Πώς να δείτε την ταχύτητα σύνδεσης hotspot στα Windows 10

Στα Windows 10, είναι γελοία εύκολο να δημιουργήσετε ένα hotspot. Το Action Center διαθέτει μια εναλλαγή, μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης από την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μπορείτε να περιορίσετε τη σύνδεση σε WiFi ή Bluetooth. Η Διαχείριση εργασιών στα Windows 10 σάς λέει πόση ταχύτητα δεδομένων λαμβάνετε μέσω του WiFi σας, αλλά όταν ενεργοποιείτε το hotspot στο σύστημά σας, μπορείτε επίσης να δείτε την ταχύτητα σύνδεσης του hotspot.

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ταχύτητα σύνδεσης hotspot

Πρώτα ενεργοποιήστε το hotspot και βεβαιωθείτε ότι μια συσκευή είναι συνδεδεμένη σε αυτό. Πρέπει να χρησιμοποιεί τη σύνδεση για να λάβετε την ταχύτητα της σύνδεσης.

  Πώς να αναζητήσετε γρήγορα έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας συντομεύσεις σε iPhone και iPad

Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών και μεταβείτε στην καρτέλα Απόδοση. Εδώ μπορείτε να δείτε πώς λειτουργεί η CPU, η RAM, ο δίσκος και η GPU και φυσικά ο προσαρμογέας Wi-Fi. Όταν ενεργοποιήσετε το hotspot, θα δείτε εδώ δύο καταχωρήσεις WiFi.

Για να κάνετε διαφοροποίηση μεταξύ της κάρτας δικτύου WiFi και του εικονικού σημείου πρόσβασης, πρέπει να επιλέξετε το γράφημα WiFi και να ελέγξετε ποιο γράφει Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter επάνω δεξιά. Αν διαβάζει Intel, τότε δεν είναι αυτό που ψάχνετε.

Αφού βρείτε τον σωστό προσαρμογέα WiFi, αναζητήστε τα πεδία Αποστολή και Λήψη. Θα σας πουν πόση ταχύτητα δίνει η σύνδεση hotspot σας.

  5 Smarthome συσκευές που δεν πρέπει να αγοράσετε

Αν κοιτάξετε προσεκτικά τον προσαρμογέα WiFi που αναφέρεται στην αριστερή στήλη, θα παρατηρήσετε ότι η σύνοψη των πληροφοριών περιλαμβάνει τις πληροφορίες ταχύτητας, αλλά είναι στιγμιαία. Το γράφημα θα σας πει πόση ταχύτητα δίνει η σύνδεσή σας για όσο διάστημα είναι συνδεδεμένη.

Δεν θα μπορείτε να δείτε πόσα δεδομένα καταναλώνονται, ούτε θα μπορείτε να πείτε πόσες συσκευές είναι συνδεδεμένες στο hotspot. Εάν θέλετε να μάθετε πόσες συσκευές είναι συνδεδεμένες, χρειάζεται μόνο να ανοίξετε το Κέντρο ενεργειών και να δείτε την εναλλαγή για Mobile Hotspot. Μπορείτε να συνδέσετε έως και 8 συσκευές στο hotspot του υπολογιστή σας και η εναλλαγή θα σας δείξει πόσες, από τις 8, έχετε συνδέσει.

  Πώς να ανοίξετε μια εφαρμογή ή ένα αρχείο σε μια νέα εικονική επιφάνεια εργασίας στα Windows 10

Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση, μπορείτε να δοκιμάσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή ή, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια στη συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο hotspot του υπολογιστή σας. Οι πληροφορίες μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδέχεται να αντιμετωπίζετε με το hotspot του υπολογιστή σας και είναι επίσης ένας γρήγορος τρόπος να αναζητήσετε τη διεύθυνση IPv4 και IPv6 για τον εικονικό προσαρμογέα σας. Μπορείτε επίσης να πείτε ποια είναι η ισχύς της σύνδεσης και να αντιγράψετε τις πληροφορίες εάν θέλετε.