Πώς να βρείτε όλες τις εικόνες στη συσκευή σας Windows 10

Τα Windows 10 συνοδεύονται από έναν αποκλειστικό φάκελο εικόνων όπου όλες οι φωτογραφίες σας πρέπει να αποθηκεύονται σωστά. Αλλά δυστυχώς, είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να κρατήσετε όλες τις φωτογραφίες σας σε ένα μέρος. Για παράδειγμα, οι φωτογραφίες που έχετε κατεβάσει από το διαδίκτυο μπορεί να κολλήσουν στις “Λήψεις”. Άλλες φορές, θα καταλήξουν ένθετα σε μια σειρά φακέλων. Λοιπόν, υπάρχει τρόπος να βρείτε όλες τις φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στη συσκευή σας Windows 10;

Θα ανακουφιστείτε όταν μάθετε ότι υπάρχει όντως τρόπος. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να βρείτε όλες τις εικόνες στη συσκευή σας Windows 10 με λίγα μόνο απλά κλικ.

Γιατί είναι δύσκολο να διατηρείτε τις φωτογραφίες σε ένα μέρος στα Windows 10;

Τα Windows 10 διαθέτουν μια σειρά από χαρακτηριστικά που τα διακρίνουν πραγματικά από τα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα της σειράς Windows. Ωστόσο, παρ’ όλα τα θετικά του, φαίνεται ότι οι προγραμματιστές της Microsoft δεν έχουν βρει έναν τρόπο για να διασφαλίσουν ότι όλες οι φωτογραφίες σας αποθηκεύονται σε μία τοποθεσία. Τα Windows 10 αποθηκεύουν τις φωτογραφίες σας σε διαφορετικές τοποθεσίες ανάλογα με την προέλευσή τους.

Αλλά δεν φταίνε εντελώς τα Windows. Ορισμένες εφαρμογές και υπηρεσίες τρίτων είναι εν μέρει υπεύθυνες για το πρόβλημα. Μερικοί προσπαθούν να διατηρήσουν τα πράγματα τακτοποιημένα, αλλά άλλα όπως το Dropbox, το OneDrive και ορισμένες εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών ενδέχεται να διατηρούν τις φωτογραφίες στους δικούς τους φακέλους. Στο τέλος, έχετε φωτογραφίες απλωμένες σε διαφορετικά διαμερίσματα του σκληρού σας δίσκου και η εύρεση τους μπορεί να είναι μια δύσκολη εργασία.

  Πώς να αφαιρέσετε το υδατογράφημα στο Microsoft Word

Αλλά δεν είναι όλα χαμός και κατήφεια. Μπορείτε πραγματικά να βρείτε όλες τις φωτογραφίες σας με μη αυτόματο τρόπο ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή φωτογραφιών των Windows 10. Η μόνη προειδοποίηση είναι ότι η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει λίγο, ειδικά αν έχετε εκατοντάδες ή χιλιάδες φωτογραφίες.

Πώς να βρείτε όλες τις φωτογραφίες σας στη συσκευή σας Windows 10

Η εφαρμογή Φωτογραφίες των Windows 10 μπορεί να μην είναι τέλεια, αλλά σίγουρα είναι μια εφαρμογή διαχείρισης φωτογραφιών ανώτατου επιπέδου. Για παράδειγμα, το Photos διαθέτει έναν αλγόριθμο ανάλυσης προσώπου που του επιτρέπει να ομαδοποιεί φωτογραφίες ενός μεμονωμένου ατόμου. Το αποκαλούν χαρακτηριστικό People. Η λειτουργία είναι χρήσιμη όταν πρέπει να βρείτε όλες τις φωτογραφίες ενός συγκεκριμένου ατόμου. Σκεφτείτε να προσπαθήσετε να εντοπίσετε με μη αυτόματο τρόπο όλες τις φωτογραφίες γάμου που απεικονίζουν τον γαμπρό, για παράδειγμα.

Μπορούν λοιπόν οι Φωτογραφίες να κρατήσουν πραγματικά όλες τις φωτογραφίες σας σε ένα μέρος; Αυτό είναι πολύ απίθανο, αλλά είναι σίγουρα το πιο κατάλληλο εργαλείο εύρεσης φωτογραφιών στα Windows 10. Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βρείτε φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες σε πολλές τοποθεσίες:

  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Windows στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε αυτό το μενού πατώντας στο πλήκτρο Windows, που συνήθως βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του πληκτρολογίου σας, δίπλα στο πλήκτρο Alt.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο μενού έναρξης μέχρι να φτάσετε στις Φωτογραφίες.
  • Κάντε κλικ στις Φωτογραφίες. Σε λίγα λεπτά, θα πρέπει να δείτε μια λίστα φωτογραφιών που ταξινομούνται αυτόματα κατά ημερομηνία. Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν, αποθηκεύτηκαν ή λήφθηκαν πρόσφατα θα πρέπει να εμφανίζονται πρώτα, με τις παλαιότερες να εμφανίζονται πιο κάτω στη λίστα.
  • Εάν έχετε την τύχη να θυμάστε το όνομα του αρχείου, απλώς πληκτρολογήστε το στη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος και πατήστε Enter.
  • Για να περιορίσετε την αναζήτησή σας σε ένα συγκεκριμένο άτομο, θα πρέπει να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Άτομα. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο Άτομα στο μενού στην κορυφή. Κάντε κλικ στο Ναι για να ενεργοποιήσετε την ομαδοποίηση προσώπων όταν σας ζητηθεί.
  •   Πώς να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα σύνδεσης του τηλεφώνου σας στα Windows 10

    Για να μετακινηθείτε στις φωτογραφίες σας ακόμα πιο γρήγορα, μπορείτε να μειώσετε το μέγεθος των μικρογραφιών φωτογραφιών κάνοντας κλικ στο πιο υποδιαιρεμένο ορθογώνιο εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία.

    Πώς να βρείτε όλες τις φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες σε υπολογιστή με Windows 10

    Εάν η εφαρμογή Φωτογραφίες δεν λειτουργεί για εσάς, μην ανησυχείτε. Υπάρχει ένα άλλο κόλπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε όλες τις φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στη συσκευή σας:

  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Windows στην κάτω αριστερή γωνία για να εκκινήσετε το μενού Έναρξη.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο μενού Έναρξη και κάντε κλικ στην Εξερεύνηση αρχείων.
  • Στην Εξερεύνηση αρχείων, κάντε κλικ στο Αυτό το PC στο αριστερό παράθυρο.
  • Εντοπίστε το πλαίσιο αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία και εισαγάγετε το ακόλουθο είδος:=εικόνα
  • Τα Windows θα αναζητήσουν αυτόματα όλα τα διαμερίσματα του σκληρού σας δίσκου.
  • Ίσως το καλύτερο πράγμα σχετικά με αυτήν την προσέγγιση είναι το γεγονός ότι αναζητά εικόνες αποθηκευμένες σε όλες τις μορφές. Αυτό περιλαμβάνει JPEG, PNG, PDF, GIF, BMP και άλλα. Στα αποτελέσματα αναζήτησης, μπορείτε να μάθετε τη θέση ενός αρχείου κάνοντας απλώς δεξί κλικ πάνω του και στη συνέχεια κάνοντας κλικ στο Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου.

    Πώς να βρείτε όλες τις φωτογραφίες σας με μη αυτόματο τρόπο

    Αντί να προσπαθείτε να ανακαλύψετε ξανά τον τροχό στην αναζήτησή σας, μπορείτε να κάνετε τα πράγματα με μη αυτόματο τρόπο:

  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Windows στην κάτω αριστερή γωνία για να εκκινήσετε το μενού Έναρξη.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο μενού έναρξης και κάντε κλικ στην Εξερεύνηση αρχείων. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να πληκτρολογήσετε “File Explorer” στη γραμμή αναζήτησης στην κάτω αριστερή γωνία, ακριβώς δίπλα στο εικονίδιο των Windows.
  • Κάντε κλικ στις Εικόνες στο αριστερό παράθυρο. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να δείτε όλους τους υποφακέλους κάτω από τις Εικόνες. Στη συνέχεια, ανοίξτε κάθε υποφάκελο για να δείτε όλες τις φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες σε αυτόν.
  • Κάντε κλικ στο Λήψεις στο αριστερό παράθυρο. Και πάλι, θα πρέπει να δείτε μια λίστα με όλες τις φωτογραφίες που έχετε λάβει.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλα τα διαμερίσματα στον υπολογιστή σας.
  •   Διαχειριστείτε τις ειδοποιήσεις εφαρμογών απευθείας από το Κέντρο ειδοποιήσεων του iPhone σας

    Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

    Πώς μπορώ να βρω κρυφές εικόνες στον υπολογιστή μου;

    Η εφαρμογή Φωτογραφίες των Windows 10 είναι ένα απίστευτα ισχυρό εργαλείο όταν πρέπει να βρείτε τυχόν κρυμμένες εικόνες στον υπολογιστή σας. Οι αλγόριθμοί του εμφανίζουν εικόνες από πολλαπλές τοποθεσίες σε μία μόνο συλλογή.

    1. Για να χρησιμοποιήσετε τις Φωτογραφίες, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Windows στην κάτω αριστερή γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε Φωτογραφίες από το μενού Έναρξη.

    2. Όλες οι φωτογραφίες στον υπολογιστή σας θα είναι διαθέσιμες χρησιμοποιώντας την εφαρμογή.

    Πώς μπορώ να κρατήσω τις φωτογραφίες μου οργανωμένες στα Windows 10;

    • Να προσθέτετε πάντα ετικέτες στις εισαγόμενες φωτογραφίες

    Κατά την εισαγωγή φωτογραφιών από την κάμερα ή κάποια άλλη συσκευή αποθήκευσης, τα Windows θα σας ζητούν πάντα να προσθέσετε ετικέτα στα αρχεία σας. Θα πρέπει πάντα να εκμεταλλεύεστε την ευκαιρία και να πληκτρολογείτε μερικές λέξεις που θα σας βοηθήσουν να θυμάστε τι ήταν αυτή η παρτίδα φωτογραφιών.

    • Διαχωρίστε χειροκίνητα αρχεία από διαφορετικές φωτογραφίσεις

    Μην αφήνετε απλώς όλες τις φωτογραφίες σας σε έναν φάκελο. Αντίθετα, δημιουργήστε έναν νέο φάκελο για κάθε συνεδρία φωτογραφίας και δώστε του ένα μοναδικό όνομα.

    • Να μετονομάζετε πάντα τις φωτογραφίες σας

    Αντί να αποθηκεύετε τις φωτογραφίες σας στα ονόματα των φωτογραφικών μηχανών που δημιουργούνται αυτόματα, όπως DG121, DG123, DG124 και ούτω καθεξής, προσπαθήστε να βρείτε αξιομνημόνευτα ονόματα με νόημα. Εάν κάνατε διακοπές στις Μπαχάμες, για παράδειγμα, μπορείτε να μετονομάσετε τις φωτογραφίες σας σε Μπαχάμες1, Μπαχάμες2, Μπαχάμες, 3 και ούτω καθεξής.

    Μια απλή αναζήτηση

    Τα Windows 10 μπορεί να μην προσφέρουν την τέλεια λύση, ωστόσο είναι εξοπλισμένα με λειτουργίες που, όταν χρησιμοποιούνται μαζί, μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε κάθε εικόνα που έχετε αποθηκεύσει ποτέ στη συσκευή σας Windows 10. Η χρήση της εφαρμογής Φωτογραφίες λειτουργεί για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά ακόμα κι αν δεν λειτουργεί για εσάς, τώρα γνωρίζετε πολλά εναλλακτικά εργαλεία – όλα χάρη σε αυτό το άρθρο. Και τίποτα δεν σας εμποδίζει να πηδήσετε αμέσως για να εκτελέσετε μια αναζήτηση.

    Ποια μέθοδο χρησιμοποιείτε για να βρείτε κρυφές ή λάθος τοποθετημένες εικόνες στον υπολογιστή σας; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.