Πώς να δείτε τις διαστάσεις της εικόνας στην Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 10

Το File Explorer έχει υποστεί κάποιες αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στα Windows 7, φαινόταν πολύ διαφορετικό, αλλά οι περισσότερες δυνατότητες που είχε τότε εξακολουθούν να αποτελούν μέρος της εφαρμογής στα Windows 10. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές. Για ένα, η γραμμή Ιδιοτήτων που εμφανίστηκε στο κάτω μέρος όταν επιλέξατε ένα αρχείο δεν υπάρχει πλέον. Αυτή η γραμμή ήταν απίστευτα χρήσιμη επειδή σας έδωσε γρήγορες λεπτομέρειες για οποιοδήποτε αρχείο, ειδικά για εικόνες. Εάν πρέπει να προβάλετε διαστάσεις εικόνας στην Εξερεύνηση αρχείων, τότε υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε.

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ποντίκι αιώρηση

Αυτό λειτουργεί εντός του File Explorer αλλά και στην επιφάνεια εργασίας σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από μια εικόνα και να περιμένετε να εμφανιστεί η άκρη του εργαλείου. Η συμβουλή του εργαλείου σάς λέει τον τύπο του αρχείου που είναι, δηλαδή, την επέκταση αρχείου που είναι χρήσιμη αν τα έχετε κρύψει, τις διαστάσεις του και το μέγεθος του δίσκου του.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την προεπισκόπηση μικρογραφιών SVG στην Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 10

Το πρόβλημα με αυτήν τη μέθοδο είναι ότι η άκρη του εργαλείου δεν εμφανίζεται πάντα. Μερικές φορές χρειάζεται να επιλέξετε, να αποεπιλέξετε και να επιλέξετε ξανά το αρχείο για να εμφανιστεί η συμβουλή του εργαλείου. Όλα εξαρτώνται από το πόσο χρόνο έχετε.

Στήλη Διαστάσεων

Αυτό λειτουργεί μόνο μέσα στην Εξερεύνηση αρχείων, επομένως, ενώ είναι πιο αξιόπιστη από την προηγούμενη μέθοδο, δεν θα λειτουργεί στην επιφάνεια εργασίας σας. Ανοίξτε ένα φάκελο που περιέχει εικόνες. Κάντε δεξί κλικ στον τίτλο οποιασδήποτε από τις ήδη ενεργοποιημένες στήλες και από το μενού περιβάλλοντος, επιλέξτε “Διαστάσεις”.

Αυτό θα προσθέσει μια στήλη Διαστάσεις στην Εξερεύνηση αρχείων μόνο για αυτόν τον φάκελο. Η στήλη Διαστάσεις θα σας δείχνει, ανά πάσα στιγμή, τις διαστάσεις της εικόνας. Αυτό είναι πολύ πιο εύκολο από τη μέθοδο συμβουλής εργαλείου, καθώς δεν χρειάζεται να περιμένετε να εμφανιστούν οι πληροφορίες.

  Πώς να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής τίτλου στα Windows 10

Το μειονέκτημα, ή μάλλον λίγο ενοχλητικό με αυτήν τη μέθοδο είναι ότι πρέπει να ενεργοποιήσετε τη στήλη για κάθε φάκελο με εικόνες. Η ενεργοποίησή του σε έναν φάκελο δεν αρκεί. Επίσης, πρέπει να έχετε ορίσει την επιλογή Προβολή σε Λίστα. Εάν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε από τις προβολές μικρογραφίας, η στήλη διαστάσεων δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί, ωστόσο, η μέθοδος συμβουλής εργαλείου θα εξακολουθεί να λειτουργεί. Με την προβολή λίστας, χάνετε το πλεονέκτημα της λήψης μικρογραφιών εικόνων, κάτι που, εάν έχετε πολλές εικόνες για ταξινόμηση, είναι χρήσιμο.

Συνολικά, απλώς χάνουμε τη γραμμή Ιδιοτήτων που εμφανιζόταν στο κάτω μέρος. Μπορείτε να βρείτε μια επέκταση ή εφαρμογή File Explorer που μπορεί να την προσθέσει ξανά, αλλά αυτή δεν είναι το είδος της εφαρμογής που θέλετε να σύρετε προς τα κάτω με πρόσθετες εφαρμογές και επεκτάσεις, εάν έχετε παλαιότερο σύστημα.

  Πώς να ορίσετε μια κινούμενη ταπετσαρία στα Windows 10