Πώς να βρείτε τον φάκελο εκκίνησης των Windows 11 (3 Μέθοδοι)

Μαζί με την απελευθέρωση των Windows 11, προτείνουμε επίσης ορισμένες αλλαγές συστήματος που μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση του υπολογιστή σας. Ένα από αυτά είναι η απενεργοποίηση προγραμμάτων εκκίνησης για γρήγορη εκκίνηση και εμπειρία χωρίς καθυστερήσεις μετά τη σύνδεση. Ενώ μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές εκκίνησης από τη Διαχείριση εργασιών ή τις ρυθμίσεις των Windows, τι γίνεται αν θέλετε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας προγράμματα στη λίστα εφαρμογών εκκίνησης; Εκεί μπαίνει ο φάκελος Startup. Ακολουθώντας τον οδηγό μας, μπορείτε να βρείτε τον φάκελο εκκίνησης των Windows 11 και να προσθέσετε συντομεύσεις σε προγράμματα που θέλετε να εκτελείτε κάθε φορά που εκκινείτε τον υπολογιστή σας. Χωρίς καμία καθυστέρηση λοιπόν, ας μάθουμε πού βρίσκεται ο φάκελος εκκίνησης των Windows 11.

Βρείτε τον φάκελο εκκίνησης των Windows 11 (2022)

Σε αυτό το άρθρο, αναφέραμε τρεις διαφορετικούς τρόπους πρόσβασης στον φάκελο εκκίνησης στα Windows 11. Μπορείτε να βρείτε τον φάκελο εκκίνησης τόσο για το τρέχον προφίλ όσο και για όλους τους χρήστες. Τούτου λεχθέντος, ας βουτήξουμε αμέσως.

Βρείτε τον φάκελο εκκίνησης των Windows 11 χρησιμοποιώντας την εντολή εκτέλεσης

Ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε τον φάκελο εκκίνησης των Windows 11 είναι από το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση. Απλώς πρέπει να εκτελέσετε μια εντολή και μπορείτε να εντοπίσετε το φάκελο Startup στα Windows 11 μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Εδώ είναι πώς να το κάνετε.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τη γραμμή παιχνιδιών στα Windows 10

1. Αρχικά, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου των Windows 11 “Windows + R” για να ανοίξετε τη γραμμή εντολών “Εκτέλεση”. Εδώ, πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε Enter.

shell:startup

2. Αυτό θα ανοίξει απευθείας το φάκελο Startup στον υπολογιστή σας με Windows 11. Από εδώ, μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε συντομεύσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

3. Εκτός από αυτό, μπορείτε να επικολλήσετε την παρακάτω διαδρομή στη γραμμή εντολών “Εκτέλεση” για να ανοίξετε το φάκελο “Εκκίνηση” στα Windows 11.

%appdata%MicrosoftWindowsStart MenuProgramsStartup

Βρείτε τον φάκελο εκκίνησης των Windows 11 από την Εξερεύνηση αρχείων

Τώρα, πολλοί από εσάς θα θέλατε να μάθετε πού βρίσκεται ο φάκελος εκκίνησης στα Windows 11. Λοιπόν, εάν θέλετε να πλοηγηθείτε στον φάκελο Εκκίνησης με μη αυτόματο τρόπο στα Windows 11, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Εξερεύνηση αρχείων. Αλλά πριν από αυτό, πρέπει να ενεργοποιήσετε τα κρυφά αρχεία στα Windows 11. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Πατήστε “Windows + E” για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων. Εδώ, κάντε κλικ στο μενού με τις 3 κουκκίδες στη γραμμή τίτλου και επιλέξτε “Επιλογές”.

2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα “Προβολή” και επιλέξτε το κουμπί επιλογής “Εμφάνιση κρυφών αρχείων, φακέλων και μονάδων δίσκου” στην ενότητα “Κρυφά αρχεία και φάκελοι”. Τώρα, κάντε κλικ στο Apply -> OK.

  Εγγραφείτε στο πρόγραμμα Beta της Apple και πάρτε τα χέρια σας στις κατασκευές Mavericks

3. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο κάτω βέλος στα αριστερά στη γραμμή διευθύνσεων και ανοίξτε το προφίλ χρήστη σας. Ονομάζεται γενικά από το όνομα του υπολογιστή ή το όνομα χρήστη σας.

4. Στη συνέχεια, ανοίξτε το φάκελο “AppData”. Θα φαίνεται ημιδιαφανές επειδή συνήθως είναι κρυμμένο από τους γενικούς χρήστες.

5. Στον φάκελο “AppData”, μεταβείτε στο Microsoft -> Windows -> Start Menu -> Programs. Εδώ, θα βρείτε τον φάκελο “Εκκίνηση”.

6. Ανοίξτε το και εκεί θα βρείτε συντομεύσεις για όλα τα προγράμματα στη λίστα εφαρμογών εκκίνησης των Windows 11.

7. Συνοψίζοντας, η θέση του φακέλου εκκίνησης των Windows 11 είναι η εξής. Εδώ, πρέπει να αντικαταστήσετε το όνομα χρήστη με το όνομα χρήστη του υπολογιστή σας.

C:UsersusernameAppDataRoamingMicrosoftWindowsStart MenuProgramsStartup

Πρόσβαση στον φάκελο εκκίνησης των Windows 11 για όλους τους χρήστες

Οι παραπάνω δύο μέθοδοι σάς επιτρέπουν να βρείτε το φάκελο Startup μόνο για το τρέχον προφίλ σας. Ωστόσο, μερικές φορές οι εφαρμογές εγκαθιστούν το πρόγραμμα για όλους τους χρήστες, οπότε οι συντομεύσεις τοποθετούνται σε διαφορετική θέση φακέλου εκκίνησης. Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε τη θέση του φακέλου εκκίνησης “Όλοι οι χρήστες” στα Windows 11.

1. Χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου “Windows + R” για να ανοίξετε τη γραμμή εντολών Εκτέλεση. Εδώ, πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε Enter.

shell:common startup

2. Αυτό θα ανοίξει αμέσως τον φάκελο εκκίνησης για όλους τους χρήστες στα Windows 11.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα "Port in Use" του εκτυπωτή στα Windows 10

3. Μπορείτε επίσης να επικολλήσετε την παρακάτω διαδρομή στη γραμμή εντολών Εκτέλεση και θα σας οδηγήσει στον ίδιο φάκελο Εκκίνησης.

%ProgramData%MicrosoftWindowsStart MenuProgramsStartUp

4. Στην ουσία, αυτή είναι η θέση του φακέλου εκκίνησης στα Windows 11 για όλους τους χρήστες.

C:ProgramDataMicrosoftWindowsStart MenuProgramsStartUp

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Πού βρίσκεται ο φάκελος Startup στα Windows 11;

Μπορείτε να βρείτε το φάκελο Startup στα Windows 11 ακολουθώντας αυτήν τη διαδρομή. Πρέπει να το επικολλήσετε στη γραμμή διευθύνσεων στην Εξερεύνηση αρχείων.

C:UserusernameAppDataRoamingMicrosoftWindowsStart MenuProgramsStartup.

Πώς να βρείτε το φάκελο Startup από το Run;

Μπορείτε απλά να εισαγάγετε shell:startup στη γραμμή εντολών Εκτέλεση και να πατήσετε Enter. Αυτό θα σας μεταφέρει απευθείας στον φάκελο “Εκκίνηση” στα Windows 11.

Πώς να προσθέσετε προγράμματα στην εκκίνηση στα Windows 11;

Ανοίξτε το φάκελο Startup ακολουθώντας τον οδηγό μας και, στη συνέχεια, επικολλήστε τη συντόμευση των προγραμμάτων στο φάκελο Startup. Τα προγράμματα κάτω από το φάκελο Startup θα εκτελούνται αυτόματα μετά τη σύνδεση.

Πού βρίσκεται ο φάκελος Startup για όλους τους χρήστες στα Windows 11;

Ο φάκελος Startup για όλους τους χρήστες στα Windows 11 είναι εδώ: C:ProgramDataMicrosoftWindowsStart MenuProgramsStartUp.

Διαμόρφωση προγραμμάτων φακέλων εκκίνησης των Windows 11

Έτσι, μπορείτε να βρείτε τον φάκελο “Εκκίνηση” στα Windows 11. Από το φάκελο εκκίνησης, μπορείτε να διαγράψετε και να προσθέσετε συντομεύσεις σε προγράμματα, εάν θέλετε να τα εκτελέσετε κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας. Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι από εμάς. Σε περίπτωση που θέλετε να αυτοματοποιήσετε εργασίες στα Windows χρησιμοποιώντας το Task Scheduler, ρίξτε μια ματιά στον αναλυτικό οδηγό μας που συνδέεται εδώ. Εκτός από αυτό, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα προγράμματα εκκίνησης και να επιταχύνετε τα Windows 11 ακολουθώντας τον οδηγό μας. Τέλος, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.