Πώς να δείτε αν κάποιος διαβάζει το κείμενό σας στο Android

Σε μια εποχή που όλοι επικοινωνούν μέσω γραπτών μηνυμάτων, από σχέδια στέκι μέχρι επαγγελματικές συναντήσεις, όλα μεταφέρονται μέσω κειμένων. Πάνω από το 83% των Αμερικανών έχουν smartphone. Αν και αυτή η νέα μορφή επικοινωνίας μπορεί να διακοπεί μόλις το απεσταλμένο μήνυμα δεν παραδοθεί και ο αποστολέας πρέπει να περιμένει τη συνέχιση της συνομιλίας. Λοιπόν, ποια είναι η διαφορά μεταξύ αποστολής και παράδοσης σε κείμενο Android; Και πώς ξέρεις ότι διαβάζονται τα κείμενά σου; Σήμερα, σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε πώς να δούμε αν κάποιος διάβασε το κείμενό σας στο Android. Επομένως, συνεχίστε να διαβάζετε για να ελέγξετε εάν το μήνυμα κειμένου παραδόθηκε σε συσκευή Android.

Πώς να δείτε αν κάποιος διαβάζει το κείμενό σας στο Android

Το λειτουργικό σύστημα Android χρησιμοποιεί δύο τύπους μορφών ανταλλαγής μηνυμάτων, δηλαδή SMS και MMS. Το SMS σημαίνει Υπηρεσίες σύντομων μηνυμάτων, ενώ το MMS σημαίνει Υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων πολυμέσων. Το ένα χρησιμοποιείται για την επικοινωνία πραγματικών κειμένων και λέξεων ενώ το άλλο χρησιμοποιείται για την αποστολή μηνυμάτων πολυμέσων όπως φωτογραφίες, βίντεο, GIF και άλλα μηνύματα που δεν βασίζονται σε κείμενο. Για να μάθετε πώς μπορείτε να δείτε αν κάποιος διαβάζει το κείμενό σας στο Android, συνεχίστε να διαβάζετε.

Πώς να ελέγξετε εάν το μήνυμα κειμένου παραδόθηκε στο Android

Τα κείμενα είναι άμεσες, αξιόπιστες και ελαφριές μορφές επικοινωνίας, γι’ αυτό και είναι πλέον μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές επικοινωνίας. Ενώ τα SMS και τα MMS είναι οι τυπικές μορφές γραπτών μηνυμάτων, τα τηλέφωνα Android έχουν πλέον αρχίσει να χρησιμοποιούνται Μηνύματα Google. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στο χρήστη να εξερευνήσει μια πιο ευέλικτη μορφή επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των αποδείξεων ανάγνωσης.

  AirDrop για Android: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Android Nearby Share

Μπορείτε να δείτε εάν κάποιος διάβασε το κείμενό σας στο Android, εάν οι αποδείξεις ανάγνωσης είναι ενεργοποιημένες. Μόλις ανοίξει η συνομιλία σας από τον παραλήπτη, κάτω από το τελευταίο μήνυμα που στείλατε, θα δείξει ότι το κείμενο έχει διαβαστεί.

Τι γίνεται όμως αν το άτομο με το οποίο μιλάτε δεν σας έχει απαντήσει για αρκετό καιρό και δεν έχετε ιδέα εάν το τελευταίο σας μήνυμα δόθηκε ή όχι; Θέλετε να μάθετε αν το κείμενό μου παραδόθηκε Android; Δείτε πώς μπορείτε να δείτε αν κάποιος διάβασε το κείμενό σας στο Android.

Σημείωση: Επειδή όλα τα τηλέφωνα Android δεν έχουν τις ίδιες επιλογές Ρυθμίσεις και διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, βεβαιωθείτε για τις σωστές ρυθμίσεις. Αυτά τα βήματα πραγματοποιήθηκαν στο Xiaomi Redmi Note 9

Μέθοδος 1: Μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων

Ακολουθούν τα παρακάτω βήματα.

1. Στο τηλέφωνό σας Android, ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα.

2. Πατήστε στο εικονίδιο Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία.

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην Κατάσταση παράδοσης και ενεργοποιήστε την.

4. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τον ήχο παράδοσης.

Μέθοδος 2: Μέσω γενικών ρυθμίσεων τηλεφώνου

Μια άλλη μέθοδος είναι μέσω των ρυθμίσεων τηλεφώνου που παρατίθενται παρακάτω.

1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις τηλεφώνου.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Εφαρμογές.

3. Πατήστε στις Ρυθμίσεις εφαρμογής συστήματος.

4. Κάντε κύλιση για να βρείτε το Messaging και πατήστε σε αυτό.

5. Ενεργοποιήστε την κατάσταση παράδοσης.

6. Τέλος, ενεργοποιήστε τον ήχο παράδοσης.

Με αυτές τις δύο μεθόδους, θα γνωρίζετε τώρα εάν τα μηνύματα κειμένου σας παραδίδονται ή όχι και θα έχετε μια ιδέα εάν ο παραλήπτης τα έχει λάβει ή όχι, γιατί όσο ατυχές κι αν ακούγεται, δεν είναι δυνατό να γνωρίζετε εάν ο παραλήπτης έχει λάβει το κείμενο. ή όχι.

  Το Weatheroux⁺ είναι τόσο απλό και καθαρό όσο μπορεί να γίνει μια εφαρμογή καιρού [Android]

Τα κείμενα Android λένε ότι παραδόθηκαν;

Οποιοδήποτε τηλέφωνο Android θα έχει μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν εάν ένα κείμενο παραδίδεται ή όχι. Η δυνατότητα μπορεί να είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή και για να την ενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο, θα θέλατε να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω σε αυτό το άρθρο για να ελέγξετε το Android εάν το μήνυμα κειμένου παραδόθηκε ή όχι.

Πώς μπορώ να εμποδίσω τους χρήστες να διαβάζουν κείμενα στο Android

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να εισβάλει κάποιος στις ιδιωτικές συνομιλίες σας. Θέλετε να δείτε αν κάποιος διάβασε το κείμενό σας στο Android; Αν νιώθετε ότι κάποιος έχει διαβάσει κρυφά τα προσωπικά σας κείμενα, αφήστε όλες τις ανησυχίες σας καθώς σας προσφέρουμε τον καλύτερο οδηγό για την απόκρυψη των μηνυμάτων σας στο Android.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο απόκρυψης των κειμένων σας, διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με το Πώς να αποκρύψετε μηνύματα κειμένου ή SMS στο Android.

Μπορείτε να πείτε αν κάποιος είδε το κείμενό σας στο Android;

Εξαρτάται καθαρά από το μοντέλο του τηλεφώνου σας, τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας και το λειτουργικό σας σύστημα. Ανάλογα με το τηλέφωνο, θα παρατηρήσετε διαφορές όπως Αποστολή αποδείξεων ανάγνωσης, αποδείξεις ανάγνωσης ή αίτηση παραλαβής. Εάν το smartphone σας έχει κάποιο από αυτά, ίσως μπορείτε να πείτε και να δείτε αν κάποιος διάβασε το κείμενό σας στο Android. Για να λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις, ενεργοποιήστε τις αποδείξεις ανάγνωσης στα Μηνύματά σας.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την επιλογή να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης, τότε φοβόμαστε ότι μπορεί να μην είναι δυνατό για το smartphone σας να λάβει τα μηνύματα αποδείξεων ανάγνωσης.

Διαφορά μεταξύ αποστολής και παράδοσης σε κείμενο Android

Οποιοσδήποτε χρήστης Android θα αναγνώριζε τα απεσταλμένα και παραδομένα αναδυόμενα μηνύματα στο τηλέφωνό του. Αν και το Android είναι γενικά πολύ εύκολο στην παρακολούθηση, κατά καιρούς τα μηνύματα που έχουν αποσταλεί και παραδοθεί μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη σύγχυση στους χρήστες Android. Σας μπερδεύει και εσάς; Θέλετε να βουτήξετε στην πραγματική έννοια της ειδοποίησης Απεσταλμένα και Παραδοθέντα; Ας βουτήξουμε τότε.

  Πώς να εγκαταστήσετε εφαρμογές και παιχνίδια στο Android TV

Απεσταλμένα
Παραδόθηκε
Η απεσταλμένη ειδοποίηση σημαίνει ότι το απεσταλμένο μήνυμα κειμένου έχει καταχωρηθεί στο κινητό του παραλήπτη για παράδοση.
Η παραδοθείσα ειδοποίηση θα επιβεβαιώσει ότι ο διακομιστής της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας έχει παραδοθεί επιτυχώς στον παραλήπτη.
Η απεσταλμένη ειδοποίηση, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο παραλήπτης διάβασε το μήνυμα.
Ένα παραδοθέν μήνυμα εξασφαλίζει μεγάλη πιθανότητα ο παραλήπτης να διαβάσει το απεσταλμένο μήνυμα.
Ο αποστολέας λαμβάνει την ειδοποίηση σταλμένα.
Ο παραλήπτης και ο αποστολέας λαμβάνουν το νέο μήνυμα και την ειδοποίηση Παράδοση αντίστοιχα.

Μπορείτε να πείτε αν κάποιος απέκλεισε τα κείμενά σας στο Android;

Εξαρτάται από διαφορετικά τηλέφωνα Android. Χωρίς κανένα πρόβλημα, οποιοσδήποτε χρήστης Android μπορεί να γνωρίζει εάν το κείμενό του έχει παραδοθεί ή όχι, αλλά πώς θα καταλάβετε εάν κάποιος σας απέκλεισε μέσω κειμένου; Λοιπόν, δεν υπάρχει σαφής τρόπος να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας Android για να προσδιορίσετε εάν κάποιος σας απέκλεισε, αλλά μπορείτε ακόμα να κάνετε μια ιδέα παρατηρώντας τις ειδοποιήσεις κειμένου σας.

Θα λάβετε ειδοποιήσεις για μη παραδοθέντα μηνύματα ή αν προσπαθήσετε να καλέσετε το άτομο, η κλήση δεν θα είναι επιτυχής. Εάν δείτε αυτές τις αποτυχημένες ειδοποιήσεις κειμένου ή ανεπιτυχείς κλήσεις, τότε ο δέκτης μπορεί να σας έχει αποκλείσει. Για να είστε σίγουροι και να δείτε αν κάποιος διάβασε το κείμενό σας στο Android, η καλύτερη επιλογή είναι να τον ρωτήσετε απευθείας.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Είμαι αποκλεισμένος εάν το μήνυμα λέει ότι παραδόθηκε;

Απ. Όχι, δεν έχετε αποκλειστεί εάν τα μηνύματά σας παραδίδονται.

Ε2. Τα μηνύματα σε σίγαση εμφανίζονται ως παραδόθηκαν;

Απ. Ναι, τα μηνύματα σε σίγαση σβήνουν μόνο τον ήχο της ειδοποίησης και δεν σας ειδοποιούν. Τα μηνύματά σας θα περάσουν και θα παραδοθούν.

Ε3. Τα τηλέφωνα Android χρησιμοποιούν SMS;

Απ. Ναι, το SMS υποστηρίζεται από όλα τα smartphone, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών Android και iOS.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε πώς μπορείτε να δείτε αν κάποιος διάβασε το κείμενό σας στο Android και την κύρια διαφορά μεταξύ του κειμένου που αποστέλλεται και του παραδίδεται σε Android. Μη διστάσετε να αποθέσετε όλα τα ερωτήματά σας και να προσθέσετε τις προτάσεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε από εσάς.