Πώς να δημιουργήσετε ένα γράφημα στα φύλλα Google

Ένα υπολογιστικό φύλλο με πολλά δεδομένα μπορεί να είναι δύσκολο να διαβαστεί και να επεξεργαστεί. Εάν χρησιμοποιείτε Φύλλα Google, η προσθήκη γραφημάτων στο υπολογιστικό φύλλο σας μπορεί να σας βοηθήσει να παρουσιάσετε αυτές τις πληροφορίες διαφορετικά για ευκολότερη ανάγνωση. Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε γραφήματα στο υπολογιστικό φύλλο σας.

Πριν ξεκινήσουμε, θα πρέπει να γνωρίζετε μια μικρή διαφορά στην ορολογία. Όπως το Microsoft Excel, τα Φύλλα Google αναφέρονται σε όλους τους τύπους γραφημάτων ως γραφήματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο επεξεργασίας γραφημάτων για να δημιουργήσετε αυτά τα γραφήματα και τα γραφήματα στα Φύλλα Google.

Εισαγάγετε ένα γράφημα στα Φύλλα Google

Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλούς διαφορετικούς τύπους γραφημάτων και γραφημάτων σε Φύλλα Google, από τα πιο βασικά γραφήματα γραμμών και ράβδων για χρήση από αρχάριους στα Φύλλα Google, έως πιο σύνθετα γραφήματα κηροπήγια και ραντάρ για πιο προηγμένη εργασία.

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το Φύλλα Google υπολογιστικό φύλλο και επιλέξτε τα δεδομένα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τη δημιουργία του γραφήματος σας. Κάντε κλικ στην Εισαγωγή > Γράφημα για να δημιουργήσετε το γράφημά σας και ανοίξτε το εργαλείο επεξεργασίας γραφημάτων.

  Πώς να δείτε γιατί η Apple χρεώνει την πιστωτική σας κάρτα

Στα Φύλλα Google, κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή > Γράφημα για να εισαγάγετε ένα γράφημα” width=”450″ height=”501″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Από προεπιλογή, δημιουργείται ένα βασικό γράφημα γραμμής χρησιμοποιώντας τα δεδομένα σας, με το εργαλείο επεξεργασίας γραφημάτων να ανοίγει στα δεξιά του σας επιτρέπουν να το προσαρμόσετε περαιτέρω.</p>
<p><img decoding=

Αλλαγή τύπου γραφήματος χρησιμοποιώντας το εργαλείο επεξεργασίας γραφημάτων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο επεξεργασίας γραφημάτων εάν θέλετε να αλλάξετε τον τύπο του γραφήματος. Εάν αυτό δεν εμφανίζεται αυτόματα στα δεξιά, κάντε διπλό κλικ στο γράφημά σας για να εμφανιστεί το μενού.

Στην καρτέλα “Ρύθμιση”, επιλέξτε μια εναλλακτική μορφή γραφήματος ή γραφήματος από το αναπτυσσόμενο μενού “Τύπος γραφήματος”.

Διαφορετικοί τύποι γραφημάτων και γραφημάτων ομαδοποιούνται. Κάντε κλικ σε μία από τις επιλογές για να αλλάξετε τον τύπο του γραφήματος από γραμμικό γράφημα σε κάτι άλλο.

Μόλις επιλεγεί, το γράφημά σας θα αλλάξει αμέσως για να ταιριάζει με αυτόν τον νέο τύπο γραφήματος.

Προσθήκη γραφήματος και τίτλων αξόνων

Τα γραφήματα που δημιουργήθηκαν πρόσφατα θα προσπαθήσουν να αντλήσουν τίτλους από το εύρος δεδομένων που έχετε επιλέξει. Μπορείτε να το επεξεργαστείτε μετά τη δημιουργία του γραφήματος, καθώς και να προσθέσετε επιπλέον τίτλους αξόνων για να κάνετε το γράφημά σας πιο κατανοητό.

  Πώς να ακυρώσετε μια σύσκεψη στο Microsoft Teams

Στο εργαλείο επεξεργασίας γραφημάτων, κάντε κλικ στην καρτέλα “Προσαρμογή” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Τίτλοι γραφήματος και αξόνων” για να εμφανιστεί το υπομενού.

Προσαρμόστε τους τίτλους γραφημάτων

Τα Φύλλα Google θα δημιουργήσουν έναν τίτλο χρησιμοποιώντας τις κεφαλίδες στηλών από το εύρος δεδομένων που χρησιμοποιήσατε για το γράφημά σας. Το υπομενού «Τίτλοι γραφήματος και αξόνων» θα επεξεργαστεί από προεπιλογή τον τίτλο του γραφήματος πρώτα, αλλά εάν δεν το έχει κάνει, επιλέξτε τον από το παρεχόμενο αναπτυσσόμενο μενού.

Επεξεργαστείτε τον τίτλο του γραφήματος στην εναλλακτική που επιλέξατε στο πλαίσιο “Κείμενο τίτλου”.

Ο τίτλος του γραφήματος θα αλλάξει αυτόματα μόλις ολοκληρώσετε την πληκτρολόγηση. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τη γραμματοσειρά, το μέγεθος και τη μορφοποίηση του κειμένου σας χρησιμοποιώντας τις επιλογές ακριβώς κάτω από το πλαίσιο “Κείμενο τίτλου”.

Προσθήκη τίτλων αξόνων

Τα Φύλλα Google, από προεπιλογή, δεν προσθέτουν τίτλους στους μεμονωμένους άξονες γραφημάτων σας. Εάν θέλετε να προσθέσετε τίτλους για λόγους σαφήνειας, μπορείτε να το κάνετε από το υπομενού «Τίτλοι γραφήματος και αξόνων».

Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε “Οριζόντιος τίτλος άξονα” για να προσθέσετε έναν τίτλο στον κάτω άξονα ή “Τίτλος κάθετου άξονα” για να προσθέσετε έναν τίτλο στον άξονα στα αριστερά ή στα δεξιά του γραφήματος σας, ανάλογα με τον τύπο του γραφήματος σας.

  Πώς να κάνετε αναβάθμιση στο Ubuntu 21.10

Στο πλαίσιο “Κείμενο τίτλου”, πληκτρολογήστε έναν κατάλληλο τίτλο για αυτόν τον άξονα. Ο τίτλος του άξονα θα εμφανιστεί αυτόματα στο γράφημά σας μόλις ολοκληρώσετε την πληκτρολόγηση.

Όπως και με τον τίτλο του γραφήματος, μπορείτε να προσαρμόσετε τις επιλογές γραμματοσειράς και μορφοποίησης για τον τίτλο του άξονά σας χρησιμοποιώντας τις παρεχόμενες επιλογές ακριβώς κάτω από το πλαίσιο “Κείμενο τίτλου”.

Αλλάξτε τα χρώματα, τις γραμματοσειρές και το στυλ γραφήματος

Η καρτέλα “Προσαρμογή” στο εργαλείο επεξεργασίας γραφημάτων προσφέρει πρόσθετες επιλογές μορφοποίησης για το γράφημα ή το γράφημα. Μπορείτε να προσαρμόσετε τα χρώματα, τις γραμματοσειρές και το συνολικό στυλ του γραφήματος σας κάνοντας κλικ στο υπομενού «Στυλ γραφήματος».

Από εδώ, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά χρώματα περιγράμματος γραφήματος, γραμματοσειρές και χρώματα φόντου από τα αναπτυσσόμενα μενού που παρέχονται. Αυτές οι επιλογές θα διαφέρουν ελαφρώς, ανάλογα με τον τύπο του γραφήματος που έχετε επιλέξει.

Για να εξοικονομήσετε χρόνο, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τα Φύλλα Google να δημιουργούν αυτόματα γραφήματα χρησιμοποιώντας ένα εύρος δεδομένων που μπορείτε να επεξεργάζεστε ή να προσθέτετε συνεχώς. Αυτό θα σας δώσει ένα γράφημα ή ένα γράφημα που αλλάζει αυτόματα καθώς κάνετε αλλαγές στα δεδομένα.