Πώς να δείτε το προφίλ σας στο Facebook όπως θα το έβλεπε κάποιος άλλος

Δεν μπορείτε ποτέ να είστε πολύ προσεκτικοί όταν δημοσιεύετε πράγματα στο Facebook. Γεγονότα και εικόνες που προορίζονται για κοινή χρήση με φίλους ή συγγενείς μπορεί κατά λάθος να γίνουν διαθέσιμα σε άλλα μάτια. Υπάρχουν ρυθμίσεις που προορίζονται να αποτρέψουν αυτό, αλλά ο έλεγχος κάθε ανάρτησης για να επιβεβαιώσετε την κατάσταση “Ιδιωτικό” είναι αρκετά δύσκολο.

Ευτυχώς, το Facebook έχει την επιλογή να σας επιτρέπει να βλέπετε ποιες από τις μεταφορτώσεις σας είναι ορατές από όλους. Αυτό το άρθρο σάς δείχνει πώς να βλέπετε το προφίλ σας στο Facebook όπως θα έκανε κάποιος άλλος, δίνοντάς σας τον έλεγχο του περιεχομένου που δημοσιοποιείτε.

Προβολή του προφίλ σας στο Facebook ως δημόσιο σε Windows, Mac ή Linux

Η προβολή του προφίλ σας όπως το βλέπουν άλλοι είναι μια απλή διαδικασία όταν βρίσκεστε σε υπολογιστή ή Mac. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  Πώς να μοιραστείτε μια ιστορία της ημέρας του Facebook Messenger
  • Ανοίξτε το “Facebook” σε ένα πρόγραμμα περιήγησης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “ανάποδα τρίγωνο” (μενού λογαριασμού) στην επάνω δεξιά ενότητα.
  • Επιλέξτε “Δείτε το προφίλ σας” στην κορυφή.
  • Κάντε κλικ στην «οριζόντια έλλειψη» (τρεις οριζόντιες κουκκίδες) κάτω από την κεφαλίδα του προφίλ.
  • Επιλέξτε “Ρυθμίσεις προφίλ και ετικετών”.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο δεξί παράθυρο προς τα κάτω. Δίπλα στο “εικονίδιο ματιών”, κάντε κλικ στο “Προβολή ως” για να δείτε τι βλέπουν οι άλλοι στη σελίδα του προφίλ σας.
  • Προβολή του προφίλ σας στο Facebook ως δημόσιο σε Android/iOS/iPhone

    Το Facebook Mobile σάς επιτρέπει να βλέπετε το προφίλ σας στο Facebook όσο δημόσιο μπορεί ένα πρόγραμμα περιήγησης, αν και η ενεργοποίησή του είναι ελαφρώς διαφορετική. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

      Δημιουργήστε λίστες αναπαραγωγής από κομμάτια που προτείνουν οι φίλοι του Facebook
  • Ανοίξτε την «εφαρμογή Facebook» και μεταβείτε στη «σελίδα προφίλ» σας πατώντας στο «εικονίδιο προφίλ» ή στο «εικονίδιο χάμπουργκερ» (Μενού) προς το επάνω τμήμα της οθόνης.
  • Πατήστε στην «οριζόντια έλλειψη» (τρεις οριζόντιες γραμμές) για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού του προφίλ σας.
  • Επιλέξτε «Προβολή ως».
  • Εμφανίζεται το προφίλ σας, εμφανίζοντας όλο το περιεχόμενο με δυνατότητα δημόσιας προβολής.
  • Γιατί θα θέλατε να δείτε το προφίλ σας ως κάποιος άλλος;

    Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει δραματικά τον τρόπο που επικοινωνούμε με τους άλλους. Έχει κάνει την ανάρτηση των σκέψεων και των καθημερινών μας συνηθειών σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, το να λαμβάνετε ως δεδομένο αυτό που ανεβάζουμε μπορεί να οδηγήσει σε πολλούς κινδύνους ασφάλειας τόσο για εσάς όσο και για την οικογένειά σας και δεν πρέπει να αγνοηθεί.

    Οι άνθρωποι υποτιμούν τον όγκο των δεδομένων που εμφανίζει μια απλή εικόνα. Μια πινακίδα, ένα ορόσημο ή ακόμα και τα γύρω σπίτια μπορούν να δώσουν την τοποθεσία σας σε οποιονδήποτε επιμένει να προσπαθήσει να τη βρει, για να μην αναφέρουμε όλα τα δεδομένα τοποθεσίας στο ίδιο το αρχείο εικόνας.

      Πώς να διαγράψετε μια σελίδα στο Facebook

    Αν δημοσιεύετε εικόνες για να τις επιδεικνύετε σε φίλους, αυτό είναι καλό, αλλά είναι αρκετά εύκολο λάθος να ξεχάσετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου μόλις γίνουν δημόσιες. Η προβολή του προφίλ σας ως κάποιος άλλος σάς επιτρέπει να βλέπετε ποιες αναρτήσεις έχετε καταστήσει διαθέσιμες σε όλους τους άλλους.

    Μπορείτε να αποφασίσετε γρήγορα εάν αυτές οι αναρτήσεις είναι εντάξει για να αφεθούν στο δημόσιο προφίλ σας ή στη συνέχεια να γίνουν ιδιωτικές. Η επιλογή “Προβολή ως” σάς επιτρέπει να βλέπετε όλες τις “δημόσιες” αναρτήσεις σας ταυτόχρονα και εξαλείφει την κουραστική διαδικασία επιθεώρησης εκ των υστέρων.

    Παρακολούθηση των μεταφορτώσεων σας

    Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει κάτι τόσο συνηθισμένο που θεωρείται δεδομένο στη σύγχρονη εποχή. Οι άνθρωποι δημοσιεύουν σχεδόν τα πάντα και τα πάντα, από μεγάλες γιορτές μέχρι ό,τι έχουν φάει για μεσημεριανό γεύμα. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε τι ανεβάζετε, καθώς δεν θέλετε να μοιράζεστε πράγματα με άτομα που δεν θέλετε να βλέπετε.