Πώς να δείτε την ισχύ του σήματος WiFi στο Android 8.1

Όταν συνδέεστε σε ένα δίκτυο WiFi στο σπίτι, οι επιλογές σας είναι αρκετά απλές. Θα συνδεθείτε στο δίκτυο για το οποίο πληρώσατε. Ο δρομολογητής βρίσκεται στο σπίτι σας και θα σας δώσει την καλύτερη δυνατή ισχύ σήματος WiFi. Εάν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο και έχετε την επιλογή να επιλέξετε ένα δημόσιο δίκτυο WiFi για να συνδεθείτε, δεν θα ξέρετε ποιο είναι το ισχυρότερο. Το Android Oreo σας καλύπτει. Από το Android 8.1, μπορείτε να δείτε την ισχύ του σήματος WiFi στη συσκευή σας για κάθε δίκτυο που βρίσκεται εντός εμβέλειας.

Για να είμαστε σαφείς, αυτό δεν λειτουργεί μόνο για δημόσια δίκτυα. Λειτουργεί για όλα τα δίκτυα, δημόσια και ιδιωτικά. Δεν χρειάζεστε τον κωδικό πρόσβασης για ένα δίκτυο WiFi για να ελέγξετε την ισχύ του σήματος του.

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirDrop σε υπολογιστή με Windows ή τηλέφωνο Android;

Προβολή ισχύος σήματος WiFi

Αυτό λειτουργεί μόνο σε Android 8.1+. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Δίκτυο και Διαδίκτυο. Πατήστε Wi-Fi και περιμένετε να φορτώσει η λίστα των κοντινών δικτύων. Μόλις εντοπιστούν τα κοντινά δίκτυα, κοιτάξτε το σύμβολο WiFi δίπλα σε κάθε ένα.

Θα παρατηρήσετε ότι μερικά από αυτά είναι σκούρα γκρι, μερικά είναι εν μέρει σκούρο γκρι, ενώ άλλα είναι ένα ανοιχτό γκρι. Η ποσότητα «γεμίσματος», δηλαδή το σκούρο γκρι στο σύμβολο WiFi δείχνει την ισχύ του σήματος WiFi. Είναι λεπτός, αλλά ένας καλός τρόπος για να ενσωματώσετε την ισχύ του σήματος WiFi στη διεπαφή χρήστη χωρίς να προσθέσετε τίποτα σε αυτό.

  Πώς να δοκιμάσετε παιχνίδια με το Google Play Instant στο Android

Android Nougat ή παλαιότερο

Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στην πιο πρόσφατη έκδοση του Android, η οποία δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη σε όλες τις συσκευές Android. Στην πραγματικότητα, ένας μεγάλος αριθμός δημοφιλών, mainstream συσκευών εξακολουθούν να περιμένουν στο Android Oreo για να κυκλοφορήσουν σε αυτές. Εάν εξακολουθείτε να μην έχετε Android 8.1, θα χρειαστείτε έναν εναλλακτικό τρόπο για να βρείτε την ισχύ του σήματος WiFi. Τα καλά νέα είναι ότι θα σας χαλάσει η επιλογή επειδή υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές στο Google Play Store που μπορούν όχι μόνο να σας πουν την ισχύ του σήματος WiFi όλων των κοντινών δικτύων αλλά και να σας δώσουν άλλες πληροφορίες για το δίκτυο που επανασυνδέεται με.

  Ελέγξτε πλήρως την πρόσβαση στο Διαδίκτυο των εφαρμογών Android

Η πραγματική πρόκληση θα είναι να βρείτε κάτι που να σας δίνει μόνο την ισχύ του σήματος WiFi και τίποτα άλλο, καθώς οι περισσότερες εφαρμογές WiFi κατακλύζουν τους χρήστες με πληροφορίες που συνήθως δεν χρειάζονται. Συνιστούμε τη χρήση μετρητή ισχύος σήματος Wifi. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή, με διαφημίσεις, που θα απαριθμούν όλα τα κοντινά δίκτυα WiFi και θα σας δείχνουν την ισχύ του σήματος μαζί με την τιμή τους dBm. Το UI της εφαρμογής δεν είναι τίποτα εντυπωσιακό, αλλά κάνει τη δουλειά του και δεν υπάρχει τίποτα στην οθόνη σας που να μην χρειάζεστε για να αναλύσετε την ισχύ του σήματος WiFi.