Πώς να δείτε εάν μια εφαρμογή εκτελείται σε M1 Mac με Apple Silicon

Τα ARM Mac της Apple περιλαμβάνουν μια λύση αυτόματης μετάφρασης που ονομάζεται Rosetta 2. Αυτό επιτρέπει σε αυτούς τους Mac να εκτελούν υπάρχον λογισμικό σχεδιασμένο για Intel Mac. Αλλά δεν είναι τέλειο. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε εάν το λογισμικό σας είναι συμβατό πριν αγοράσετε ένα Apple Silicon Mac.

Συνιστούμε να ελέγξετε το “Είναι έτοιμο το πυρίτιο της Apple;” ιστοσελίδα. Αυτός ο ιστότοπος, που δημιουργήθηκε από τον προγραμματιστή Abdullah Diaa, παρέχει έναν κατάλογο με δυνατότητα αναζήτησης που συγκεντρώνει πληροφορίες συμβατότητας από όλο τον Ιστό.

Μεταβείτε στον ιστότοπο, αναζητήστε μια εφαρμογή και δείτε τις διαθέσιμες πληροφορίες. Εάν μια εφαρμογή έχει ένα σημάδι επιλογής στη στήλη “Apple silicon optimized”, αυτό σας λέει ότι έχει μια επίσημη έκδοση που εκτελείται εγγενώς και γρήγορα στο Apple Silicon. Η στήλη “Υποστηριζόμενη έκδοση M1” σάς ενημερώνει ποια έκδοση της εφαρμογής υποστηρίζει το Apple Silicon.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο Wiki του Microsoft Teams

Εάν μια εφαρμογή έχει ένα σημάδι επιλογής στη στήλη “Rosetta 2”, αυτό σας λέει ότι λειτουργεί σωστά μέσω του επιπέδου μετάφρασης Rosetta 2. Η εφαρμογή θα εκτελείται και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ARM Mac.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να δείτε ένα κίτρινο τρίγωνο προσοχής. Αυτό υποδηλώνει ότι η εφαρμογή μπορεί να λειτουργεί σωστά, αλλά μπορεί να έχει κάποια σφάλματα. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιαδήποτε εφαρμογή και θα δείτε έναν σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τυχόν προβλήματα και σχέδια συμβατότητας—ίσως στον ιστότοπο του προγραμματιστή, σε ένα φόρουμ συζήτησης ή σε ένα νήμα Twitter κάπου.

  Πώς να δείτε πόσα χρήματα έχουν σταλεί σε μια διεύθυνση Bitcoin

Αυτό είναι το πραγματικό πλεονέκτημα αυτού του ιστότοπου—συγκεντρώνει συζητήσεις από όλο τον ιστό σε ένα μέρος.

Θα μπορούσατε επίσης να αναζητήσετε αυτές τις πληροφορίες μόνοι σας—για παράδειγμα, εάν αναρωτιέστε εάν μια επαγγελματική εφαρμογή υποστηρίζει το Apple Silicon, μπορείτε να μεταβείτε στον ιστότοπο του προγραμματιστή και να δείτε αν έχει κάποια ανακοίνωση. Θα μπορούσατε επίσης να πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση στον ιστό για το όνομα της εφαρμογής και το “m1 mac” για να δείτε εάν λειτουργεί σωστά στο πρώτο M1 MacBook Air, MacBook Pro και Mac mini της Apple. Αλλά αυτός ο κατάλογος θα σας εξοικονομήσει λίγο χρόνο.

  Τα καλύτερα ανέκδοτα, παιχνίδια και πασχαλινά αυγά για το Google Assistant

Πραγματικά, το Rosetta 2 λειτουργεί απίστευτα καλά—ειδικά σε σύγκριση με το μισοψημένο επίπεδο εξομοίωσης της Microsoft στα Windows 10 στο ARM. Από τον Νοέμβριο του 2020, τα Windows 10 της Microsoft στο ARM εξακολουθούν να μην μπορούν να μιμηθούν εφαρμογές Intel 64-bit—χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία τους!