Πώς να βρείτε τον σειριακό αριθμό της συσκευής σας Android

Ο σειριακός αριθμός της συσκευής σας είναι ένας μοναδικός κωδικός που δίνει ο κατασκευαστής στο τηλέφωνο. Κανένας σειριακός αριθμός δεν είναι ίδιος. Αν χρειαστεί να βρείτε το τηλέφωνό σας, υπάρχουν μερικά μέρη που μπορείτε να ψάξετε.

Ένας σειριακός αριθμός είναι συνήθως ένας συνδυασμός γραμμάτων και αριθμών. Δεν υπάρχει καθορισμένο μήκος — ο κατασκευαστής το καθορίζει. Ο σειριακός αριθμός συνήθως υποδηλώνεται με ένα “S/N:” στο πλαίσιο, όπως θα δείτε παρακάτω. Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα Android, η διαδρομή προς τον σειριακό αριθμό σας μπορεί να έχει διαφορετικές διαδρομές, αλλά αυτός ο οδηγός πρέπει να σας δώσει μια γενική ιδέα για το πού να κοιτάξετε.

Επιλογή 1: Στη συσκευασία λιανικής της συσκευής σας

Συχνά, το κουτί στο οποίο ήρθε η συσκευή σας φέρει τον σειριακό αριθμό. Συνήθως βρίσκεται στο εξωτερικό του κουτιού σε ένα αυτοκόλλητο που περιέχει επίσης πολλούς γραμμικούς κώδικες, τον αριθμό IMEI της συσκευής σας κ.λπ. Θα βρίσκεται είτε στο πίσω μέρος είτε στο πλάι του κουτιού.

  Το Tomi File Manager σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε αρχεία και να απεγκαθιστάτε ομαδικές εφαρμογές [Android]

Επιλογή δεύτερη: Κάτω από την μπαταρία της συσκευής σας

Αυτές τις μέρες, οι περισσότερες συσκευές Android διαθέτουν μη αφαιρούμενες μπαταρίες. Αλλά εάν έχετε μια συσκευή με αφαιρούμενη μπαταρία, θα μπορείτε συχνά να βρείτε τον σειριακό αριθμό που είναι τυπωμένος από κάτω.

Επιλογή τρίτη: Στις Ρυθμίσεις συστήματος της συσκευής σας

Για να βρείτε τον σειριακό αριθμό της συσκευής σας στο λογισμικό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα.

Πατήστε

Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Σχετικά με το τηλέφωνο > Κατάσταση.

Ο σειριακός αριθμός της συσκευής σας θα βρίσκεται γενικά στο κάτω μέρος αυτής της οθόνης.

Εάν δεν βλέπετε τον σειριακό αριθμό της συσκευής σας εδώ, ίσως χρειαστεί να περιηγηθείτε λίγο περισσότερο στην ενότητα Σχετικά με το τηλέφωνο—μπορεί να βρίσκεται σε ελαφρώς διαφορετική θέση ανάλογα με τον κατασκευαστή. Πρέπει να αγαπήσω το Android.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 42 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Σε τι χρησιμεύει ο σειριακός αριθμός και πρέπει να παραμείνει ιδιωτικός;

Ο σειριακός αριθμός σας χρησιμοποιείται γενικά από τον κατασκευαστή για την παρακολούθηση του αποθέματος της συσκευής—κυρίως για πράγματα όπως επισκευές και αξιώσεις εγγύησης. Δεδομένου ότι συνήθως τυπώνεται στο εξωτερικό του κουτιού, μπορείτε να συμπεράνετε ότι δεν είναι τρομερά σημαντικό να παραμένει εντελώς ιδιωτικό. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου η κοινή χρήση ενός σειριακού αριθμού μπορεί να σας προκαλέσει θλίψη στο δρόμο. Για παράδειγμα, εάν μοιράζεστε τον σειριακό αριθμό σας και κάποιος τον χρησιμοποιήσει για να υποβάλει ψευδή επισκευή εγγύησης σε μια συσκευή, μπορεί ξαφνικά να βρεθείτε με ένα τηλέφωνο που είναι εκτός εγγύησης.

  Το B1 Free Archiver για Android προσφέρει εύκολη διαχείριση αρχείων για φορητές συσκευές

Οι OEM συνιστούν γενικά να μην δημοσιοποιήσετε τον σειριακό αριθμό της συσκευής σας—εξάλλου είναι μοναδικός στη συσκευή σας και δεν υπάρχει λόγος να τον κοινοποιήσετε. Οπότε όχι tweet, παρακαλώ.