Πώς να γεμίσετε κείμενο με εικόνα στο Photoshop

Μπορείτε να γεμίσετε μια εικόνα με μια άλλη εικόνα ή να γεμίσετε κείμενο με μια εικόνα στο Photoshop. Υπάρχει ένα προσεγμένο εργαλείο που ονομάζεται εργαλείο μάσκας αποκοπής που σας επιτρέπει να το κάνετε αυτό εύκολα και είναι μέρος του Photoshop εδώ και χρόνια.

Επιλογή εικόνας

Για να ξεκινήσετε, χρειάζεστε μια καλή εικόνα υψηλής ανάλυσης και που μπορεί να γεμίσει το κείμενο που θέλετε να πληκτρολογήσετε. Δεν υπάρχει όριο στο πόσο πρέπει να είναι το κείμενο, αλλά για λόγους αισθητικής, μην γεμίζετε κείμενο αξίας μιας παραγράφου με εικόνα. Κρατήστε το όσο πιο σύντομο μπορείτε. Επίσης, όταν επιλέγετε μια εικόνα, θυμηθείτε πώς θα είναι το τελικό αρχείο σας. Η εικόνα δεν πρέπει να έρχεται σε σύγκρουση με το φόντο ή άλλα στοιχεία του αρχείου.

  Τι να κάνετε εάν χύσατε νερό ή καφέ στο φορητό υπολογιστή σας

Συμπληρώστε το κείμενο με μια εικόνα

Ανοίξτε ένα νέο αρχείο Photoshop και επικολλήστε την εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο αρχείο ως το δικό του επίπεδο.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το εργαλείο κειμένου για να πληκτρολογήσετε το κείμενό σας. Είναι καλύτερο να πας με έντονη γραμματοσειρά. Εάν τα γράμματα είναι πολύ λεπτά, η εικόνα δεν θα φαίνεται καλά και το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι κακό.

Τώρα που έχετε τα δύο βασικά επίπεδα που χρειάζεστε, δηλαδή την εικόνα και το κείμενο, ήρθε η ώρα να προσθέσετε τη μάσκα αποκοπής. Αλλά πρώτα, σύρετε το επίπεδο της εικόνας έτσι ώστε να βρίσκεται πάνω από το επίπεδο κειμένου, δηλαδή, το κείμενο πρέπει να είναι κρυμμένο πίσω από την εικόνα.

  Πώς να διαχειριστείτε τα προφίλ HBO Max για παιδιά και ενήλικες

Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Layer>Create Clipping Mask.

Και εδώ είναι το αποτέλεσμα.

Είναι λίγο δύσκολο να διαβαστεί και είναι κάπως κολλώδες, οπότε ίσως η προσθήκη μιας πινελιάς γύρω του θα το κάνει καλύτερο. Είναι πιο εύκολο να το διαβάσετε τώρα και το νόημα όλων αυτών είναι ότι μπορείτε να προσθέσετε εφέ στο επίπεδο κειμένου ακόμα και αφού το γεμίσετε με μια εικόνα.

Αυτό το εφέ είναι αρκετά εύκολο να επιτευχθεί και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για να γεμίσετε εικόνες με εικόνες. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας με την οποία έχετε συμπληρώσει το κείμενο ανά πάσα στιγμή, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία μετασχηματισμού. Ορισμένα εφέ, όπως το εφέ επικάλυψης χρώματος, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν έχετε προσθέσει μια κομμένη μάσκα. Το εφέ θα εφαρμοστεί όπως συνήθως, ωστόσο θα κρύψει τη γεμάτη εικόνα και θα σας αφήσει με ένα μονότονο έγχρωμο απόσπασμα κειμένου.

  Πώς να προσθέσετε και να επεξεργαστείτε μεταδεδομένα στο Photoshop

Μην παρασυρθείτε με αυτό το αποτέλεσμα. Είναι εύκολο να εφαρμοστεί, αλλά δύσκολο να γίνει σωστά. Να θυμάστε πάντα ότι η τελική σας εικόνα δεν πρέπει να είναι τόσο απασχολημένη ώστε να μην μπορεί να παραδώσει ένα μήνυμα.