Πώς να δείτε ποιος παρακολουθεί στο Twitch

Εάν επικεντρώνεστε στην αύξηση των θεατών σας στο Twitch ή ανησυχείτε για τα view-bots, ίσως θέλετε να μάθετε πόσους θεατές έχετε που παρακολουθούν τις ροές σας.

Στο άρθρο, θα συζητήσουμε πώς μπορείτε να δείτε ποιοι είναι οι θεατές σας, πώς να αναγνωρίζετε τα view-bots και πώς να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες πληροφοριών του Twitch για να αυξήσετε τις προβολές και τους ακόλουθούς σας.

Πώς να δείτε ποιος παρακολουθεί στο Twitch;

Το Twitch κατηγοριοποιεί τον τύπο των θεατών σε δύο ομάδες:

Πλήθος θεατών

Όταν κάποιος με ή χωρίς λογαριασμό παρακολουθεί ζωντανά σας, υπολογίζεται ως θεατής. Μόλις ένας θεατής σταματήσει να παρακολουθεί, ο αριθμός μειώνεται. Ο αριθμός θεατών είναι ο αριθμός που εμφανίζεται με κόκκινο χρώμα κάτω από το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο.

Λίστα θεατών

Αυτό παραθέτει τα ονόματα χρήστη των λογαριασμών που είναι συνδεδεμένοι στη συνομιλία σας, ακόμα κι αν δεν μιλούν ενεργά. Για να δείτε όλους στη συνομιλία, μεταβείτε στο κάτω μέρος της συνομιλίας και κάντε κλικ στο κουμπί δίπλα στο εικονίδιο Ρυθμίσεις.

Πώς να ελέγξετε το Analytics σας;

Η πρόσβαση στα στατιστικά σας είναι επωφελής για την κατανόηση των τάσεων θεαματικότητας και βοηθά στην ανάπτυξη του καναλιού σας. Από τη σελίδα Twitch Channel Analytics, μπορείτε να δείτε πληροφορίες αφοσίωσης και εσόδων θεατών σε καθορισμένα εύρη ημερομηνιών. Για να δείτε τα αναλυτικά στοιχεία του καναλιού σας:

  • Κάντε κλικ στο όνομα/φωτογραφία του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  • Επιλέξτε «Δημιουργία πίνακα εργαλείων».
  • Κάντε κλικ στο μενού χάμπουργκερ και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Insights” > “Channel Insights”.
  • Τα δεδομένα των τελευταίων 30 ημερών θα εμφανίζονται από προεπιλογή. Για να προσαρμόσετε τις ημερομηνίες:

    • Κάντε κλικ στο αριστερό και το δεξί βέλος, σε κάθε πλευρά της ημερομηνίας, για να πάτε πίσω ή προς τα εμπρός κατά 30 ημέρες.
    • Ή, για ένα συγκεκριμένο εύρος ημερομηνιών, επιλέξτε το εργαλείο επιλογής ημερομηνίας για να επιλέξετε τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης από το αναδυόμενο ημερολόγιο.
      Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη δημιουργία κλιπ στο Twitch

    Πώς να χρησιμοποιήσετε τα στατιστικά του Twitch για να βελτιώσετε το παιχνίδι σας;

    Οι πληροφορίες σας στο Twitch παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για την παρακολούθηση της πορείας του καναλιού σας. Για να μεταβείτε στο “Insights:”

  • Κάντε κλικ στο όνομα/φωτογραφία του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  • Επιλέξτε «Δημιουργία πίνακα εργαλείων».
  • Κάντε κλικ στο μενού χάμπουργκερ και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Insights”.
  • Εδώ θα δείτε τρεις κύριες κατηγορίες:

    • “Channel Analytics” – για τα έσοδα και τα στοιχεία των ακολούθων,
    • “Σύνοψη ροής” – για μια σύνοψη στιγμιότυπου των ροών σας, με πληροφορίες κοινού, στατιστικά απόδοσης, κορυφαία κλιπ και πολλά άλλα.
    • “Επιτεύγματα” – για να δείτε πόσο μακριά έχετε προχωρήσει στη διαδικασία να γίνετε συνεργάτης ή συνεργάτης.

    Εδώ θα συζητήσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε ορισμένες από τις πληροφορίες για να βελτιώσετε τις ροές σας.

    Στατιστικά

    Αυτά περιλαμβάνουν πλήθος θεατών, ακολούθων και συνομιλιών με βάση το πιο πρόσφατο live σας. Συγκρίνετε αυτούς τους αριθμούς με προηγούμενες ροές για να δείτε πόσο αποτελεσματικοί γίνεστε σταδιακά στο να μετατρέπετε τους θεατές σε ακόλουθους.

    Συνομιλίες

    Με βάση τις πιο πρόσφατες συνομιλίες ροής σας, αυτό καλύπτει μέσους θεατές, νέους ακόλουθους και πολλά άλλα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη διερεύνηση του είδους των συνομιλιών/περιεχομένου που μεταδόθηκαν σε ροή γύρω από μια συγκεκριμένη στιγμή που μπορεί να συνέβαλε στην αύξηση των ακολούθων.

    Σας βοηθά να έχετε μια ιδέα για το τι αρέσει να μιλούν οι θεατές σας και τι βρίσκουν διασκεδαστικό που πρέπει να κάνετε περισσότερο.

    Ποια ήταν τα κορυφαία μου κλιπ;

    Αυτά είναι τα κορυφαία κλιπ της ροής σας (έως πέντε). Και πάλι, αναλύοντας τι κάνει τα κλιπ σας στατιστικά επιτυχημένα στους θεατές σας, θα γνωρίζετε τι είδους πράγματα πρέπει να συνεχίσετε. Η σύγκριση των προηγούμενων ροών σας που δημιούργησαν λιγότερα ή καθόλου κορυφαία κλιπ, σας δίνει μια ιδέα για το τι πρέπει να κάνετε λιγότερο.

    Από πού προήλθαν οι απόψεις μου;

    Η γνώση των πηγών των προβολών σας και των αριθμών, π.χ. της σελίδας από την οποία προήλθε ένας θεατής πριν έρθει στη ροή σας, βοηθά στην κατανόηση του τι μπορεί να ενδιαφέρει τους θεατές, ειδικά αν παρατηρήσετε μικρά μοτίβα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να εμπνεύσετε ιδέες συζήτησης ή θέματα για τις δημοσκοπήσεις σας.

    Τι είναι το βίντεο για αυτήν τη ροή;

    Προβάλλοντας το βίντεο των ροών, μπορείτε να δημιουργήσετε βίντεο από τα καλύτερα κομμάτια σας για να τα χρησιμοποιήσετε ως διαφημίσεις στα άλλα κανάλια σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προβάλλοντας πόσο κουλ και διασκεδαστικές είναι οι ροές σας, είναι πιθανό να προσελκύσετε λίγους περισσότερους θεατές και ακόλουθους.

      Πώς να φιλοξενήσετε τη ροή κάποιου άλλου στο κανάλι σας στο Twitch

    Επιτεύγματα

    Τα επιτεύγματα σάς βοηθούν να παραμένετε παρακινημένοι, δείχνοντας την πρόοδο του στόχου σας, εάν εργάζεστε για να γίνετε συνεργάτης ή συνεργάτης για να αρχίσετε να δημιουργείτε έσοδα από τις ροές σας.

    Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

    Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν κάποιος έχει View-Botting στο Twitch;

    Το View-botting είναι μια δραστηριότητα που επιτυγχάνει προσομοίωση δέσμευσης μέσω της τεχνητής διόγκωσης των προβολών. Για να διερευνήσετε εάν τα view-bots μαστίζουν το κανάλι σας, προσέξτε τα εξής:

    • Αφύσικα μοτίβα κοινού. Κάτι σαν νέος ακόλουθος κάθε πέντε λεπτά περίπου είναι ένα νεκρό δώρο, ειδικά όταν είναι συνεχές για κάποιο χρονικό διάστημα.

    • Παράλογα ονόματα χρήστη. Τα ρομπότ συνήθως τείνουν να έχουν τυχαία δημιουργημένα ονόματα χρήστη που δεν προκαλούν εικόνες. Για παράδειγμα, τα περισσότερα ονόματα χρήστη μοιάζουν κάπως με το όνομα κάποιου ή τουλάχιστον έχουν προσωπικότητα, π.χ. hardcoregamer1979.

    Ελέγξτε τους λογαριασμούς οποιωνδήποτε χρηστών υποψιάζεστε ότι είναι ψεύτικοι. Τα ρομπότ πιθανότατα δεν θα έχουν banner προφίλ Twitch ή οπαδούς.

    Υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία τρίτων για την παρακολούθηση της οικοδόμησης της κοινότητάς σας. Social Blade είναι ένα δημοφιλές. Βλέποντας τη φυσική πτώση και ανάπτυξη του κοινού σας μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε ασυνήθιστα μοτίβα που προκαλούνται συνήθως από ρομπότ.

    Follow-Botting

    Αυτό συμβαίνει όταν τα ακόλουθα ενός καναλιού περιλαμβάνουν ψεύτικους λογαριασμούς. Γενικά δημιουργούνται σε παρτίδες, οι ψεύτικοι λογαριασμοί διαγράφονται από καιρό σε καιρό, και ως εκ τούτου, μια ξαφνική πτώση σε πολλούς ακόλουθους μπορεί να οφείλεται σε μια ομάδα follow-bots.

    Εάν πιστεύετε ότι το κανάλι σας στοχεύεται από bots, θα πρέπει να το κάνετε υποβάλετε αναφορά.

    Τι μπορούν να παρακολουθήσουν οι άνθρωποι στο Twitch;

    Οι χρήστες του Twitch μπορούν να παρακολουθήσουν σχεδόν οτιδήποτε, από βιντεοπαιχνίδια μέχρι μουσικά φεστιβάλ και τηλεοπτικές εκπομπές. Συνήθως, οι άνθρωποι συντονίζονται για να παρακολουθήσουν τους αγαπημένους τους streamers να παίζουν παιχνίδια ενδιαφέροντος.

    Ρολόι Parties

    Το Twitch “Watch Parties” είναι όταν οι κοινότητες συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν, να αντιδράσουν και να συζητήσουν ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές που προσφέρονται στις συνδρομές τους στο Amazon Prime ή στο Prime Video.

    Τα πάρτι παρακολούθησης είναι προς το παρόν προσβάσιμα σε δημιουργούς και θεατές μέσω του ιστού για υπολογιστές, ενώ η πρόσβαση από κινητά θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες.

    Μπορούν οι Twitch Streamers να δουν τους Lurkers;

    Η ανίχνευση κρουστών στο Twitch είναι δύσκολη…

    Ως “Lurkers” ορίζονται οι θεατές που δεν συνομιλούν ή δεν συμμετέχουν ενεργά. Θα θέσουν σε σίγαση τη ροή ή θα μπορούσαν να παρακολουθούν διαφορετικές ροές ταυτόχρονα. Δεδομένου ότι ορισμένοι θεατές συντονίζονται για να απολαμβάνουν μόνο το gameplay του streamer και μπορεί να μην θέλουν να συμμετάσχουν στη συνομιλία, αυτός ο τύπος παραμονής είναι αποδεκτός στο Twitch.

      Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας στο Twitch

    Το “Πλήθος θεατών” δείχνει τον αριθμό των ατόμων που μόλις παρακολουθούν, αυτά με και χωρίς λογαριασμούς. Η “Λίστα θεατών” περιλαμβάνει αυτούς που είναι συνδεδεμένοι στη συνομιλία, ακόμη κι αν δεν συνεισφέρουν ενεργά. Είναι πιθανώς ασφαλές να υποθέσουμε ότι οι θεατές που θέλουν πραγματικά να παρακολουθήσουν, χωρίς πρόθεση ομιλίας ή αρνητική πρόθεση, δεν θα συνδεθούν στη συνομιλία.

    Πώς μπορώ να δω ποιος με ακολουθεί στο Twitch;

    Για να δείτε τη λίστα των ακολούθων σας:

    1. Μεταβείτε στο κανάλι σας και μεταβείτε στην εικόνα/όνομα προφίλ σας που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

    2. Κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε «Πίνακας ελέγχου δημιουργού».

    3. Στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης, κάντε κλικ στο μενού χάμπουργκερ.

    4. Επιλέξτε «Προτιμήσεις» > «Κανάλι».

    5. Κάντε κύλιση προς τα δεξιά στο κάτω μέρος της οθόνης στην επιλογή “Ακόλουθοι”.

    6. Κάντε κλικ στη «Λίστα ακολούθων».

    Τι είναι το “Twitch Live Views”;

    Οι προβολές Twitch Live είναι μια συλλογή από κάθε θεατή που συμμετείχε σε μια ροή. Η καταμέτρηση μπορεί να περιλαμβάνει μοναδικούς θεατές που έφυγαν και επέστρεψαν στη ροή, επομένως υπολογίζονται ως δύο ξεχωριστές ζωντανές προβολές. Οι άλλοι τύποι προβολών είναι:

    Ταυτόχρονες προβολές

    Αυτοί είναι θεατές που παρακολουθούν τη ζωντανή ροή σας ή παρακολουθούν μια ροή ταυτόχρονα.

    Μοναδικοί θεατές

    Αυτοί είναι μοναδικοί θεατές που παρακολούθησαν τη ροή σας σε μια δεδομένη περίοδο. Εάν ένας μοναδικός θεατής παρακολουθούσε το κανάλι σας σε διαφορετικές περιπτώσεις εντός διαφορετικής περιόδου προβολής, αυτό θα μετρούσε ως μία προβολή. Αυτό αποτρέπει την υπερβολική καταμέτρηση θεατών όταν ένας θεατής έχει ανοίξει πολλές περιόδους σύνδεσης μιας ροής.

    Πώς μπορώ να δω τους θεατές στο Twitch Mobile;

    Αν και μπορείτε να μεταδώσετε ζωντανή ροή από την κινητή συσκευή σας, προς το παρόν η επιλογή να δείτε τους θεατές σας μπορεί να γίνει μόνο μέσω της επιφάνειας εργασίας.

    Για να δείτε τους θεατές σας μέσω της επιφάνειας εργασίας:

    1. Πρόσβαση στο κανάλι σας.

    2. Στο κάτω μέρος της συνομιλίας, κάντε κλικ στο κουμπί δίπλα στο εικονίδιο Ρυθμίσεις.

    Μπορείτε να δείτε τον αριθμό των ακολούθων σας μέσω της εφαρμογής, για να το κάνετε αυτό:

    1. Εκκινήστε την εφαρμογή Twitch.

    2. Κάντε διπλό κλικ στο όνομά σας ή στη φωτογραφία του προφίλ σας.

    Αυτό θα ανοίξει την προβολή του προφίλ σας όπου ο αριθμός των ακολούθων που έχετε εμφανίζεται κάτω από τη φωτογραφία σας.

    Παρακολουθώντας το Who’s Watching You στο Twitch

    Το να μπορείτε να βλέπετε πραγματικούς χρήστες που συντονίζονται τακτικά στις ροές σας είναι ενθαρρυντικό. Ειδικά όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά, είναι ένας τρόπος να επιβεβαιώσετε ότι το περιεχόμενό σας βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

    Τώρα που ξέρετε πώς να βλέπετε ποιοι είναι οι θεατές σας, ξέρετε ποιοι είναι οι τακτικοί σας; Έχετε χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες πληροφοριών για να αυξήσετε τις προβολές και τους ακόλουθούς σας; Θα θέλαμε να μάθουμε πώς έρχεται το κανάλι σας στο Twitch. Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.