Πώς να βρείτε το UUID του Mac, του iPhone και του iPad σας

Το Mac, το iPhone και το iPad σας έχουν όλα εκχωρηθεί ένα καθολικό μοναδικό αναγνωριστικό (UUID). Αυτοί οι κωδικοί είναι συγκεκριμένοι για κάθε συσκευή και, παρόμοια με έναν σειριακό αριθμό, χρησιμοποιούνται από τους προγραμματιστές για την αναγνώριση της κάθε συσκευής ξεχωριστά. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε.

Τι είναι το UUID;

Το UUID είναι μια σειρά από γράμματα και ψηφία που σχηματίζει ένα μοναδικό μοτίβο. Το Mac, το iPhone και το iPad σας έχουν ένα UUID και καμία άλλη συσκευή δεν το μοιράζεται. Είναι παρόμοιο με έναν σειριακό αριθμό από αυτή την άποψη, αλλά ενώ οι σειρικοί αριθμοί χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση της συσκευής σας από την Apple και την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας, οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν συνήθως το UUID.

  Πώς να αποθηκεύσετε το ιστορικό αρχείου του Photoshop σε ένα αρχείο κειμένου

Κανονικά, δεν χρειάζεται να γνωρίζετε (ή να έχετε πρόσβαση) το UUID σας. Αλλά εάν καταχωρείτε μια συσκευή ως μέρος του Προγράμματος προγραμματιστών της Apple για να μπορείτε να εγκαταστήσετε λογισμικό beta, θα το χρειαστείτε. Οι προγραμματιστές εφαρμογών ενδέχεται επίσης να ζητήσουν το UUID της συσκευής σας, ώστε να μπορούν να παρέχουν εκδόσεις που θα λειτουργούν μόνο στη συγκεκριμένη συσκευή.

Πώς να βρείτε το UUID του Mac σας

Κάντε κλικ στο λογότυπο της Apple στη γραμμή μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “About This Mac”.

Κάντε κλικ στο κουμπί «Αναφορά συστήματος».

  Πώς να συνδέσετε ένα Samsung Galaxy Watch σε ένα νέο τηλέφωνο

Σημειώστε το κείμενο δίπλα στο UUID υλικού.

Μπορείτε να αντιγράψετε το κείμενο απευθείας από το παράθυρο, εάν είναι απαραίτητο.

Πώς να βρείτε το UUID του iPhone και του iPad σας

Συνδέστε το iPhone ή το iPad στον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, ανοίξτε το iTunes. Κάντε κλικ στο εικονίδιο της συσκευής στο επάνω μέρος.

Το UUID της συσκευής σας είναι κρυφό από προεπιλογή—κάντε κλικ στο “Serial Number” και θα αλλάξει για να εμφανιστεί το UUID σας.

Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε το UUID απευθείας από το iTunes.

Άλλα αναγνωριστικά στη Σημείωση

Υπάρχουν και κάποια άλλα αναγνωριστικά που μπορεί να συναντήσετε.

Τα αναγνωριστικά μοντέλου χρησιμοποιούνται για να επισημάνουν ποιο μοντέλο είναι μια συγκεκριμένη συσκευή. Αυτά δεν είναι μοναδικά για αυτήν τη συσκευή, αλλά μάλλον για τη ζώνη μοντέλων στην οποία εμπίπτει. Για παράδειγμα, ένα iPhone 7 είναι γνωστό ως iPhone9,x, ενώ ένα iPhone XS είναι iPhone11,x. Αυτοί οι αριθμοί χρησιμοποιούνται συνήθως μόνο από την Apple, αλλά μερικές φορές εμφανίζονται σε διαρροές για επερχόμενες συσκευές.
Η Apple και οι προμηθευτές της χρησιμοποιούν αριθμούς μοντέλων για να προσδιορίσουν τις συσκευές και την αγορά για την οποία έχουν σχεδιαστεί. Για παράδειγμα, ένα iPhone XS που πωλείται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι A1920, ενώ ένα που πωλείται στην Ιαπωνία είναι A2098.
Οι αριθμοί IMEI, γνωστοί και ως αριθμοί διεθνούς αναγνώρισης κινητού εξοπλισμού, χρησιμοποιούνται από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Είναι μοναδικά για κάθε συσκευή που συνδέεται στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και συχνά χρησιμοποιούνται για τον αποκλεισμό συσκευών που έχουν αναφερθεί ως κλεμμένες ή χαμένες.

  Πώς να αναβάλλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail