις” στο αναδυόμενο μενού. Τώρα, πατήστε “Ρόλοι” κάτω από τα στοιχεία ελέγχου διαχείρισης χρηστών.

2. Πατήστε το κουμπί αιωρούμενης δράσης «+» κάτω δεξιά για να δημιουργήσετε έναν νέο ρόλο. Ονομάστε το ρόλο και δώστε του ένα χρώμα από την επόμενη σελίδα. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Αποθήκευση.

  Πώς να προσθέσετε, να διαχειριστείτε και να διαγράψετε ρόλους στο Discord

3. Επιστρέψτε στη σελίδα ρυθμίσεων διακομιστή και πατήστε «Μέλη». Εντοπίστε το μέλος στο οποίο θέλετε να εκχωρήσετε δικαιώματα στους διαχειριστές και πατήστε στο κατακόρυφο μενού με τις τρεις κουκκίδες δίπλα στο όνομα του χρήστη. Πρέπει να δώσετε στους διαχειριστές τα δικαιώματα του νέου ρόλου μέλους για να στέλνουν μηνύματα σε ένα κανάλι μόνο για ανάγνωση στο Discord.

4. Στη συνέχεια, διατηρήστε επιλεγμένο το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στον ρόλο διαχειριστή και ο χρήστης θα έχει πλέον τον ρόλο διαχειριστή.

5. Πατήστε παρατεταμένα το νέο κανάλι κειμένου που δημιουργήσατε στην παραπάνω ενότητα και πατήστε «Επεξεργασία καναλιού».

6. Στη συνέχεια, πατήστε «Άδειες» στην περιοχή «Διαχείριση χρηστών» και επιλέξτε «διαχειριστής» ως ρόλο.

7. Επιτρέψτε τα δικαιώματα “Αποστολή μηνυμάτων”, “Αποστολή μηνυμάτων σε νήματα”, “Δημιουργία δημόσιων νημάτων” και “Δημιουργία ιδιωτικών νημάτων” και πατήστε το κουμπί Αποθήκευση για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές. Οι χρήστες με ρόλο “διαχειριστή” μπορούν πλέον να στέλνουν μηνύματα σε κανάλια μόνο για ανάγνωση.

Συχνές Ερωτήσεις

Ε: Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα κανάλι Discord μόνο για ανάγνωση;

Μπορείτε να κάνετε ένα κανάλι Discord μόνο για ανάγνωση αλλάζοντας τα δικαιώματα του καναλιού. Έχουμε λεπτομερώς τα βήματα για να κάνετε το κανάλι Discord σας μόνο για ανάγνωση σε αυτό το άρθρο.

Ε: Πώς να δημιουργήσετε ένα κανάλι ανακοινώσεων στο Discord;

Το Discord σάς επιτρέπει επίσημα να δημιουργείτε κανάλια ανακοινώσεων εάν έχετε διακομιστή κοινότητας. Μπορείτε διαφορετικά να δημιουργήσετε ένα κανάλι, να το ονομάσετε “ανακοινώσεις” και να το κάνετε μόνο για ανάγνωση.

Ε: Μπορούν όλοι οι διαχειριστές να στέλνουν μηνύματα σε κανάλια Discord μόνο για ανάγνωση;

Εάν ο κάτοχος του διακομιστή έχει επιτρέψει τα δικαιώματα “Αποστολή μηνυμάτων” σε εσάς στο κανάλι μόνο για ανάγνωση, μπορείτε να στείλετε μηνύματα σε κανάλια μόνο για ανάγνωση.

Χρησιμοποιήστε κανάλια μόνο για ανάγνωση για ανακοινώσεις στο Discord

Λοιπόν, αυτά είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη δημιουργία καναλιών μόνο για ανάγνωση στον διακομιστή Discord. Αυτά τα κανάλια είναι χρήσιμα για την κοινή χρήση σημαντικών ανακοινώσεων με όλα τα μέλη του διακομιστή σε έναν ειδικό χώρο, ώστε να μην τα χάνουν άλλοι. Εν τω μεταξύ, εάν ο διακομιστής σας γίνεται συχνά υπερβολικά ενεργός με μηνύματα, μάθετε πώς να ενεργοποιείτε την αργή λειτουργία Discord για να καθυστερήσετε τον ρυθμό αποστολής των μηνυμάτων και να επιβραδύνετε τις συνομιλίες.