Πώς να δείτε τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν το δίκτυό σας στα Windows 10

Τα Windows μπορούν να σας δείξουν ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν το δίκτυό σας αυτήν τη στιγμή και πόσα δεδομένα μεταφέρουν. Μπορείτε ακόμη να δείτε μια λίστα εφαρμογών που χρησιμοποίησαν το δίκτυό σας τις τελευταίες 30 ημέρες.

Αυτό δείχνει ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, αλλά οι παρακάτω μέθοδοι δεν δείχνουν μόνο τη χρήση του Διαδικτύου. Εμφανίζουν όλη τη χρήση του δικτύου. Είτε μια εφαρμογή επικοινωνεί με έναν απομακρυσμένο διακομιστή στο Διαδίκτυο είτε με άλλον υπολογιστή στο τοπικό σας δίκτυο, θα φαίνεται ότι χρησιμοποιεί τη σύνδεση δικτύου σας.

Χρησιμοποιήστε τη Διαχείριση εργασιών για να δείτε την τρέχουσα χρήση

Για να ελέγξετε με ακρίβεια ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν το δίκτυό σας αυτήν τη στιγμή—και πόσα δεδομένα κατεβάζουν και ανεβάζουν—ανατρέξτε στη Διαχείριση εργασιών.

  Πώς να διορθώσετε τις εφαρμογές του Microsoft Store που δεν ενημερώνονται σε νέα έκδοση στα Windows 10

Για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε «Διαχείριση εργασιών» ή πατήστε Ctrl+Shift+Esc. Υπάρχουν επίσης πολλοί άλλοι τρόποι για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών.

Στη λίστα των διεργασιών, κάντε κλικ στην επικεφαλίδα «Δίκτυο» για να ταξινομήσετε τη λίστα των διεργασιών που εκτελούνται κατά χρήση δικτύου. Παρακολουθήστε τη λίστα και θα δείτε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν το δίκτυό σας καθώς και πόσο εύρος ζώνης χρησιμοποιούν.

(Εάν δεν βλέπετε την επικεφαλίδα Δικτύου, κάντε πρώτα κλικ στο “Περισσότερες λεπτομέρειες”.)

Τεχνικά, αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα—αν μια διεργασία δεν χρησιμοποιεί πολλούς πόρους δικτύου, τα Windows στρογγυλοποιούνται στα 0 Mbps (Megabits ανά δευτερόλεπτο.) Είναι απλώς ένας γρήγορος τρόπος για να δείτε ποιες διεργασίες χρησιμοποιούν αξιοσημείωτο εύρος ζώνης.

Εκκινήστε το Resource Monitor για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες

Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, μεταβείτε κατευθείαν στην εφαρμογή Resource Monitor. Μπορείτε να το εκκινήσετε κάνοντας αναζήτηση για “Παρακολούθηση πόρων” στο μενού “Έναρξη” ή κάνοντας κλικ στην καρτέλα “Απόδοση” στη Διαχείριση εργασιών και κάνοντας κλικ στο “Άνοιγμα παρακολούθησης πόρων” στο κάτω μέρος του παραθύρου.

  Πώς να παραμερίσετε τις καρτέλες στο Microsoft Edge στα Windows 10

Κάντε κλικ στην καρτέλα “Δίκτυο” και θα δείτε μια λίστα με τις διαδικασίες λήψης ή αποστολής δεδομένων μέσω του δικτύου. Θα δείτε επίσης πόσα δεδομένα μεταφέρουν σε B/sec (Byte ανά δευτερόλεπτο.)

Αυτό εμφανίζει επίσης διεργασίες που χρησιμοποιούν ένα μικρό εύρος ζώνης δικτύου, το οποίο διαφορετικά θα εμφανιζόταν ως χρήση 0 Mbps στη Διαχείριση εργασιών.

Και με τις λίστες Task Manager και Resource Monitor, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε μια εφαρμογή και να επιλέξετε «Αναζήτηση στο Διαδίκτυο» για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποια ακριβώς είναι η διαδικασία.

Δείτε τη Χρήση δεδομένων δικτύου τις τελευταίες 30 ημέρες

Τα Windows 10 παρακολουθούν ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν το δίκτυό σας και πόσα δεδομένα μεταφέρουν. Μπορείτε να δείτε ποιες εφαρμογές έχουν χρησιμοποιήσει το δίκτυό σας τις τελευταίες 30 ημέρες και πόσα δεδομένα έχουν μεταφέρει.

  Πώς να διορθώσετε την παραμορφωμένη οθόνη στα Windows 10 After Fall Creators Update

Για να βρείτε αυτές τις πληροφορίες, κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις > Δίκτυο και Διαδίκτυο > Χρήση δεδομένων. Κάντε κλικ στην «Προβολή χρήσης ανά εφαρμογή» στο επάνω μέρος του παραθύρου. (Μπορείτε να πατήσετε Windows+I για να ανοίξετε γρήγορα το παράθυρο Ρυθμίσεις.)

Από εδώ, μπορείτε να κάνετε κύλιση σε μια λίστα εφαρμογών που χρησιμοποίησαν το δίκτυό σας τις τελευταίες 30 ημέρες.

Εάν είστε σε δίκτυο Wi-Fi, μπορείτε να δείτε εφαρμογές που έχουν χρησιμοποιήσει το τρέχον δίκτυο Wi-Fi ή μια λίστα εφαρμογών που έχουν χρησιμοποιήσει το δίκτυο σε όλα τα δίκτυα Wi-Fi στα οποία έχετε συνδεθεί. Επιλέξτε αυτό που θέλετε να δείτε στο πλαίσιο “Εμφάνιση χρήσης από”.

Η κορυφή της λίστας θα περιέχει προφανείς ενόχους—πιθανότατα τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε περισσότερο. Κάντε κύλιση προς τα κάτω προς τα κάτω και θα δείτε εφαρμογές που σπάνια συνδέονται στο διαδίκτυο και δεν χρησιμοποιούν πολλά δεδομένα όταν το κάνουν.