Πώς να γίνετε Μηχανικός Ανάπτυξης Λογισμικού στο Test (SDET)

Με την αυξημένη χρήση του Scrum και άλλων μεθοδολογιών Agile, υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση για ανάπτυξη λογισμικού Μηχανικός Ανάπτυξης Λογισμικού στη Δοκιμή (SDET).

Τέτοιοι επαγγελματίες είναι ζωτικής σημασίας για τις ομάδες ανάπτυξης λογισμικού, δίνοντας έμφαση σε διαλειτουργικές και εναλλάξιμες ευθύνες. Ωστόσο, πρέπει να έχετε μια σαφή ιδέα σχετικά με τις εργασιακές ευθύνες και τις απαιτούμενες δεξιότητες για να αποφασίσετε εάν θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτήν την επαγγελματική πορεία.

Συνεχίστε να διαβάζετε αυτήν την ανάρτηση για να μάθετε τα βασικά αυτού του επαγγέλματος και τα κορυφαία μαθήματα που μπορείτε να επιλέξετε για να γίνετε SDET.

Τι είναι το SDET;

Είναι το ακρωνύμιο του «Software Development Engineer in Test». Ένας επαγγελματίας πληροφορικής με αυτόν τον εργασιακό ρόλο έχει ευθύνες που περιλαμβάνουν τόσο την ανάπτυξη λογισμικού όσο και τη δοκιμή λογισμικού.

Ως εκ τούτου, τα άτομα που θέλουν να ενταχθούν σε αυτό το επάγγελμα πρέπει να καλλιεργήσουν δεξιότητες για να υιοθετήσουν και τους δύο ρόλους. Συνήθως, οι επαγγελματίες με εξειδίκευση στην Ανάπτυξη Λογισμικού, μαζί με τη Μηχανική Ποιότητας, γίνονται SDET σε διαφορετικούς οργανισμούς.

Εκτός από τη σύνταξη δοκιμαστικών σεναρίων και την ανάπτυξη λογισμικού και εφαρμογών, εργάζονται επίσης για τη διόρθωση σφαλμάτων ως μέρος της διαδικασίας. Στη συνέχεια, αυτοί οι μηχανικοί βοηθούν στην αντικατάσταση περιττών διαδικασιών χειροκίνητων δοκιμών με αυτοματισμούς.

Ρόλοι και ευθύνες

#1. Οι πρωταρχικές αρμοδιότητες ενός SDET είναι η ανάπτυξη προϊόντων και η δοκιμή τους. Κατά συνέπεια, πρέπει να συμμετέχουν στο σχεδιασμό δεδομένων, προϊόντων και διεπαφών χρήστη.

#2. Ίσως χρειαστεί να αναπτύξουν ισχυρές και υψηλής ποιότητας λύσεις αυτοματισμού δοκιμών για διάφορες δοκιμές.

#3. Μερικές φορές, πρέπει να συμμετέχουν σε κάθε στάδιο ανάπτυξης για έλεγχο από την οπτική γωνία των πελατών.

#4. Μερικές φορές χρειάζεται να συμμετέχουν σε συζητήσεις για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και να παρέχουν αποτελεσματική ανατροφοδότηση.

#5. Είναι επίσης υπεύθυνοι για τον έλεγχο των λειτουργικών και μη λειτουργικών χαρακτηριστικών ενός προϊόντος, όπως η λειτουργικότητα και η ασφάλεια.

Η σημασία ενός SDET

Τα SDET αποτελούν ουσιαστικό μέρος των έργων ανάπτυξης λογισμικού και εφαρμογών για κινητά. Εξειδικεύονται στη χρήση και ανάπτυξη πολλών εργαλείων, διαδικασιών, τεχνικών και βέλτιστων πρακτικών.

Έτσι, οι εταιρείες πληροφορικής προτιμούν αυτούς τους ειδικούς τεχνολογίας έναντι των συνηθισμένων ελεγκτών λογισμικού για αυτοματισμούς δοκιμών από άκρο σε άκρο, λειτουργίες λογισμικού, ασφάλεια και απόδοση. Ακολουθούν μερικοί ακόμη λόγοι για τους οποίους αποτελούν τη ραχοκοκαλιά αυτού του κλάδου:

#1. Συνεργάζονται άψογα με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη του κύκλου ανάπτυξης, όπως δοκιμαστές, προγραμματιστές, σχεδιαστές UI/UX, μηχανικούς QA, την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών και ούτω καθεξής.

#2. Οι επιχειρήσεις πληροφορικής μπορούν να μειώσουν δραστικά τον χρόνο αγοράς μιας εφαρμογής που αναπτύχθηκε πρόσφατα, προσλαμβάνοντάς τες στην ομάδα του έργου.

#3. Διασφαλίζει ότι η ομάδα ανάπτυξης τηρεί όλα τα πρότυπα ποιότητας, τις απαιτήσεις των πελατών και τις συμμορφώσεις.

#4. Η πρόσληψή τους θα μειώσει σημαντικά τον συνολικό χρόνο εκτέλεσης δοκιμών λογισμικού ή εφαρμογών.

#5. Ένας Μηχανικός Ανάπτυξης Λογισμικού στο Test μπορεί να σκεφτεί από την οπτική γωνία ενός προγραμματιστή, σχεδιαστή, ελεγκτή, QA και διαχειριστή εμπειρίας πελατών.

  Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τις ενέργειες πολυμέσων για τα πλήκτρα λειτουργιών

#6. Ένα SDET μπορεί να εκτελέσει δοκιμές μονάδων και αναθεωρήσεις πηγαίου κώδικα, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να μειώσουν τις δαπάνες για ανθρώπινους πόρους.

Ιδανικό σύνολο δεξιοτήτων για SDET

Για να γίνετε επιτυχημένοι σε αυτό το επάγγελμα, θα πρέπει να κατέχετε τις ακόλουθες δεξιότητες.

Τεχνικές Γνώσεις και Δεξιότητες

Κατανόηση εφαρμογών Ιστού

Για να γίνετε SDET, πρέπει να κατανοήσετε το Διαδίκτυο, τα προγράμματα περιήγησης Ιστού και τις εφαρμογές Ιστού. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε τον κύκλο ζωής ανάπτυξης λογισμικού, το σύστημα ονομάτων τομέα (DNS), τη φιλοξενία, τα API και το μοντέλο διακομιστή/πελάτη. Θα είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα εάν γνωρίζετε πώς αυτά τα στοιχεία αποτελούν μέρος της αρχιτεκτονικής λογισμικού.

Γλώσσα προγραμματισμού

Η γνώση οποιασδήποτε μοντέρνας γλώσσας προγραμματισμού θα εκπληρώσει μια βασική προϋπόθεση για τη θέση SDET, επιτρέποντάς σας να αναπτύξετε ιστότοπους ή εφαρμογές. Ξεκινήστε με μια γλώσσα προγραμματισμού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για Αυτοματισμό. Μόνο αφού μάθετε τις προηγμένες δυνατότητες μιας γλώσσας θα πρέπει να μεταβείτε σε μια άλλη.

HTML και CSS

Τόσο η HTML όσο και η CSS είναι τα στοιχειώδη στοιχεία των διαδικτυακών εφαρμογών. Επομένως, χρειάζεστε μια βασική κατανόηση HTML και CSS για να γίνετε SDET.

Εργαλεία Αυτοματισμού

Ως ικανός SDET, πρέπει να χρησιμοποιήσετε πολλά εργαλεία αυτοματισμού. Ενώ γνωρίζετε πότε να χρησιμοποιήσετε ποιο εργαλείο είναι απαραίτητο, πρέπει να μαθαίνετε συνεχώς αυτοματοποιημένα εργαλεία δοκιμών όπως το Selenium και το AWS Lambda.

Μεθοδολογία Agile και DevOps

Οι ομάδες ανάπτυξης λογισμικού χρησιμοποιούν μεθοδολογίες Agile και DevOps για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε λιγότερο χρόνο. Όσοι προσπαθούν να γίνουν SDET θα πρέπει να κατανοήσουν αυτές τις μεθοδολογίες για να προσαρμόσουν γρήγορα αυτές τις προσεγγίσεις.

SQL

Ως SDET, πρέπει να χειρίζεστε πολλά δεδομένα, επομένως η γνώση της SQL και άλλων σχεσιακών/μη σχεσιακών βάσεων δεδομένων είναι απαραίτητη. Σας δίνει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράτε και να κατανοείτε τα δεδομένα και να επιλύετε ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση δεδομένων.

Σύστημα ελέγχου έκδοσης

Τα Συστήματα Ελέγχου Έκδοσης βοηθούν τις ομάδες στη διαχείριση των αλλαγών στον πηγαίο κώδικα. Καθώς οι SDET πρέπει να γράφουν, να ελέγχουν, να τροποποιούν και να διαχειρίζονται τον πηγαίο κώδικα, η γνώση του Συστήματος Ελέγχου Πηγής είναι χρήσιμη για τη συνεργασία και την παραγωγικότητα.

Μη Τεχνικές και Soft Skills

Προσαρμοστικότητα

Οι SDET θα πρέπει να έχουν ανοιχτή νοοτροπία καθώς πρέπει να μάθουν για τη μεταβαλλόμενη τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων νέων γλωσσών προγραμματισμού και εργαλείων αυτοματισμού.

Επίλυση προβλήματος

Το να γίνεις SDET σημαίνει διόρθωση σφαλμάτων κατά τη διάρκεια δοκιμών και επίλυση προβλημάτων που εγείρονται από συναδέλφους ή ενδιαφερόμενους φορείς. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίζουν προβλήματα και να τα διορθώνουν.

Δεξιότητες επικοινωνίας

Εκτός από τη διεξαγωγή δοκιμών, οι SDET πρέπει να αναπτύξουν στρατηγικές δοκιμών και αναφορές σφαλμάτων που είναι εύκολα κατανοητές από όλους τους εμπλεκόμενους. Ως εκ τούτου, πρέπει να είναι άριστα στην προφορική και γραπτή επικοινωνία.

Οργανωτικές Δεξιότητες

Οι SDET απαιτούνται για να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τον φόρτο εργασίας ενώ είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί. Επομένως, χρειάζεστε οργανωτικές δεξιότητες όπως η διαχείριση χρόνου για να γίνετε επιτυχημένος SDET.

Συνεργατική

Οι SDET πρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε επαφή με ιδιοκτήτες προϊόντων, προγραμματιστές, χειροκίνητους ελεγκτές και επιχειρηματικούς αναλυτές. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να είναι ομαδικός παίκτης.

Ποιος μπορεί να επιλέξει έναν ρόλο SDET;

Η σφαίρα των δοκιμών λογισμικού και εφαρμογών αλλάζει δραστικά με την είσοδο αυτοματοποιημένων λύσεων δοκιμών. Για να αποφύγετε να είστε ξεπερασμένοι, πρέπει να προσπαθήσετε να αναβαθμίσετε τον εαυτό σας και να γίνετε μηχανικός ανάπτυξης λογισμικού με ειδικότητες δοκιμών.

  Αποτρέψτε άλλους από την επεξεργασία σημαντικών τμημάτων ενός κοινόχρηστου αρχείου Word

Οι παρακάτω ρόλοι εργασίας ελεγκτή λογισμικού μπορούν να μεταβούν σε ρόλους SDET με σωστή εκμάθηση και πιστοποιήσεις:

Διασφάλιση Ποιότητας Λογισμικού

Οι μηχανικοί QA λογισμικού και οι χειροκίνητοι QA έχουν παρόμοιες τεχνικές ικανότητες σε σύγκριση με τους SDET. Αυτά είναι:

  • Έργο ανοιχτού κώδικα Selenium για προγράμματα περιήγησης και αυτοματοποίηση δοκιμών
  • Διακομιστής Jenkins για ανάπτυξη, δοκιμή, διευκόλυνση ενσωματώσεων και ανάπτυξη
  • Η αντικειμενοστραφής γλώσσα προγραμματισμού Java
  • Δοκιμή μαύρου κουτιού

Έτσι, τα QAs μπορούν εύκολα να μεταβούν σε έναν ρόλο SDET μαθαίνοντας προηγμένες τεχνικές δεξιότητες.

Προγραμματιστής λογισμικού και εφαρμογών

Οι προγραμματιστές λογισμικού και εφαρμογών για κινητά φέρνουν στο τραπέζι την τεχνογνωσία προγραμματισμού. Χρειάζεται μόνο να αποκτήσουν πρακτικές τεχνικές δεξιότητες στον έλεγχο της αυτοματοποίησης, στη διαχείριση των προσδοκιών των πελατών και στην επικοινωνία με την ομάδα του έργου.

Μηχανικός Αυτοματισμού

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ρόλους SDET ως μηχανικός αυτοματισμού, υπό την προϋπόθεση ότι μάθετε πρόσθετες δεξιότητες όπως αναθεώρηση κώδικα, δοκιμή αλγορίθμων, συγγραφή δοκιμών μονάδας κ.λπ. Θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε περαιτέρω την καριέρα σας ή να εξασφαλίσετε μια πιο αμειβόμενη δουλειά σε άλλη εταιρεία τεχνολογίας .

Τώρα που έχετε διαβάσει τα βασικά του Software Development Engineer in Test, βρείτε παρακάτω μερικούς δημοφιλείς πόρους για να εκπληρώσετε το όνειρό σας να γίνετε επιχειρησιακός SDET:

Εκπαίδευση SDET: Selenium WebDriver, Java Project & Tests Code: Udemy

Ένας από τους καλύτερους πόρους για να αποκτήσετε τις τεχνικές δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνετε SDET είναι αυτό το εκπαιδευτικό σεμινάριο Udemy. Είναι ένα περίπλοκο μάθημα QA Test Automation, Functional Software Testing και SDET που πρέπει να ελέγξετε εάν προέρχεστε από οποιονδήποτε από αυτούς τους τομείς.

Αρχικά, το μάθημα σας προσφέρει 24 ενότητες εκμάθησης με 77 διαλέξεις. Ολόκληρο το μάθημα θα πρέπει να διαρκέσει 16 ώρες για να ολοκληρωθεί. Μερικές από τις αξιοσημείωτες τεχνολογικές δεξιότητες που θα μάθετε ολοκληρώνοντας το μάθημα επιμελώς είναι:

  • Ευέλικτο περιβάλλον δοκιμών και δοκιμών
  • Εγκατάσταση του Eclipse IDE και του Java Development Kit
  • Selenium WebDriver
  • TestNG
  • Maven για αυτοματισμό κατασκευής
  • Έργα πραγματικού κόσμου

Εκτός από τις βασικές τεχνικές δεξιότητες, σας προετοιμάζει και για τη συνέντευξη. Διαθέτει μια ειδική ενότητα όπου ο εκπαιδευτής σας λέει τι να κάνετε και τι να μην κάνετε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης SDET.

SDET Test Architect Essentials – Road to Full Stack QA: Udemy

Το Full Stack QA είναι μια προσοδοφόρα επιλογή καριέρας για μηχανικούς λογισμικού, μηχανικούς QA και ελεγκτές αυτοματισμού ανάπτυξης. Για να μάθετε τις βασικές ικανότητες αυτού του ρόλου, πρέπει να το ελέγξετε Μάθημα SDET Test Architect Udemy κάθε φορά που ψάχνετε για ένα σχετικό διαδικτυακό μάθημα.

Το μάθημα καλύπτει όλες τις τεχνολογικές δεξιότητες που χρειάζεστε για να μάθετε για να γίνετε ένα Full Stack QA με αυτοπεποίθηση και άνθηση. Μερικές από τις αξιοσημείωτες ικανότητες που καλύπτονται είναι:

  • Δημιουργία XML/JSON από αποτελέσματα βάσης δεδομένων
  • Ενσωμάτωση Selenium Grid με Docker
  • Jenkins scripting pipeline server αυτοματισμού για CI/CD
  • Εκφράσεις λάμδα και ροές Java
  • Διαχείριση συστημάτων ελέγχου έκδοσης Git
  • Jackson API

Το μάθημα αποτελείται από 15 τεχνικές ενότητες που περιγράφονται από 74 διαλέξεις. Ο προτεινόμενος χρόνος ολοκλήρωσης του μαθήματος Udemy είναι 13 ώρες 8 λεπτά. Τέλος, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό από την Udemy μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος.

SDET Automation Testing From Scratch – Πλήρης οδηγός: Udemy

Θέλετε μια γρήγορη προώθηση από μηχανικό αυτοματισμού δοκιμής σε SDET ή αρχιτέκτονα δοκιμής; Θέλετε να μάθετε μηχανική αυτοματισμού QA (AQA) από την αρχή; Πρέπει να το δοκιμάσετε αυτό Μάθημα Udemy για τις δοκιμές αυτοματισμού τώρα.

Είναι ένα μάθημα προσανατολισμένο στην πιστοποίηση που μπορείτε να ολοκληρώσετε με τον δικό σας ρυθμό ενώ εργάζεστε καθημερινά. Επίσης, έχετε πρόσβαση εφ’ όρου ζωής στο υλικό του μαθήματος σε ψηφιακές οθόνες, όπως υπολογιστές, tablet και κινητά τηλέφωνα.

  Πώς να ελέγξετε εάν ο επεξεργαστής σας είναι 32-bit ή 64-bit

Μερικές αξιοσημείωτες τεχνικές δεξιότητες που καλύπτει το μάθημα είναι:

  • Σελήνιο σε Java
  • ΣΤΕΡΕΙΣ αρχές
  • Git
  • Σχεδιασμός Καθαρής Αρχιτεκτονικής
  • Αντικειμενοστραφής προγραμματισμός
  • Reflection API

Για τη μετατροπή των υποψηφίων σε SDET πλήρους υπηρεσίας, το μάθημα περιλαμβάνει 62 ενότητες τεχνικών ικανοτήτων και 260 διαλέξεις βίντεο κατ’ απαίτηση. Ολόκληρο το μάθημα θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 50 ώρες και 30 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Εκπαίδευση & Πιστοποίηση SDET: DevXSchool

Ψάχνετε για ένα ενοποιημένο μάθημα που προσφέρει επίσης επαγγελματική βοήθεια για επαγγελματίες SDET; Δίνω DevXSchool μια δοκιμή. Προσφέρει στους υποψηφίους του έμπειρους εκπαιδευτές που εργάζονται σε τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Microsoft και η Apple.

Το πρόγραμμα σπουδών του έχει 3 φάσεις. Για παράδειγμα, δύο μήνες θεμελιώδους μαθήματος SDET που επικεντρώνεται στον προγραμματισμό Java στη Φάση 1. Η Φάση 2 (δύο μήνες) αποτελείται από μαθήματα για SauceLabs, Selenium, Maven, Cucumber και Reports.

Η Φάση 3 εκτείνεται επίσης σε δύο μήνες και θα μάθετε προηγμένα ASQL DB, Jenkins και API.

Μάθημα SDET Automation: Σύνταξη

Αυτό Σύνταξη Το μάθημα είναι ένας ακόμη πόρος με τάση στο φάσμα δοκιμών λογισμικού. Επαγγελματίες με γνώσεις τεχνολογίας αλλά χωρίς δεξιότητες κωδικοποίησης μπορούν επίσης να εγγραφούν σε αυτό το μάθημα για να γίνουν μηχανικοί ανάπτυξης λογισμικού με ειδικότητες δοκιμών.

Το μάθημα θα σας εκπαιδεύσει εκτενώς σε δημοφιλή εργαλεία δοκιμής και ανάπτυξης λογισμικού όπως το Selenium και η Java. Στο τέλος του προγράμματος, θα πρέπει να έχετε αρκετή αυτοπεποίθηση για να εφαρμόσετε αυτοματοποίηση στη δοκιμή λογισμικού.

Είναι ένα εξάμηνο μάθημα που συνοδεύεται από διαδικτυακή παράδοση εκπαιδευτικού περιεχομένου. Είτε είστε νέος πτυχιούχος είτε εργάζεστε σε εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, μπορείτε να αναλάβετε άνετα το μάθημα, καθώς είναι πλήρως αυτο-ρυθμισμένο.

Βιβλίο δεύτερης έκδοσης SDET

Κυρίως, όλες οι εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού πραγματοποιούν συνεχώς ανάπτυξη εφαρμογών. Ως εκ τούτου, πρέπει να διατηρήσουν τη ροή εργασίας και τις διαδικασίες για εύκολη διαχείριση και διασφάλιση ποιότητας. Όταν υπάρχει μια διαδικασία, χρειάζεστε έναν διαχειριστή ή ένα εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων.

Αυτό το βιβλίο προετοιμασίας SDET, διαθέσιμο σε χαρτόδετο βιβλίο και εκδόσεις Kindle, συνοδεύεται από όλες τις ερωτήσεις και απαντήσεις αυτοαξιολόγησης που χρειάζεται ένας επαγγελματίας του SDET για να δοκιμάσει την ικανότητά του για εκτέλεση, διαχείριση και αντιμετώπιση προβλημάτων.

Υπάρχουν 702 πραγματικές ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης που βασίζονται σε περιπτώσεις. Ο συγγραφέας έχει διαχωρίσει τις ερωτήσεις σε 7 βασικές ενότητες για να κάνει τη διαδικασία αξιολόγησης διαισθητική και αβίαστη.

A Practitioner’s Guide to Software Test Design Illustrated Edition

Αυτό το βιβλίο σας βοηθά να κατανοήσετε πώς να σχεδιάσετε μια διαδικασία δοκιμής λογισμικού ή εφαρμογής. Το περιεχόμενό του είναι ενημερωμένο, περιεκτικό και εξαιρετικά πρακτικό σε έργα δοκιμών λογισμικού πραγματικού κόσμου. Επιπλέον, θα βρείτε όλες τις σημαντικές και δημοφιλείς τεχνικές σχεδιασμού δοκιμών λογισμικού σε ένα μέρος.

Όταν διαβάσετε το βιβλίο επιμελώς, θα αναπτύξετε αρκετή σοφία στο φάσμα των δοκιμών λογισμικού. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναπτύξετε μια νέα ροή εργασιών δοκιμών που θα χρησιμοποιεί λιγότερους ανθρώπινους πόρους και εφαρμογές υπολογιστή για να δοκιμάσει το νέο λογισμικό που αναπτύχθηκε πιο γρήγορα από πριν.

Πώς δοκιμάζουμε λογισμικό στο Microsoft Paperback

Αν θέλετε να μάθετε νέες ιδέες για τη διαδικασία δοκιμών λογισμικού από τεχνολογικούς γίγαντες, αυτό είναι ένα βιβλίο που πρέπει να έχετε για εσάς. Εκδότης του βιβλίου είναι η Microsoft Press και το περιεχόμενο είναι διαθέσιμο στο Amazon σε εκδόσεις Paperback και Kindle.

Συγγραφείς του βιβλίου είναι οι Άλαν Πέιτζ και Κεν Τζόνστον. Και οι δύο εργάζονται στη Microsoft. Ενώ ο Άλαν είναι ο Διευθυντής Τεστ Αριστείας στη Microsoft, ο Κεν είναι επικεφαλής της ομάδας Διαδικτυακής Πλατφόρμας & Λειτουργιών του Microsoft Office ως Διευθυντής Ομίλου.

συμπέρασμα

Ο ρόλος ενός SDET είναι να είναι παντοδύναμος στον κλάδο ανάπτυξης λογισμικού και εφαρμογών. Όντας μηχανικός ανάπτυξης λογισμικού με εξειδίκευση στις δοκιμές, κατέχετε τις βασικές γνώσεις τομέα. Επιπλέον, γνωρίζετε επίσης το σχεδιασμό λογισμικού/εφαρμογών, την κωδικοποίηση, τον εντοπισμό σφαλμάτων, τους πελάτες σας και τη δοκιμή των εργαλείων που δημιουργείτε.

Έτσι, γίνεστε απαραίτητος για ένα έργο ανάπτυξης λογισμικού ή εφαρμογών για κινητά. Χρησιμοποιήστε τα βασικά για να γίνετε SDET και τα διαδικτυακά μαθήματα εκμάθησης για να εξασφαλίσετε μια καλύτερη δουλειά στη βιομηχανία λογισμικού.