Πώς να δείτε το ιστορικό του προχείρου στο Microsoft Office

Μερικές φορές όταν βγαίνετε από το MS Word, σας ρωτά εάν θέλετε να διατηρήσετε τα δεδομένα αντιγραμμένα στο πρόχειρο. Εάν επιλέξετε να διατηρήσετε τα δεδομένα, η αποθήκευση και η έξοδος από το MS Word θα διαρκέσει περισσότερο. Το ίδιο συμβαίνει όταν πραγματοποιείτε έξοδο από οποιαδήποτε εφαρμογή MS Office, εάν έχετε αντιγράψει και επικολλήσει κείμενο ή εικόνες σε ένα αρχείο. Αυτό συμβαίνει επειδή το MS Office διατηρεί ένα ιστορικό των δεδομένων που αντιγράφετε στο πρόχειρό σας. Το συγχρονίζει επίσης με όλες τις εφαρμογές του Office. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εισαγάγετε αποσπάσματα του προχείρου που έχετε επικολλήσει σε ένα έγγραφο MS Word σε μια παρουσίαση MS PowerPoint χωρίς να χρειάζεται να το αντιγράψετε από το έγγραφο. Σημαίνει επίσης ότι αν χρειαστεί να εισαγάγετε ξανά το ίδιο απόσπασμα, δεν χρειάζεται να το αντιγράψετε στο πρόχειρό σας. Μπορείτε να ελέγξετε το ιστορικό του προχείρου σας στο MS Office και να το εισαγάγετε από εκεί.

  Τρόπος χρωματικής κωδικοποίησης συμβάντων ημερολογίου του Outlook χρησιμοποιώντας κατηγορίες

Όλες οι εφαρμογές του MS Office διατηρούν ιστορικό των τελευταίων 24 στοιχείων που αντιγράψατε. Το πιο σημαντικό, εάν έχετε ανοιχτή μια εφαρμογή MS Office, οτιδήποτε αντιγράφετε στο πρόχειρο, την εικόνα ή το κείμενό σας, αποθηκεύεται αυτόματα στο πρόχειρό της.

Ιστορικό πρόχειρου στο Microsoft Office

Ανοίξτε μια εφαρμογή MS Office. Αναζητήστε το κουμπί Επικόλληση. Θα πρέπει να βρίσκεται στην καρτέλα Αρχική σελίδα σε όλες τις εφαρμογές. Κάτω δεξιά στο κουμπί Επικόλληση, θα δείτε ένα μικρό βέλος δίπλα στη λέξη «Πρόχειρο». Κλίκαρέ το.

Θα ανοίξει μια καρτέλα στα αριστερά που θα σας δείχνει τα τελευταία 24 στοιχεία που αντιγράψατε στο πρόχειρό σας. Ορισμένα στοιχεία θα υποδεικνύουν ακόμη και το είδος του περιεχομένου που αντιγράφηκε στο πρόχειρο, π.χ. ένας σύνδεσμος θα έχει ένα εικονίδιο υδρόγειο δίπλα του. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί με το μικρό βέλος σε οποιαδήποτε εφαρμογή του MS Office και θα δείτε τα ίδια στοιχεία στο ιστορικό του προχείρου.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τους εξερχόμενους συνδέσμους παρακολούθησης Reddit

Κάθε φορά που αντιγράφετε κάτι στο πρόχειρό σας, αποθηκεύεται αυτόματα στο πρόχειρο του MS Office. Δεν χρειάζεται πραγματικά να επικολλήσετε το στοιχείο μέσα σε μια παρουσίαση ή έγγραφο. Δεν χρειάζεται καν να μεταβείτε σε μία από τις εφαρμογές του Office. Θα λάβετε μια ειδοποίηση στο κάτω μέρος της οθόνης σας που θα σας ενημερώνει ότι ένα αντικείμενο έχει αντιγραφεί, και αυτό είναι περίπου.

Ιστορικό προχείρου των Windows

Το πρόχειρο των Windows μπορεί να θυμάται μόνο το τελευταίο στοιχείο που αντιγράψατε σε αυτό. Όλα τα νέα στοιχεία που αντιγράφετε στο πρόχειρό σας αντικαθιστούν το παλιό και δεν υπάρχει τρόπος να επαναφέρετε τα παλαιότερα στοιχεία. Αυτό συχνά καθιστά το πρόχειρο του συστήματος ανεπαρκές για τους χρήστες. Καταφεύγουν στη χρήση διαχειριστών προχείρου τρίτων που μπορούν να διατηρήσουν το ιστορικό του προχείρου. Εάν διαπιστώσετε ότι βρίσκεστε στο ίδιο σκάφος και έχετε MS Office, μπορείτε να επιλέξετε να αφήσετε μια εφαρμογή MS Office σε λειτουργία και θα αποθηκεύσει έως και 24 στοιχεία από το ιστορικό του προχείρου σας.

  Πώς να προσθέσετε τα αγαπημένα σας παράθυρα προτιμήσεων στο Mac Dock