Πώς να βρείτε τον αριθμό IMEI του τηλεφώνου σας Android

Κάθε συσκευή Android έχει έναν μοναδικό αριθμό International Mobile Equipment Identity (IMEI). Μπορεί να χρειαστείτε αυτόν τον αριθμό όταν επικοινωνείτε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ή τον κατασκευαστή της συσκευής σας. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το βρείτε – εδώ είναι και οι δύο.

Τι είναι το IMEI;

Το IMEI σημαίνει International Mobile Equipment Identity. Με άλλα λόγια, είναι ένα μοναδικό αναγνωριστικό για το ακριβές τηλέφωνό σας. Κάθε κινητό τηλέφωνο εκεί έξω σήμερα έχει ένα και κάθε ένα είναι μοναδικό. Ακριβώς όπως οι άνθρωποι – δεν υπάρχουν δύο το ίδιο. Αυτό δεν κάνει το IMEI του τηλεφώνου σας να νιώθει ξεχωριστό;

Οι αριθμοί IMEI είναι 14-16 ψηφία, με την πλειοψηφία να αποτελείται από 14 ψηφία και ένα τελικό ψηφίο επαλήθευσης. Τα IMEI χρησιμοποιούνται τόσο από μεταφορείς όσο και από κατασκευαστές για σκοπούς παρακολούθησης. Για παράδειγμα, εάν στείλετε το τηλέφωνό σας για επισκευή, έτσι θα ξέρετε ότι παίρνετε πίσω το τηλέφωνό σας (και όχι κάποιο άλλο τηλέφωνο).

  Πώς να αποκτήσετε emoji στο Android

Τα IMEI αναλύονται χρησιμοποιώντας μια μορφή 11-222222-333333-4, όπου η πρώτη και η δεύτερη ενότητα ορίζουν τη μάρκα και το μοντέλο και η τρίτη είναι συγκεκριμένη για το συγκεκριμένο ακουστικό. Το τέταρτο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, επαληθεύει ότι το IMEI συμμορφώνεται με το κατευθυντήριες γραμμές κατανομής και έγκρισης.

Τώρα που έχουμε αυτό το κομμάτι της ιστορίας εκτός διαδρομής, δείτε πώς μπορείτε να βρείτε τη δική σας.

Ο απλούστερος τρόπος: Πληκτρολογήστε *#06# στο Dialer

Δεδομένου ότι υπάρχει μια πληθώρα διαφορετικών κατασκευαστών με μια ποικιλία διαφορετικών επιφανειών εκεί έξω, το IMEI μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί στο μενού ρυθμίσεων. Έτσι, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε το dialer και να πληκτρολογήσετε τα εξής:

*#06#

Μόλις εισαχθεί το τελικό #, θα πρέπει να εμφανιστούν οι πληροφορίες IMEI. Θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο;

  Εφαρμογή ομαδικών μηνυμάτων Android & iPhone για γραφεία

Ο πιο περίπλοκος τρόπος: Ελέγξτε το μενού ρυθμίσεων της συσκευής σας

Εάν είστε λαίμαργος για τιμωρία (ή απλά δεν μπορείτε να θυμηθείτε τον κωδικό για το dialer και δεν θέλετε να αναζητήσετε αυτήν την εξαιρετική ανάρτηση), τότε μπορείτε επίσης να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στο μενού Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας.

Αλλά εδώ είναι που δυσκολεύει: ανάλογα με τη μάρκα, το μοντέλο και την έκδοση Android, οι πληροφορίες IMEI μπορεί να κρύβονται σε διαφορετικά σημεία.

Σε ένα stock Pixel, για παράδειγμα, θα το βρείτε στις Ρυθμίσεις > Σχετικά με το τηλέφωνο. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και θα το δείτε.

Σε συσκευές Samsung Galaxy, θα το βρείτε επίσης στις Ρυθμίσεις > Σχετικά με το τηλέφωνο, αλλά βρίσκεται στην επάνω ενότητα.

Σε συσκευές OnePlus, βρίσκεται στις Ρυθμίσεις > Σχετικά με το τηλέφωνο > Κατάσταση.

  Πώς να ορίσετε τον προεπιλεγμένο τύπο σύνδεσης USB στο Android 6.0

Μια τελευταία σημείωση: Πρέπει να κρατήσετε το IMEI σας ιδιωτικό;

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι θόλωσα το μοναδικό τμήμα αναγνώρισης όλων των παραπάνω στιγμιότυπων οθόνης. Αν και το IMEI δεν είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εξαιρετικά ιδιωτικό, είναι κάτι που δεν πρέπει να μεταδίδετε.

Όπως οτιδήποτε άλλο που προσδιορίζει μοναδικά το εν λόγω αντικείμενο —ένας σειριακός αριθμός, το VIN ενός αυτοκινήτου κ.λπ.—είναι κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ακούσιους λόγους. Για παράδειγμα, ένα καθαρό IMEI μπορεί να πλαστογραφηθεί και να χρησιμοποιηθεί για να κάνει μια κλεμμένη συσκευή να φαίνεται νόμιμη. Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα.

Επομένως, μάλλον είναι αυτονόητο, αλλά μην παραδώσετε το IMEI σας σε κανέναν, εκτός εάν υπάρχει καλός λόγος για να το έχει. Εάν δεν είστε σίγουροι γιατί το θέλουν, ρωτήστε. Εάν ο λόγος ακούγεται πρόχειρος, να είστε αμφίβολοι.

Ωστόσο, υπάρχει μια περίπτωση κατά την οποία πρέπει να μοιράζεστε το IMEI της συσκευής σας: όταν την πουλάτε. Αυτό θα επιτρέψει στον πιθανό αγοραστή να κάνει τη σωστή έρευνα στο τηλέφωνο και να επιβεβαιώσει ότι είναι και καθαρό και συμβατό με τον πάροχο του.

Ορίστε λοιπόν.