Πώς να δημιουργήσετε έναν φάκελο στο Telegram

Με την πρώτη ματιά, το Telegram μπορεί να φαίνεται σαν μια απλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Αλλά οι χρήστες γνωρίζουν ότι είναι πολύ περισσότερα από αυτό. Με εξαιρετικές δυνατότητες που προστίθενται συνεχώς, υπάρχει πάντα κάτι νέο να αγαπάτε στο Telegram. Για παράδειγμα, η τελευταία μεγάλη ενημέρωση πρόσθεσε φακέλους συνομιλίας για να μας βοηθήσει να οργανώσουμε τις συνομιλίες μας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να δημιουργείτε φακέλους στο Telegram και πολλά άλλα.

Τι είναι οι φάκελοι Telegram;

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το Telegram τόσο για δουλειά όσο και για συνομιλία με τους φίλους τους. Μετά από λίγο, καταλήγετε να κάνετε πολλές συνομιλίες και να συμμετέχετε σε πολλές ομάδες. Όλα αυτά μπορεί να είναι κάπως μπερδεμένα.

Το Telegram μπορεί να είναι η πρώτη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που προσφέρει λύση σε αυτό το πρόβλημα – φακέλους συνομιλίας. Τώρα θα μπορείτε να οργανώνετε τις συνομιλίες σας και να βρίσκετε και να περιηγείστε σε συγκεκριμένες συνομιλίες πολύ πιο γρήγορα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε φακέλους για διαφορετικούς τύπους συνομιλιών. Μετά την ενημέρωση, οι περισσότεροι δημιούργησαν δύο ξεχωριστούς φακέλους – έναν για την εργασία και έναν για τους φίλους και την οικογένεια. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε καλύτερο έλεγχο στις συνομιλίες σας. Σε βοηθά επίσης να διαχωρίσεις την προσωπική και την επαγγελματική σου ζωή.

Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν συγκεκριμένο φάκελο για ομαδικές συνομιλίες ή κανάλια. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει πολύ εάν έχετε παιδιά και επικοινωνείτε με τους δασκάλους ή τους συναδέλφους τους γονείς μέσω του Telegram.

  Πώς να διαγράψετε όλα τα μηνύματα στο Telegram

Φυσικά, εξαρτάται από εσάς να οργανώσετε τις συνομιλίες σας όπως σας αρέσει. Αυτές είναι απλώς προτάσεις που πιστεύαμε ότι μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.

Πώς να δημιουργήσετε έναν φάκελο;

Τώρα γνωρίζετε τι είναι οι φάκελοι Telegram και πώς να τους χρησιμοποιήσετε. Ήρθε η ώρα να σας δείξουμε πώς να δημιουργείτε τους ίδιους τους φακέλους. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Telegram.
  • Πατήστε τις τρεις γραμμές στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.
  • Εισαγάγετε τις Ρυθμίσεις.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Φάκελοι.
  • Πατήστε στο σύμβολο Συν για να δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο.
  • Ορίστε το! Μόλις δημιουργήσατε έναν νέο φάκελο. Τώρα πρέπει να το προσαρμόσετε.

  • Γράψτε το όνομα φακέλου.
  • Πατήστε Προσθήκη συνομιλιών και επιλέξτε τις συνομιλίες που θέλετε να προσθέσετε σε αυτόν τον φάκελο.
  • Όταν μπείτε στην ενότητα Φάκελοι, θα δείτε ορισμένους προτεινόμενους φακέλους. Εάν θέλετε να προσθέσετε έναν από αυτούς τους φακέλους, απλώς πατήστε στο σύμβολο Προσθήκη δίπλα στα ονόματά τους. Για παράδειγμα, το Telegram προτείνει στους χρήστες να δημιουργήσουν έναν “Μη αναγνωσμένο φάκελο”. Με τη δημιουργία αυτού του φακέλου, δεν θα χάσετε ποτέ ένα μήνυμα καθώς όλα τα νέα μηνύματα θα αποθηκεύονται εκεί μέχρι να τα διαβάσετε.

    Εξαρτάται από εσάς εάν θα τα χρησιμοποιήσετε ή θα δημιουργήσετε ένα νέο. Μπορείτε να δημιουργήσετε όσους φακέλους θέλετε. δεν υπάρχει όριο.

    Πώς να αφαιρέσετε τη συνομιλία από έναν φάκελο;

    Φυσικά, μπορείτε πάντα να προσθέσετε νέες συνομιλίες σε έναν φάκελο, αλλά μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε και συνομιλίες. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

      Πώς να βρείτε ένα User ID στο Telegram
  • Ανοίξτε την εφαρμογή Telegram.
  • Πατήστε τις τρεις γραμμές στην επάνω αριστερή γωνία.
  • Εισαγάγετε τις Ρυθμίσεις.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Φάκελοι.
  • Εισαγάγετε το φάκελο που θέλετε να αλλάξετε.
  • Στη συνέχεια, μπορείτε να πατήσετε Προσθήκη συνομιλίας ή Κατάργηση συνομιλίας, ανάλογα με το τι θέλετε να κάνετε.
  • Πληκτρολογήστε το όνομα της συνομιλίας.
  • Τέλος, για άλλη μια φορά, πατήστε Προσθήκη ή Αφαίρεση.
  • Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό! Οι προτεραιότητές σας αλλάζουν με τον καιρό, όπως και τα άτομα με τα οποία συνομιλείτε περισσότερο. Γι’ αυτό το Telegram σάς επιτρέπει να ενημερώσετε τους φακέλους σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους.

    Αρχειοθετημένοι φάκελοι

    Με την τελευταία ενημέρωση, θα λαμβάνετε αυτόματα αρχειοθετημένους φακέλους. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για συνομιλίες που δεν είναι πλέον ενεργές αλλά δεν θέλετε να τις διαγράψετε.

    Η μεταφορά συνομιλιών στο αρχείο δεν ήταν ποτέ ευκολότερη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σύρετε τη συνομιλία από τα δεξιά προς τα αριστερά και θα αρχειοθετηθεί.

    Εάν λάβετε ένα νέο μήνυμα στην αρχειοθετημένη συνομιλία, θα μετακινηθεί αυτόματα από τις αρχειοθετημένες στις ενεργές συνομιλίες. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα θέτοντας σε σίγαση τη συνομιλία. Με αυτόν τον τρόπο, θα παραμείνει σε αρχειοθετημένες συνομιλίες, εκτός εάν αποφασίσετε να το μετακινήσετε. Λάβετε υπόψη ότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα ειδοποιηθείτε όταν λάβετε νέο μήνυμα σε αυτήν τη συνομιλία.

    Δεν έχω φακέλους

    Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτήν την επιλογή στην εφαρμογή Telegram, μην ανησυχείτε. Η λειτουργία παρουσιάστηκε μόλις στα τέλη Μαρτίου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να φτάσει σε όλους τους χρήστες. Ορισμένοι χρήστες το έλαβαν αυτόματα, ενώ άλλοι έπρεπε να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους.

      Πώς να βρείτε φίλους στο Telegram

    Εάν δεν έχετε ενημερώσει πρόσφατα το Telegram, τώρα είναι η ώρα να το κάνετε. Πιθανότατα θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φακέλους, καθώς και κάποιες άλλες συναρπαστικές λειτουργίες, μετά την ενημέρωση. Δεν θέλουμε να τα αποκαλύψουμε όλα, αλλά υπάρχουν μερικά νέα emojis που θα λατρέψετε.

    Εάν εξακολουθείτε να μην βλέπετε φακέλους, μπορεί να υπάρχει άλλη εξήγηση. Το Telegram εισήγαγε φακέλους για να βοηθήσει τους ανθρώπους με πολλές συνομιλίες να οργανώσουν. Εάν χρησιμοποιείτε το Telegram μόνο για να συνομιλήσετε με έναν ή δύο φίλους, μπορεί να υποτεθεί ότι δεν χρειάζεστε αυτήν τη δυνατότητα. Όταν η λίστα συνομιλιών σας γίνει μεγαλύτερη, αυτή η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη.

    Καρφιτσώστε μια συνομιλία

    Το Telegram έχει κάνει το παραπάνω μίλι όσον αφορά την οργάνωση. Είναι πλέον δυνατό να καρφιτσώσετε μία ή περισσότερες συνομιλίες στην κορυφή της εφαρμογής σας. Μπορείτε να καρφιτσώσετε τις συνομιλίες που χρησιμοποιείτε συχνά, έτσι δεν θα χρειάζεται να κάνετε κύλιση προς τα κάτω κάθε φορά που θέλετε να γράψετε κάτι.

    Εναλλακτικά, μπορείτε να καρφιτσώσετε συνομιλίες που περιέχουν σημαντικές πληροφορίες. Ακόμα κι αν αυτές οι συνομιλίες δεν είναι πλέον ενεργές, θα έχετε τις πληροφορίες χρήσιμες. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά όταν πρόκειται για τη δουλειά σας.

    Η οργάνωση είναι το παν

    Η οργάνωση των αντικειμένων μας είναι απαραίτητη, τόσο εντός όσο και εκτός σύνδεσης. Ας ελπίσουμε ότι η τελευταία ενημέρωση του Telegram θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τις συνομιλίες σας. Μας αρέσει πόσο χρήσιμο είναι. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες εφαρμογές.

    Έχετε ήδη δοκιμάσει τους φακέλους Telegram; Τι πιστεύετε για αυτούς; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.