Πώς να βρείτε φίλους σε μια συγκεκριμένη πόλη στο Facebook

Οι ενέργειες για να βρείτε φίλους σε μια συγκεκριμένη πόλη είναι αρκετά απλές. Αλλά θα ήταν ωραίο αν το Facebook έκανε τη διεπαφή χρήστη πιο βελτιωμένη και αφαιρούσε ορισμένα από τα περιττά βήματα. Ωστόσο, θα βοηθούσε αν οι χρήστες δεν δυσκολεύονταν να βρουν φίλους σε μια συγκεκριμένη πόλη από τον επιτραπέζιο υπολογιστή ή το smartphone τους.

Τα βήματα του άρθρου για την εύρεση φίλων σε συγκεκριμένες τοποθεσίες περιλαμβάνει επίσης ορισμένες υποδείξεις για χρήστες smartphone. Ωστόσο, οι διαδικασίες και οι ενέργειες είναι καθολικές και σχεδόν ίδιες.

Βήμα 1

Μόλις συνδεθείτε, μεταβείτε στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης και κάντε κλικ στο όνομά σας. Αυτή η ενέργεια σάς μεταφέρει στο προφίλ σας, όπου επιλέγετε την καρτέλα “Φίλοι” κάτω από την εικόνα του εξωφύλλου.

Η δράση είναι αρκετά παρόμοια στην εφαρμογή Facebook. Όταν εισέρχεστε στη ροή ειδήσεων, πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε “Εύρεση φίλων”.

Βήμα 2

Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook σε επιτραπέζιο υπολογιστή, έχετε πλέον πρόσβαση σε δύο συνδέσμους στην κορυφή: Αιτήματα φίλων και Εύρεση φίλων.

Όσον αφορά την εφαρμογή smartphone ή tablet, βρίσκεστε ήδη στο σωστό μενού και δεν απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες.

  Πώς να κάνετε σίγαση των ιστοριών του Facebook από προφίλ και σελίδες

Βήμα 3

Εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται λίγο μπερδεμένα και όχι ακριβώς διαισθητικά. Το λογικό που πρέπει να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε το όνομα της πόλης στη γραμμή αναζήτησης και να κοσκινίσετε τα δεδομένα που δίνονται.

Αλλά ο αλγόριθμος του Facebook εστιάζει στα ονόματα των ανθρώπων και όχι στα μέρη, παρόλο που πληκτρολογείτε το όνομα μιας πόλης. Ωστόσο, μη διστάσετε να πληκτρολογήσετε το όνομα και να πατήσετε enter. Αυτή η ενέργεια αποκαλύπτει ένα πιο ολοκληρωμένο μενού όπου μπορείτε πραγματικά να κάνετε αναζήτηση κατά μέρη.

Αν χρησιμοποιείτε smartphone, η κατάσταση είναι παρόμοια. Πατήστε τη γραμμή αναζήτησης, πληκτρολογήστε το όνομα της πόλης και voila—υπάρχει μια γραμμή για να φιλτράρετε περαιτέρω την αναζήτηση.

Πλευρική σημείωση: Το UX έχει καλύτερη αίσθηση στην εφαρμογή παρά σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο Facebook με αυτόν τον τρόπο.

Βήμα 4

Τώρα, επιτέλους είσαι εκεί που έπρεπε να είσαι. Όταν αναζητάτε φίλους στο Facebook σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, το μενού φιλτραρίσματος βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης.

Στην περιοχή Πόλη, κάντε κλικ στο «Επιλογή πόλης…» και πληκτρολογήστε το όνομα της τοποθεσίας στην καθορισμένη γραμμή. Το Facebook είναι καλό στο να καταλαβαίνεις τι θέλεις. Έτσι, η πόλη θα πρέπει να αναδυθεί μετά από λίγα γράμματα.

  Πώς να στείλετε μυστικά, αυτοκαταστροφικά μηνύματα στο Facebook Messenger

Το σημαντικό εδώ είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την καρτέλα “Άτομα” στο μενού στο επάνω μέρος της οθόνης. Έχοντας αυτό υπόψη, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε μέρη, αναρτήσεις, βίντεο κ.λπ., που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη πόλη.

Όσον αφορά την εφαρμογή, πρέπει να πατήσετε «Πόλη», να πληκτρολογήσετε ξανά το όνομα και μετά να κάνετε κλικ στο «ΟΚ». Θα ήταν ωραίο αν το Facebook είχε ακολουθήσει την αρχική σας αναζήτηση και πρόσφερε την πόλη την πρώτη φορά. Αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο, αυτό το σενάριο δεν συμβαίνει. Ίσως γιατί το Facebook αναμένει ότι οι τοποθεσίες των ανθρώπων θα αλλάζουν από καιρό σε καιρό.

Βήμα 5

Σε αυτό το σημείο, το μόνο που χρειάζεται είναι να βρεις το άτομο που ψάχνεις στο Facebook. Εάν γνωρίζετε το όνομά τους, πληκτρολογήστε το στη γραμμή αναζήτησης και περιηγηθείτε στα αποτελέσματα μέχρι να βρείτε το κατάλληλο άτομο.

Τι γίνεται όμως αν δεν θυμάστε το όνομα; Το πρώτο κόλπο είναι να επιλέξετε το πλαίσιο μπροστά από το “Friends of Friends”. Αυτή η ενέργεια θα πρέπει να δίνει προτεραιότητα σε άτομα που έχουν γίνει φίλοι με τους φίλους σας στο Facebook.

Ακολουθώντας τη λογική των λιγότερων από έξι βαθμών διαχωρισμού, αυτό θα κάνει την αναζήτηση πιο εκλεπτυσμένη. Εάν αυτό δεν βοηθήσει, μπορείτε να εφαρμόσετε πρόσθετα φίλτρα ανά Εκπαίδευση και Εργασία. Και πάλι, θα πρέπει να περιορίσει τα αποτελέσματα σε λίγα μόνο ονόματα και να κάνει τον άπιαστο φίλο μόλις ένα κλικ μακριά.

  Πώς να σταματήσετε το Facebook να σας παρακολουθεί στον Firefox

Σημείωση: Η ίδια τεχνική φιλτραρίσματος ισχύει για την εφαρμογή και έχετε τα ίδια αποτελέσματα.

Κομψό κόλπο αναζήτησης

Μια άλλη μέθοδος για να βρείτε έναν φίλο με βάση την τοποθεσία είναι να αλλάξετε την τρέχουσα πόλη σας σε αυτήν που αναζητάτε. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να μεταβείτε στη σελίδα του προφίλ σας στο Facebook, να επιλέξετε «Επεξεργασία λεπτομερειών» στην Εισαγωγή και να επιλέξετε «Προσθήκη τρέχουσας πόλης».

Όταν κάνετε κλικ στο “Friends”, το Facebook θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στους ανθρώπους από αυτήν την πόλη στην ενότητα “Friends Suggestions”. Ωστόσο, αυτή δεν είναι ακριβώς η καλύτερη μέθοδος, επειδή ο γίγαντας των κοινωνικών δικτύων μπορεί να συνυπολογίζει τις τρέχουσες γεωγραφικές ετικέτες σας.

Επομένως, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να παραθέσουν μια σειρά από μικτές προτάσεις—αυτές από την πόλη που αναζητάτε και αυτές που βασίζονται σε άλλες παραμέτρους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να εμμείνετε στην πρώτη μέθοδο που περιγράφηκε.

Έχετε έναν νέο φίλο

Παρά τις αλλαγές στα δημογραφικά στοιχεία του Facebook, εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο ισχυρές πλατφόρμες. Και παρόλο που η διεπαφή χρήστη μπορεί να φαίνεται λίγο βαρετή, το Facebook προσφέρει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μενού αναζήτησης.