Πώς να δείτε την πρόγνωση καιρού στην οθόνη κλειδώματος του iPhone σας

Σε αντίθεση με το Android, το iPhone δεν εμφανίζει την πρόγνωση του καιρού στην οθόνη κλειδώματος του. Ευτυχώς, υπάρχει μια κρυφή λειτουργία που θα σας δείχνει το δελτίο καιρού της ημέρας όταν χρησιμοποιείτε το smartphone της Apple το πρωί. Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε.

Αυτή η λειτουργία μοιάζει περισσότερο με μια παρενέργεια της δυνατότητας Προγραμματισμένης λειτουργίας Μην ενοχλείτε που είναι διαθέσιμη στο iOS 12 και νεότερες εκδόσεις. Μόλις το ενεργοποιήσετε και δώσετε στην εφαρμογή Καιρός πρόσβαση στην τοποθεσία σας, θα δείτε μια αναφορά πρόβλεψης για την ημέρα που θα πατήσετε για πρώτη φορά την οθόνη κλειδώματος μετά το πέρας της περιόδου “Μην ενοχλείτε”.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για το LinkedIn

Για να το ρυθμίσουμε, θα πρέπει πρώτα να προγραμματίσουμε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε. Η λειτουργία «Μην ενοχλείτε» θέτει αυτόματα σε σίγαση όλες τις εισερχόμενες ειδοποιήσεις (εκτός, φυσικά, εάν έχετε ενεργοποιήσει την Παράκαμψη έκτακτης ανάγκης).

Ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” στο iPhone σας και μεταβείτε στην ενότητα “Μην ενοχλείτε”.

Στη συνέχεια, πατήστε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή “Προγραμματισμένη”. Καθώς ρυθμίζουμε ένα χρονοδιάγραμμα, δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε την εναλλαγή “Μην ενοχλείτε” αυτήν τη στιγμή.

Ρυθμίστε την ώρα έναρξης και λήξης για το Do Not Disturb. Θα πρέπει να ρυθμίσετε την ώρα λήξης να είναι περίπου 10 με 15 λεπτά πριν ξυπνήσετε.

  Πώς να μεταφράσετε αυτόματα μια ιστοσελίδα στον Microsoft Edge

Τέλος, πατήστε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Dim Lock Screen. Αυτή η δυνατότητα θα μειώσει τη φωτεινότητα της οθόνης κλειδώματος και θα διασφαλίσει ότι η οθόνη δεν θα ανάβει όταν λαμβάνετε νέες ειδοποιήσεις. Οι νέες ειδοποιήσεις θα πηγαίνουν τώρα απευθείας στο Κέντρο ειδοποιήσεων και δεν θα εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος έως ότου ολοκληρωθεί το πρόγραμμα Μην ενοχλείτε.

Τώρα, επιστρέψτε στην κύρια οθόνη της εφαρμογής Ρυθμίσεις και πατήστε την επιλογή «Απόρρητο».

Επιλέξτε την επιλογή “Υπηρεσίες τοποθεσίας”.

Εδώ, επιλέξτε την εφαρμογή “Καιρός”.

Τώρα, πατήστε το κουμπί “Κατά τη χρήση της εφαρμογής” για να δώσετε στην εφαρμογή Καιρός άδεια να δει την τοποθεσία σας, ώστε να σας δείξει την τοπική πρόγνωση.

  Πώς να λάβετε οδηγίες οδήγησης στο Apple Watch σας

Τώρα, είστε έτοιμοι. Το επόμενο πρωί, όταν ξυπνήσετε και τελειώσει η ώρα Μην ενοχλείτε, θα δείτε το δελτίο καιρού της ημέρας στην οθόνη κλειδώματος. Θα δείτε την τρέχουσα θερμοκρασία, την υψηλή για την ημέρα, και αν πρόκειται να βρέξει.

Τώρα που ξεκινάτε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για την κυριαρχία των ειδοποιήσεων iPhone.