Πώς να δημιουργήσετε ένα γράφημα καταμέτρησης στο Microsoft Excel

Ένα γράφημα καταμέτρησης είναι ένας πίνακας σημείων καταμέτρησης για την παρουσίαση της συχνότητας στην οποία συνέβη κάτι. Το Microsoft Excel διαθέτει μεγάλο αριθμό ενσωματωμένων τύπων γραφημάτων, αλλά δεν διαθέτει επιλογή γραφήματος καταμέτρησης. Ευτυχώς, αυτό μπορεί να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας τύπους Excel.

Για αυτό το παράδειγμα, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα γράφημα καταμέτρησης για να απεικονίσουμε τις ψήφους που έλαβε κάθε άτομο σε μια λίστα.

Δημιουργήστε το σύστημα Tally

Ένα γράφημα καταμέτρησης παρουσιάζεται συνήθως ως τέσσερις γραμμές ακολουθούμενες από μια διαγώνια γραμμή διαγραφής για τον πέμπτο πίνακα. Αυτό παρέχει μια ωραία οπτική ομαδοποίηση.

  Πώς να διαγράψετε μια σελίδα στο Microsoft Word

Είναι δύσκολο να αναπαραχθεί αυτό στο Excel, επομένως, αντ’ αυτού, θα ομαδοποιήσουμε τις τιμές χρησιμοποιώντας τέσσερα σύμβολα σωλήνων και μετά μια παύλα. Το σύμβολο σωλήνα είναι η κατακόρυφη γραμμή πάνω από τον χαρακτήρα ανάστροφης κάθετο στο πληκτρολόγιο ΗΠΑ ή ΗΒ.

Έτσι, κάθε ομάδα των πέντε θα εμφανίζεται ως:

||||-

Και τότε ένα σύμβολο μεμονωμένου σωλήνα για μια μεμονωμένη εμφάνιση (1) θα εμφανιστεί ως:

|

Πληκτρολογήστε αυτά τα σύμβολα στα κελιά D1 και E1 στο υπολογιστικό φύλλο.

Θα δημιουργήσουμε το γράφημα καταμέτρησης χρησιμοποιώντας τύπους και θα αναφερθούμε σε αυτά τα δύο κελιά για να εμφανίσουμε τα σωστά σημεία καταμέτρησης.

Σύνολο των Ομάδων των Πέντε

Για το σύνολο των ομάδων των πέντε, θα στρογγυλοποιήσουμε την τιμή των ψήφων προς τα κάτω στο πλησιέστερο πολλαπλάσιο του πέντε και στη συνέχεια θα διαιρέσουμε το αποτέλεσμα με το πέντε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνάρτηση FLOOR.MATH για να στρογγυλοποιήσουμε την τιμή.

  Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα MyColor GTK

Στο κελί D3, εισαγάγετε τον ακόλουθο τύπο:

=FLOOR.MATH(C3,5)/5

Αυτό στρογγυλοποιεί την τιμή στο C3 (23) στο πλησιέστερο πολλαπλάσιο του 5 (20) και στη συνέχεια διαιρεί το αποτέλεσμα με το 5, δίνοντας την απάντηση 4.

Συνολικά τα Singles που έχουν απομείνει

Τώρα πρέπει να υπολογίσουμε τι περισσεύει μετά τις ομάδες των πέντε. Για αυτό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνάρτηση MOD. Αυτή η συνάρτηση επιστρέφει το υπόλοιπο μετά τη διαίρεση δύο αριθμών.

Στο κελί E3, εισαγάγετε τον ακόλουθο τύπο:

=MOD(C3,5)

Κάντε το γράφημα καταμέτρησης με έναν τύπο

Τώρα γνωρίζουμε τον αριθμό των ομάδων των πέντε και επίσης τον αριθμό των σινγκλ που θα εμφανιστούν στο γράφημα της καταμέτρησης. Απλώς πρέπει να τα συνδυάσουμε σε μια σειρά σημείων καταμέτρησης.

  Πώς να αλλάξετε τη φωτογραφία προφίλ σας στο Strava

Για να το κάνουμε αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε τη συνάρτηση REPT για να επαναλάβουμε τις εμφανίσεις κάθε χαρακτήρα τον απαιτούμενο αριθμό φορές και να τις συνδέσουμε.

Στο κελί F3, εισαγάγετε τον ακόλουθο τύπο:

=REPT($D$1,D3)&REPT($E$1,E3)

Η συνάρτηση REPT επαναλαμβάνει το κείμενο καθορισμένο αριθμό φορών. Χρησιμοποιήσαμε τη συνάρτηση για να επαναλάβουμε τους χαρακτήρες καταμέτρησης όσες φορές καθορίζεται από τους τύπους ομάδων και μονάδων. Χρησιμοποιήσαμε επίσης το συμπλεκτικό σύμβολο (&) για να τα συνδέσουμε μεταξύ τους.

Απόκρυψη των βοηθητικών στηλών

Για να ολοκληρώσουμε το γράφημα καταμέτρησης, θα κρύψουμε τις βοηθητικές στήλες D και E.

Επιλέξτε τις στήλες D και E, κάντε δεξί κλικ και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Απόκρυψη”.

Το ολοκληρωμένο γράφημα καταμέτρησης παρέχει μια ωραία οπτική παρουσίαση του αριθμού των ψήφων που έλαβε κάθε άτομο.