Πώς να δείτε πόσα χρήματα έχουν σταλεί σε μια διεύθυνση Bitcoin

Η ταυτότητά σας μπορεί να είναι ιδιωτική όταν χρησιμοποιείτε Bitcoin, αλλά οι συναλλαγές ενός λογαριασμού δεν είναι. Εάν γνωρίζετε τη διεύθυνση Bitcoin κάποιου – τον ίδιο αριθμό που θα χρησιμοποιούσατε για να του στείλετε χρήματα – μπορείτε να αναζητήσετε το ιστορικό συναλλαγών και το τρέχον υπόλοιπο του λογαριασμού του.

Αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον όταν έχουμε να κάνουμε με απατεώνες. Για παράδειγμα, σε η μαζική εισβολή στο Twitter στις 15 Ιουλίου 2020, πολλοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί και άτομα ανέφεραν πόσα χρήματα είχαν σταλεί στη διεύθυνση Bitcoin του απατεώνα. Δείτε πώς ανακάλυψαν αυτόν τον αριθμό—και πώς μπορείτε να κάνετε το ίδιο για οποιαδήποτε διεύθυνση Bitcoin.

  8 καλύτερα εργαλεία και λογισμικό ρύθμισης παραμέτρων δικτύου

Για να βρείτε αυτές τις πληροφορίες, θα πρέπει να εξετάσετε το blockchain του Bitcoin. Είναι ένα δημόσιο, κοινό αρχείο όλων των συναλλαγών Bitcoin που πραγματοποιούνται. Ο ευκολότερος τρόπος πρόσβασης σε αυτές τις πληροφορίες είναι μέσω ενός ιστότοπου που κάνει τις πληροφορίες διαθέσιμες σε εσάς. Μας αρέσει το Blockchain.com Blockchain Explorer για αυτό.

Απλώς επισκεφτείτε τον ιστότοπο, επικολλήστε τη διεύθυνση Bitcoin για την οποία θέλετε να λάβετε πληροφορίες στο πεδίο αναζήτησης και πατήστε Enter. Μπορείτε να επιλέξετε ποιο νόμισμα

Για παράδειγμα, οι εισβολείς του Twitter χρησιμοποίησαν την ακόλουθη διεύθυνση: bc1qxy2kgdygjrsqtzq2n0yrf2493p83kkfjhx0wlh

Θα δείτε μια λίστα συναλλαγών που σχετίζονται με αυτήν τη διεύθυνση.

  Πώς να δείτε κρυφές χρεώσεις και φόρους στο Airbnb

Από το απόγευμα της 15ης Ιουλίου, ο λογαριασμός είχε λάβει συνολικά 12,86 Bitcoin και είχε στείλει 7,16 Bitcoin σε άλλες διευθύνσεις.

Για να δείτε το χρηματικό ποσό σε δολάρια ΗΠΑ, κάντε κλικ στο «USD» στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. (Μπορείτε να επιλέξετε άλλο νόμισμα από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο στα δεξιά του πεδίου αναζήτησης.)

Μπορούμε να δούμε ότι ο λογαριασμός είχε λάβει Bitcoin αξίας άνω των 118.000 $,

Εργαλεία όπως αυτό μπορούν επίσης να σας δείξουν άλλες λεπτομέρειες από το blockchain Bitcoin, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας αξίας ενός λογαριασμού Bitcoin και πληροφοριών σχετικά με τις συναλλαγές. Οι πληροφορίες είναι εκεί έξω και δεν χρειάζεται να κατεβάσετε μόνοι σας ολόκληρο το blockchain του Bitcoin για να το βρείτε.

  Πώς να αποθηκεύσετε ένα email Gmail ως αρχείο EML στον σκληρό σας δίσκο