Πώς να δείτε ποιος είδε τις αναρτήσεις σας στο Instagram

Το Facebook αγόρασε το κοινωνικό δίκτυο και τη δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία κοινής χρήσης φωτογραφιών Instagram το 2012. Με τη βοήθεια μιας εφαρμογής για κινητά, οι χρήστες του Instagram μπορούν να επεξεργάζονται και να μοιράζονται εικόνες και σύντομα βίντεο. Για να είναι δυνατή η αναζήτηση των αναρτήσεών τους από άλλους χρήστες εντός της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν μια λεζάντα σε κάθε ανάρτηση και να χρησιμοποιήσουν hashtags και γεωγραφικές ετικέτες βάσει τοποθεσίας για να τις ευρετηριάσουν. Όταν επισημανθεί με hashtags ή geotag, οι αναρτήσεις ενός χρήστη μπορούν να φανούν από οποιονδήποτε επισκέπτεται το Instagram, καθώς και στις ροές των ακολούθων τους. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν να κάνουν τα προφίλ τους ιδιωτικά, κάτι που θα περιόριζε ποιος μπορεί να δει τις αναρτήσεις τους στους ακόλουθούς τους. Από το ντεμπούτο του το 2010, το Instagram είναι το προτιμώμενο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης για κοινή χρήση φωτογραφιών στο διαδίκτυο. Το Instagram λαμβάνει περισσότερες από 95 εκατομμύρια μεταφορτώσεις φωτογραφιών την ημέρα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το Instagram είναι άψογο. Πολλοί χρήστες του Instagram πιθανώς πιστεύουν ότι υπάρχει τρόπος να ελέγξουν ποιος έχει διαβάσει τις φωτογραφίες του στην πλατφόρμα, καθώς υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες και ρυθμίσεις για να παρακολουθείτε. Εάν είστε κάποιος που αναζητά συμβουλές για το ίδιο, σας φέρνουμε έναν χρήσιμο οδηγό που θα σας διδάξει πώς να δείτε ποιος είδαν τις αναρτήσεις σας στο Instagram και αν μπορείτε να δείτε ποιος είδε τις φωτογραφίες σας στο Instagram. Επίσης, θα μάθετε πώς μπορείτε να δείτε ποιος παρακολουθεί το Instagram σας χωρίς την εφαρμογή και αν μπορείτε να κοιτάξετε το Instagram κάποιου χωρίς να το γνωρίζουν.

Πώς να δείτε ποιος είδε τις αναρτήσεις σας στο Instagram

Δεν μπορείτε να δείτε ποιος είδε τις αναρτήσεις σας στο Instagram. Εάν κάποιος δεν έχει κάνει like ή σχολίασε ένα από τα βίντεο ή τις φωτογραφίες σας στο Instagram που έχετε τοποθετήσει στη ροή σας, δεν μπορείτε να πείτε ποιος έχει δει την ανάρτησή σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό λεπτομερώς.

  Πώς να βρείτε το παλιό σας βιογραφικό στο Instagram

Πώς ξέρετε ποιος είδε το Instagram σας;

Από ένα σημείο και μετά, όλοι έχουμε αναρωτηθεί αν μπορούμε να δούμε ποιος έχει δει το προφίλ μας στο Instagram. Δυστυχώς, το Instagram δεν διαθέτει μια ενσωματωμένη λειτουργία που σας επιτρέπει να βλέπετε ποιος έχει επισκεφτεί το προφίλ σας, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν το χειρότερο είδος παραβίασης της ιδιωτικής ζωής. Αν και υπάρχουν μερικοί τρόποι για να μάθετε ποιος έχει επισκεφτεί το προφίλ σας. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να ελέγξετε ποιος έχει δει το Instagram σας:

Σημείωση: Ορισμένες εφαρμογές τρίτων παρέχουν πλαστά δεδομένα και παρακολουθούν ή συλλέγουν τις φωτογραφίες ή τα δεδομένα σας.

Σημείωση: Και για τα δύο Android και iOS χρήστες Instagram.

Μέθοδος 1: Μέσω Instagram Story

1. Εκκινήστε το Instagram στη συσκευή σας.

2. Πατήστε στην ιστορία σας.

3. Πατήστε στο εικονίδιο Gallery από την κάτω αριστερή γωνία.

4. Πατήστε στη φωτογραφία/βίντεο που θέλετε να δημοσιεύσετε.

5. Τέλος, πατήστε Κοινή χρήση > Έγινε για να δημοσιεύσετε με επιτυχία το βίντεο στην ιστορία σας στο Instagram.

6. Ανοίξτε την ιστορία σας μόλις δημοσιεύσετε.

7. Σύρετε προς τα επάνω στην ιστορία σας για να λάβετε μια λίστα θεατών.

Κάνετε αυτό καθημερινά για να έχετε μια ιδέα σχετικά με το ποιος βλέπει τακτικά τις ιστορίες σας. Οι άνθρωποι που βλέπουν συχνά τις ιστορίες σας είναι οι καταδιώκτες σας.

Μέθοδος 2: Μέσω Post Interactions

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram στο τηλέφωνό σας.

  Πώς να μοιραστείτε πολλές φωτογραφίες σε μία ανάρτηση στο Instagram

2. Μεταβείτε στο προφίλ σας πατώντας το εικονίδιο του προφίλ στην κάτω δεξιά γωνία.

3. Ανοίξτε την τελευταία σας ανάρτηση.

4. Πατήστε στα εικονίδια δίπλα στην επιλογή “Μου άρεσε από”.

5. Επαναλάβετε το βήμα 4 για μερικές αναρτήσεις.

Εάν μπορείτε να βρείτε μερικούς ανθρώπους που τους αρέσουν συνεχώς οι αναρτήσεις σας, σημαίνει ότι σας καταδιώκουν.

Μέθοδος 3: Χρησιμοποιήστε τις εφαρμογές Instagram Stalker

Μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών και εργαλείων τρίτων είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο για τον εντοπισμό των ατόμων που παρακολουθούν. Αυτές οι εφαρμογές παρακολουθούν πόσο συχνά κάποιος αλληλεπιδρά με τον λογαριασμό σας. Αυτές οι εφαρμογές μπορεί να σας βοηθήσουν να μάθετε για τους stalkers σας. Μερικές εφαρμογές παρατίθενται παρακάτω:

  • InStalker – IG Profile Tracker (Android)
  • Analyzer Plus – Ακόλουθοι Insta (iOS)

Πώς μπορείτε να δείτε ποιος παρακολουθεί το Instagram σας χωρίς την εφαρμογή;

Οι εφαρμογές τρίτων είναι ο μόνος τρόπος για να δείτε ποιος παρακολουθεί το Instagram σας χωρίς την εφαρμογή. Ωστόσο, αυτές οι εφαρμογές δεν παρέχουν πάντα ακριβή δεδομένα και ορισμένες εφαρμογές τρίτων μπορούν να συλλέξουν τα δεδομένα σας. Μπορείτε να ανατρέξετε στις προαναφερθείσες μεθόδους για να μάθετε ποιος παρακολουθεί τον λογαριασμό σας στο IG.

Μπορείτε να δείτε ποιος είδε τις φωτογραφίες σας στο Instagram;

Όχι, δεν μπορείτε να δείτε ποιος είδε τις φωτογραφίες σας στο Instagram. Το Instagram παρέχει μόνο πληροφορίες σχετικά με τους λογαριασμούς που έχουν αλληλεπιδράσει με την ανάρτησή σας, η οποία έχει κάνει like ή σχόλια. Οι λογαριασμοί για επιχειρήσεις και δημιουργούς έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα να ελέγχουν τον αριθμό των λογαριασμών που έχουν φτάσει οι αναρτήσεις τους. Αν συχνά αναρωτιέστε ότι μπορείτε να δείτε ποιος είδε τις φωτογραφίες σας στο Instagram, μπορείτε να δοκιμάσετε εφαρμογές τρίτων που παρέχουν τέτοιες πληροφορίες.

Πώς να δείτε ποιος είδε τις αναρτήσεις σας στο Instagram;

Δεν υπάρχει επίσημος τρόπος να δείτε ποιος είδε τις αναρτήσεις σας στο Instagram. Για λόγους απορρήτου, το Instagram δεν παρέχει τα ονόματα ή τα ονόματα χρήστη των λογαριασμών που έχουν δει τις φωτογραφίες σας, εκτός εάν τους έχουν κάνει like ή σχολιάζουν.

  Πώς να κάνετε αναπαραγωγή βίντεο στο Instagram Story

Το να προσδιορίσετε ποιος κοιτάζει το Instagram σας όλη μέρα είναι σχεδόν αδύνατο μόνο με τη βοήθεια της εφαρμογής Instagram. Για ανερχόμενους παράγοντες επιρροής ή άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν ακόλουθους, πολλές εφαρμογές παρακολουθούν στενά τις αλληλεπιδράσεις στον λογαριασμό σας και σας λένε τα ονόματα όσων παρακολουθούν το Instagram σας όλη μέρα. Μερικά από αυτά έχουν αναφερθεί παρακάτω:

  • Analyzer Plus – Ακόλουθοι Insta (iOS)
  • InStalker – IG Profile Tracker (Android)

Πώς μπορείτε να πείτε ποιος κοιτάζει το Instagram σας 24 ώρες;

Το Instagram έχει μια λειτουργία για να ελέγχει ποιος έχει δει την ιστορία σας στο Instagram εντός 24 ωρών, αλλά όχι τις αναρτήσεις ή τα προφίλ σας στο Instagram. Δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος να πεις ποιος βλέπει το Instagram σου 24 ώρες. Αν θέλετε να μάθετε ποιος βλέπει το Instagram σας 24 ώρες, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές που αναφέρονται παραπάνω.

Γιατί δεν μπορείτε να δείτε τις προβολές στην ανάρτησή σας στο Instagram;

Ενώ οι λογαριασμοί για επιχειρήσεις και δημιουργούς μπορούν να δουν insight, οι κανονικοί λογαριασμοί δεν μπορούν να δουν προβολές σε αναρτήσεις Instagram. Αυτό οφείλεται στην πολιτική απορρήτου του Instagram. Για διάφορα ζητήματα απορρήτου, το Instagram δεν σας παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις προβολές στην ανάρτησή σας στο Instagram.

Μπορείτε να κοιτάξετε το Instagram κάποιου χωρίς να το ξέρει;

Ναι, μπορείτε να κοιτάξετε το Instagram κάποιου χωρίς να το γνωρίζουν. Το Instagram δεν εμφανίζει έναν χρήστη που έχει δει τα προφίλ ή τις αναρτήσεις του. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο για ιστορίες και βίντεο Instagram. Εάν το άτομο, του οποίου το προφίλ κοιτάζετε, χρησιμοποιεί ακριβείς εφαρμογές τρίτων για αυτόν τον σκοπό, δεν θα γνωρίζει ότι έχετε δει το προφίλ του.

Μπορείτε να δείτε το Instagram ανώνυμα;

Ναι, μπορείτε να δείτε ανώνυμα προφίλ και αναρτήσεις στο Instagram, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τις ιστορίες του Instagram. Υπάρχουν πολλοί ανεπίσημοι τρόποι για να δείτε ανώνυμα τις ιστορίες. Για παράδειγμα, βάλτε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία πτήσης πριν ανοίξετε την ιστορία του Instagram ή δημιουργήσετε έναν ψεύτικο λογαριασμό.

Μπορεί κάποιος να δει πόσες φορές είδατε το Instagram Story του;

Όχι, δεν υπάρχει ακόμη τρόπος για τους χρήστες του Instagram να καθορίσουν πόσες φορές ένα άτομο έχει δει το Story του. Το Instagram εμφανίζει μόνο τον συνολικό αριθμό προβολών στην ιστορία σας και τους λογαριασμούς που παρακολούθησαν την ιστορία σας εντός 24 ωρών.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε πώς μπορείτε να δείτε ποιος είδε τις αναρτήσεις σας στο Instagram. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας για το τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.