Πώς να δαμάσεις μια γάτα στο Minecraft

Το Minecraft έχει πολλά ουδέτερα mobs και μερικά από αυτά μπορούν να εξημερωθούν στο παιχνίδι. Μόλις εξημερωθεί, ο ουδέτερος όχλος γίνεται φιλικός προς τον παίκτη. Ανάλογα με τον τύπο του όχλου, είτε θα υπερασπιστεί τον παίκτη είτε θα τον βοηθήσει να συγκεντρώσει κάποιο είδος πόρων ή θα προσφέρει προστασία.

γάτες στο minecraft

Γάτες στο Minecraft

Το Minecraft είχε αρχικά Ocelots που ένας παίκτης εξημέρωσε για να αποκτήσει μια εξημερωμένη γάτα. Με πρόσφατες ενημερώσεις, οι γάτες είναι πλέον επίσημος όχλος. Οι Ocelot εξακολουθούν να βρίσκονται σε βιομάζα της ζούγκλας, αλλά δεν χρειάζεται να εξημερώσετε ένα για να αποκτήσετε μια γάτα.

Οι γάτες βρίσκονται σε χωριά και υπάρχουν σε κάθε είδους παραλλαγές. το κοινό μοτίβο τιγρέ, η γάτα σμόκιν, οι γάτες με τζίντζερ, τα καλικάντζα κ.λπ. Τα αναρριχητικά φυτά και τα φαντάσματα φοβούνται τις γάτες και αυτός από μόνος του είναι ένας πολύ καλός λόγος για να τις έχετε. Γάτες στο Minecraft γουργουρίζουν. Δύο γάτες μπορούν να ζευγαρώσουν και να έχουν γατάκια.

  Πώς να φτιάξετε τούβλα στο Minecraft

Δαμάστε μια γάτα στο Minecraft

Για να δαμάσεις μια γάτα στο Minecraft, πρέπει να την ταΐσεις με ψάρια. Τα ψάρια είναι εύκολο να τα βρείτε, αλλά θα χρειαστείτε χρόνο και ένα καλάμι για να κάνετε τη δουλειά.

Καλάμι ψαρέματος χειροτεχνίας

Για να φτιάξετε ένα καλάμι ψαρέματος, χρειάζεστε:

Τρία ξύλινα μπαστούνια (οποιουδήποτε τύπου ξύλου)
Δύο χορδές (που λαμβάνονται με σπάσιμο ιστών αράχνης ή σκοτώνοντας αράχνες)

Σημείωση: για να σπάσετε τον ιστό αράχνης, χρησιμοποιήστε διαφανή. Μπορούν να κατασκευαστούν με δύο ράβδους σιδήρου. Ο ιστός αράχνης βρίσκεται σε σπηλιές και ορυχεία.

Αφού έχετε τα υλικά που χρειάζεστε, μπορείτε να φτιάξετε ένα καλάμι ψαρέματος.

Ανοίξτε το τραπέζι χειροτεχνίας.
Τοποθετήστε ένα ξύλινο ραβδί στο τελευταίο κελί της πρώτης σειράς.
Τοποθετήστε ένα ξύλινο ραβδί στο δεύτερο κελί της δεύτερης σειράς.
Τοποθετήστε ένα ξύλινο ραβδί στο πρώτο κελί της τελευταίας σειράς.
Τοποθετήστε μια συμβολοσειρά στο τελευταίο κελί της δεύτερης σειράς.
Τοποθετήστε μια συμβολοσειρά στο τελευταίο κελί της τρίτης σειράς.
Συλλέξτε το καλάμι ψαρέματος.

  Πώς να παίξετε το Minecraft στο Linux

Αλίευση ψαριών στο Minecraft

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το ψάρεμα. Μεταφέρετε το καλάμι σε οποιαδήποτε κοντινή πηγή νερού. Είναι καλύτερο να βρείτε την ανοιχτή θάλασσα, αλλά τα μικρά ρυάκια και οι λίμνες που βλέπετε θα το κάνουν.

Κάντε δεξί κλικ/τοποθετήστε δράση στην πηγή νερού ενώ κρατάτε τη ράβδο για να εκτοξεύσετε τον κύλινδρο.
Κοιτάξτε προσεκτικά το νερό και το σημείο όπου ο κύλινδρος εξαφανίζεται κάτω από το νερό.
Όταν βλέπετε να εμφανίζονται φυσαλίδες και να κολυμπούν προς τον κύλινδρο, σημαίνει ότι πρόκειται να τσιμπήσετε.
Όταν η κεφαλή του καρουλιού τραβηχτεί κάτω από το νερό, κάντε δεξί κλικ/τοποθετήστε ξανά την ενέργεια.
Ό,τι έχετε πιάσει θα προστεθεί στο απόθεμά σας.

  Πώς να παίξετε το Minecraft Multiplayer

Σημείωση: όταν ψαρεύετε, θα ψαρεύετε κυρίως ψάρια, ωστόσο, μπορείτε περιστασιακά να τραβάτε και άλλα αντικείμενα, π.χ. μπότες, μπολ, γυάλινα μπουκάλια, βιβλία, ψάρια κ.λπ.

Πώς να δαμάσεις μια γάτα στο Minecraft

Συλλέξτε τουλάχιστον 10 ψάρια. Θα πρέπει είτε να είναι ωμός μπακαλιάρος είτε ωμός σολομός, και τα δύο είναι κοινά. Εντοπίστε ένα χωριό και πλησιάστε μια γάτα. Πρέπει να κρατήσετε κάποια απόσταση διαφορετικά θα τρέξει. Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε ψάρια γιατί οι γάτες στο Minecraft έχουν όλα κίνητρα για φαγητό. Μόλις τραβήξετε την προσοχή μιας γάτας, κάντε δεξί κλικ/τοποθετήστε την ενέργεια πάνω της για να της ταΐσετε τα ψάρια.

Επαναλάβετε μέχρι να δείτε καρδιές να προέρχονται από τη γάτα. Η γάτα θα πάρει ένα κόκκινο κολάρο. Τώρα είναι εξημερωμένο και θα σας ακολουθεί. Φροντίστε να το κρατάτε τροφοδοτημένο.

εξημερώστε τη γάτα στο minecraft

συμπέρασμα

Οι γάτες θα δεχτούν επίθεση από λύκους, αλλά θα επιτεθούν επίσης σε κοτόπουλα, κουνέλια και μωρά χελώνες. Είναι υπέροχα να τα έχετε κοντά σας, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα κοτόπουλα σας προστατεύονται.