Πώς να δείτε τα δικά σας Likes στο Instagram

Το Instagram έκανε θύελλα τον κόσμο το 2016 ως η νεότερη πλατφόρμα στην αγορά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Από τότε, συνέχισε την ορμή της ως η εφαρμογή όπου όλοι δημοσιεύουν και τους αρέσουν φωτογραφίες. Εάν είστε νέος χρήστης του Instagram, θα δείτε ότι στους περισσότερους ανθρώπους που γνωρίζετε στο Instagram έχουν προστεθεί αναρτήσεις στη ροή τους και ότι τους αρέσει κάτω από αυτές τις φωτογραφίες. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, θα διαπιστώσετε ότι σας αρέσουν και πολλές αναρτήσεις.

Αλλά πού βρίσκεις όλα αυτά που σου άρεσαν;

Υπάρχουν πράγματι πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να επισκεφθείτε ξανά το περιεχόμενο που σας άρεσε. Μπορεί να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες, όπως χρονοδιαγράμματα και σημαντικές ενημερώσεις. Ή μπορεί να θέλετε να επιστρέψετε και να διαβάσετε όλα τα νέα σχόλια επειδή προσφέρουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος σας, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να βρείτε τις αναρτήσεις που σας αρέσουν, πόσο μακριά μπορείτε να ελέγξετε και τι να κάνετε εάν θέλετε να καταργήσετε την αρέσκειά σας σε μια ανάρτηση.

Πώς να δείτε τα δικά σας Like στο Instagram από την εφαρμογή iPhone

Ένα διασκεδαστικό γεγονός είναι ότι το Instagram πρωτοκυκλοφόρησε μόνο για χρήστες iPhone. Για να δείτε τις αναρτήσεις που σας αρέσουν στο Instagram στο παρελθόν, πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στο iPhone σας και να συνδεθείτε. Τα βήματα για να δείτε τα like σας είναι τα εξής:

  Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Instagram
  • Μεταβείτε στο προφίλ σας πατώντας στην εικόνα του προφίλ σας στην κάτω δεξιά γωνία.
  • Πατήστε στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Λογαριασμός”.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρείτε τις “Αναρτήσεις που σας αρέσουν”.
  • Θα δείτε όλες τις αναρτήσεις που σας άρεσαν πρόσφατα. και, μπορείτε τώρα να πατήσετε σε οποιοδήποτε από αυτά.
  • Εάν θυμηθήκατε το όνομα χρήστη του προφίλ που δημοσίευσε την ανάρτηση που θέλετε να επισκεφθείτε ξανά, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε το όνομα χρήστη στη γραμμή αναζήτησης, να ανοίξετε το προφίλ και να πραγματοποιήσετε κύλιση μέχρι να βρείτε την ανάρτηση. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι το Instagram αποθηκεύει μόνο τις τελευταίες 300 αναρτήσεις που σας αρέσουν. Αυτό μπορεί να είναι λίγες μέρες με αναρτήσεις που αρέσουν σε κάποιους, ενώ θα μπορούσε να είναι πολύ περισσότερες για άλλους.

    Πώς να δείτε τα δικά σας Like στο Instagram από την εφαρμογή Android

    Λίγο μετά την υλοποίηση της εφαρμογής για το iPhone, κυκλοφόρησε και η έκδοση Android. Εάν έχετε κατεβάσει την εφαρμογή και έχετε συνδεθεί, τα βήματα για να δείτε τις αναρτήσεις που σας αρέσουν είναι σχεδόν τα ίδια με το iPhone.

  • Πατήστε στην εικόνα σας στην κάτω δεξιά γωνία για να μεταβείτε στο προφίλ σας.
  • Στην επάνω δεξιά γωνία, πατήστε στις τρεις οριζόντιες γραμμές.
  • Ανοίξτε τις «Ρυθμίσεις» και μετά «Λογαριασμός».
  • Στο κάτω μέρος της σελίδας, πατήστε “Αναρτήσεις που σας αρέσουν”.
  • Πατήστε σε οποιαδήποτε ανάρτηση θέλετε να επισκεφθείτε ξανά από τη λίστα.
  • Μείνετε σε ισχύ ώστε να μπορείτε να δείτε μόνο τις τελευταίες 300 αναρτήσεις. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε το όνομα χρήστη του προφίλ που δημοσίευσε την ανάρτηση που θέλετε να επισκεφτείτε ξανά στο πλαίσιο αναζήτησης, ανοίξτε το προφίλ και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση μέχρι να φτάσετε στην ανάρτηση.

      Πώς να προσθέσετε μουσική στους κυλίνδρους του Instagram

    Πώς να δείτε τα δικά σας Likes στο Instagram από υπολογιστή

    Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τηλέφωνο για το Instagram, αλλά μπορείτε να το κάνετε και από τον υπολογιστή σας. Η χρήση υπολογιστή για πρόσβαση στο Instagram έχει τα προνόμιά της. Δεν θα μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες, βίντεο ή ιστορίες, αλλά θα μπορείτε να δείτε τι κάνουν οι φίλοι και οι ακόλουθοί σας.

    Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα όρια. Μπορεί να σας αρέσουν οι αναρτήσεις στο Instagram για τον Ιστό, αλλά δεν μπορείτε να δείτε τι σας άρεσε στο παρελθόν. Εάν χρησιμοποιείτε το Instagram στο πρόγραμμα περιήγησής σας, η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη.

    Εκτός από τη δυνατότητα προβολής μόνο 300 αναρτήσεων που αρέσουν στην εφαρμογή, το Instagram έχει θέσει έναν άλλο περιορισμό στους χρήστες του με τη μορφή περιορισμένης πρόσβασης σε λειτουργίες για προγράμματα περιήγησης. Επιπλέον, εάν ρωτάτε αν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε προηγούμενα σχόλια, η απάντηση είναι όχι.

    Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

    Πώς μπορώ να δω τα Likes που έχω λάβει στην ανάρτησή μου;

    Τα βήματα για να δείτε τα like που έχετε λάβει είναι τα εξής:

    1. Μεταβείτε στο προφίλ σας.

    2. Πατήστε την ανάρτηση που θέλετε να ελέγξετε.

    3. Κάτω από τη φωτογραφία, θα δείτε τον αριθμό των like που έχετε ή θα δείτε ένα όνομα χρήστη και γραμμένο το «άλλοι».

    4. Κάντε κλικ στον αριθμό των “μου αρέσει” ή στο “άλλα”.

    5. Θα εμφανιστεί μια λίστα με τους λογαριασμούς στους οποίους άρεσε η ανάρτησή σας.

    6. Τώρα μπορείτε να κάνετε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε όλα τα “μου αρέσει” ή να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης για να ελέγξετε εάν η ανάρτησή σας άρεσε σε συγκεκριμένους χρήστες.

      Πώς να ενισχύσετε μια ανάρτηση στο Instagram

    Εάν μόλις ανεβάσατε μια νέα φωτογραφία, θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση για κάθε νέο like. Στην επάνω δεξιά γωνία υπάρχει ένα εικονίδιο καρδιάς. Κάθε φορά που κάποιος κάνει like στην ανάρτησή σας, μια καρδιά θα εμφανίζεται κάτω από αυτό το εικονίδιο. Μπορείτε να το πατήσετε για να δείτε όλη την πρόσφατη δραστηριότητα στο προφίλ σας, συμπεριλαμβανομένων των likes, των σχολίων και των follow.

    Πώς μπορώ να αποτρέψω κάποιον από το να αρέσει η φωτογραφία μου;

    Μπορείτε είτε να αποκλείσετε τον λογαριασμό κάποιου είτε να ορίσετε το προφίλ σας σε έναν Ιδιωτικό λογαριασμό.

    Αποκλείοντας κάποιον, δεν θα μπορεί να αλληλεπιδράσει με το προφίλ σας με κανέναν τρόπο. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο προφίλ του χρήστη, πατήστε στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε «Αποκλεισμός».

    Η αλλαγή του λογαριασμού σας σε Ιδιωτικό σάς επιτρέπει να ελέγχετε ποιος μπορεί να σας ακολουθήσει και μόνο οι ακόλουθοί σας μπορούν να δουν τις αναρτήσεις σας. Για να αλλάξετε το προφίλ σας σε ιδιωτικό λογαριασμό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

    1. Επιλέξτε τις τρεις γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας του προφίλ σας.

    2. Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» και μετά στο «Λογαριασμός».

    3. Πατήστε «Μετάβαση σε ιδιωτικό λογαριασμό».

    Μπορώ να δω τι έχουν αρέσει σε άλλους χρήστες;

    Οι παλαιότερες εκδόσεις του Instagram είχαν μια ειδική καρτέλα για να δείτε τι άρεσε στα άτομα που ακολουθείτε, αλλά αυτή η δυνατότητα έχει καταργηθεί. Τώρα, μπορείτε να δείτε μόνο εάν κάποιος που ακολουθήσατε έχει κάνει like σε μια συγκεκριμένη ανάρτηση με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε να δείτε αν σε κάποιον άρεσε μια από τις αναρτήσεις σας.

    Μπορώ να διαγράψω το like κάποιου από την ανάρτησή μου;

    Δεν υπάρχει άμεσος τρόπος να γίνει αυτό. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να αποκλείσετε τον χρήστη και τα likes θα αφαιρεθούν αυτόματα από τις αναρτήσεις σας.

    Σας αρέσει αυτό που έχετε δει;

    Χρειάζονται μόνο μερικά απλά βήματα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αναρτήσεις που σας άρεσαν στο παρελθόν. Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να δείτε μόνο τις τελευταίες 300 αναρτήσεις που σας αρέσουν. Έτσι, αν δεν θυμάστε το όνομα χρήστη του προφίλ που δημοσίευσε τη φωτογραφία ή αν δεν έχετε αποθηκεύσει την ανάρτηση, μπορεί να μην μπορείτε να τη βρείτε εύκολα.

    Σας αρέσει όμως να χρησιμοποιείτε το Instagram; Πόσο συχνά τσεκάρετε τα likes σας; Σχολιάστε παρακάτω!