Πώς να βρείτε τη διεύθυνση IP κάποιου στο Instagram

Το Διαδίκτυο έχει γίνει σχεδόν ένα απαραίτητο εργαλείο στη ζωή. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αυτά που κάνουν τη χρήση του διαδικτύου διασκεδαστική και συναρπαστική. Με την αυξανόμενη δημοτικότητα ιστότοπων όπως το Instagram, άνθρωποι σχεδόν όλων των ηλικιακών ομάδων συμμετέχουν σε αυτές τις πλατφόρμες. Καθώς το Instagram έχει γίνει πλέον πιο διαδεδομένο στις μάζες, όπως το WhatsApp και το Facebook, δεν στερείται απάτες και απάτες. Οι διαδικτυακές απάτες έχουν γίνει συχνές και σε έναν χώρο όπως το Instagram όπου ένα άτομο μπορεί εύκολα να κρύψει την ταυτότητά του, είναι μάλλον παιχνιδάκι για να εξαπατήσει κάποιον. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με ένα προφίλ Instagram τον τελευταίο καιρό, αυτό σημαίνει ύποπτη συμπεριφορά και αναζητάτε απαντήσεις για το πώς να βρείτε τη διεύθυνση IP κάποιου στο Instagram εξαιτίας αυτού, τότε έχετε φτάσει στη σωστή σελίδα. Στον σημερινό οδηγό, φέρνουμε απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου παρακολούθησης της διεύθυνσης IP από το Instagram, του τρόπου παρακολούθησης της διεύθυνσης IP του λογαριασμού Instagram, καθώς και του τρόπου λήψης της IP κάποιου από το Instagram. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με τον λεπτομερή οδηγό μας για την παρακολούθηση των διευθύνσεων IP του Instagram αμέσως.

Πώς να βρείτε τη διεύθυνση IP κάποιου στο Instagram

Πριν προχωρήσουμε σε άλλα σημαντικά πράγματα, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τη διεύθυνση IP. Μια διεύθυνση IP είναι μια μοναδική ετικέτα που προσδιορίζει μια συγκεκριμένη συσκευή συνδεδεμένη σε ένα δίκτυο. Η διεύθυνση IP περιέχει πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία ενός ατόμου ή τη θέση της συσκευής, καθιστώντας τις συσκευές διαθέσιμες για αμφίδρομη επικοινωνία. Καθιστά επίσης δυνατή την πρόσβαση σε πολλές άλλες πληροφορίες σχετικά με έναν χρήστη, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού αναζήτησης, την παρακολούθηση ιστοτόπων, την τρέχουσα τοποθεσία και πολλά άλλα.

Ποιοι είναι οι λόγοι για να παρακολουθείτε τη διεύθυνση IP από το Instagram;

Για να παρακολουθείτε τη διεύθυνση IP κάποιου Ίνσταγκραμ δεν γίνεται για κανένα λόγο. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν αυτήν την ανάγκη. Ας δούμε μερικά από τα κίνητρα πίσω από αυτήν την ενέργεια:

  • Για να σταματήσετε τον εκβιασμό και την παρενόχληση: Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, άτομα όλων των τύπων και όλων των ηλικιακών ομάδων μπορούν να εγγραφούν στο Instagram, καθιστώντας το έτσι έναν ευάλωτο χώρο. Ενώ σε ορισμένους αρέσει να κρατούν τους λογαριασμούς τους ιδιωτικούς, σε άλλους αρέσει να τους κρατούν ανοιχτούς. Ακριβώς όπως οι γνήσιοι λογαριασμοί, υπάρχουν άνθρωποι με ψεύτικους λογαριασμούς με ένα μόνο κίνητρο και αυτό είναι η ρητορική μίσους. Αυτοί οι λογαριασμοί μπορούν να σας σχολιάσουν ή να σας στείλουν μήνυμα στο Instagram με κίνητρο εκβιασμού ή παρενόχλησης. Εάν συμβαίνει αυτό με εσάς, τότε μπορείτε να βρείτε τη διεύθυνση IP τους και να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες για να χειριστείτε την κατάσταση.

  • Για να σταματήσετε την κλοπή ταυτότητας και την ύποπτη απόπειρα σύνδεσης: Ο άλλος λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να παρακολουθείτε τη διεύθυνση IP του λογαριασμού Instagram είναι εάν αντιμετωπίσατε πρόσφατα μια ύποπτη προσπάθεια σύνδεσης στον λογαριασμό σας. Επίσης, στην περίπτωση μιας διάσημης προσωπικότητας ή ενός λογαριασμού Instagram, είναι πιθανό ο λογαριασμός σας να έχει αντιγραφεί ή ένας παρόμοιος λογαριασμός που χρησιμοποιεί την ταυτότητά σας να επωφελείται από εσάς. Σε τέτοια σενάρια κλοπής ταυτότητας ή δραστηριοτήτων σύνδεσης, μπορείτε να εντοπίσετε τις διευθύνσεις IP αυτών των λογαριασμών και να μειώσετε τον κίνδυνο οποιασδήποτε περαιτέρω δόλιας δραστηριότητας.

  • Εξαιρετική για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων: Αυτή η προσπάθεια να μάθετε πώς να λάβετε την IP κάποιου από το Instagram δεν είναι μόνο σημαντική για να σταματήσετε αυτές τις παράνομες δραστηριότητες, αλλά είναι επίσης πολύ χρήσιμη για άτομα που έχουν επιχειρήσεις. Εάν διευθύνετε μια επιχείρηση στο διαδίκτυο ή είστε επιχειρηματίας στο Instagram, ίσως χρειαστεί να παρακολουθείτε τους πελάτες σας και να πουλάτε τα προϊόντα σας μέσω διαφήμισης. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να βρείτε μια διεύθυνση IP που σας παρέχει την τοποθεσία του πελάτη, διευκολύνοντας τη διαδικασία μάρκετινγκ. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορείτε επίσης να γνωρίζετε τις ανάγκες των πελατών σας και στη συνέχεια να επικοινωνήσετε μαζί τους ανάλογα.

  • Για να σταματήσετε τις παραπλανητικές πληροφορίες: Όπως είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τους πελάτες σας για να προωθήσετε την επιχείρησή σας, είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε υπηρεσίες διεύθυνσης IP για να σταματήσετε τυχόν ψευδείς φήμες σχετικά με τα προϊόντα ή την επιχείρησή σας. Χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP, μπορείτε εύκολα να εκθέσετε τους λογαριασμούς αφήνοντας κακές ή ψευδείς κριτικές στον λογαριασμό σας. Μπορείτε να σταματήσετε τέτοιους παραπλανητικούς ανθρώπους παρακολουθώντας τους και, ως εκ τούτου, να τους εμποδίσετε να βλάψουν τη φήμη σας και τη φήμη της επωνυμίας σας.

Όταν δημοσιεύετε ή σχολιάζετε στο Instagram, καταγράφονται όλες οι ενέργειές σας. Είτε το κάνετε διαφανώς είτε ανώνυμα, το να είστε online σας εκθέτει. Είναι εξαιρετικά εύκολο να βρείτε τη διεύθυνση IP κάποιου σε ιστότοπους όπως το Instagram και μόλις μάθετε τις πληροφορίες μπορείτε εύκολα να αναφέρετε ή να αποκλείσετε το ύποπτο άτομο. Υπάρχουν μερικοί τρόποι και ιστότοποι που μπορούν να σας βοηθήσουν με το ίδιο. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από αυτούς τους τρόπους αναζήτησης διευθύνσεων IP του Instagram:

Μέθοδος 1: Χρησιμοποιήστε τη γραμμή εντολών

Ένας από τους εύκολους τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον τρόπο παρακολούθησης της διεύθυνσης IP από το Instagram είναι χρησιμοποιώντας το εργαλείο γραμμής εντολών στο σύστημά σας. Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει συνομιλία με το ύποπτο προφίλ Instagram στα Direct Messages. Μπορείτε να κρατήσετε το άτομο σε μια συνομιλία και να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο γραμμής εντολών ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα βήματα:

Σημείωση: Κλείστε όλες τις άλλες εφαρμογές παρασκηνίου ή κουτιά συνομιλίας, εάν είναι ανοιχτά.

1. Αρχικά, ξεκινήστε μια συνομιλία με το προφίλ Instagram του οποίου θέλετε να παρακολουθείτε τη διεύθυνση IP.

2. Τώρα, κρατήστε το παράθυρο μηνύματος ανοιχτό και βεβαιωθείτε ότι το άλλο άτομο είναι συνδεδεμένο.

3. Στη συνέχεια, ανοίξτε τη γραμμή αναζήτησης των Windows και πληκτρολογήστε cmd και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Άνοιγμα για να εκκινήσετε τη γραμμή εντολών.

4. Εδώ, πληκτρολογήστε εντολή netstat –an και πατήστε το πλήκτρο Enter.

5. Στη λίστα των διευθύνσεων IP, αναζητήστε τη διεύθυνση IP του χρήστη.

6. Τώρα, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης, πληκτρολογήστε αναζήτηση διεύθυνσης IP στη γραμμή αναζήτησης και κάντε κλικ στον πρώτο σύνδεσμο.

7. Εισαγάγετε τη διεύθυνση IP που βρήκατε και κάντε κλικ στο GET IP DETAILS.

Τα αποτελέσματα θα σας παρέχουν τη γεωλογική θέση των χρηστών, τη χώρα, το γεωγραφικό μήκος, το γεωγραφικό πλάτος, τη σύνδεση που χρησιμοποιείται από το άτομο και πολλά άλλα.

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε εργαλεία τρίτων

Μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιείται ευρέως για να μάθετε πώς να παρακολουθείτε τη διεύθυνση IP του λογαριασμού Instagram είναι η χρήση εργαλείων τρίτων. Αυτά τα εργαλεία λειτουργούν ως τέλειοι ντετέκτιβ και σας επιτρέπουν να βρείτε τη διεύθυνση IP ενός προφίλ στο Instagram που σας παρενοχλεί. Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την τοποθεσία του προφίλ Instagram με ένα μόνο κλικ στον σύνδεσμο. Εργαλεία όπως το Grabify IP logger και το Location tracker από το iStaunch είναι ένα από μερικά διάσημα εργαλεία αυτής της κατηγορίας. Αφού κατεβάσετε το εργαλείο της επιλογής σας, είναι καιρός να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Σημείωση: Τα παρακάτω βήματα είναι δυνατά στον Ιστό του Instagram.

1. Ανοίξτε το προφίλ Instagram στο οποίο θέλετε να παρακολουθήσετε τη διεύθυνση IP.

2. Τώρα, κάντε κλικ στις τρεις τελείες δίπλα στο όνομα χρήστη.

3. Τώρα, αντιγράψτε τη διεύθυνση URL του προφίλ.

4. Στη συνέχεια, ανοίξτε το εργαλείο τρίτου κατασκευαστή που έχετε κατεβάσει.

5. Τώρα, επικολλήστε το σύνδεσμο URL στη γραμμή και κάντε κλικ στο Δημιουργία URL παρακολούθησης/QR. Θα δημιουργηθεί ένας νέος σύνδεσμος.

6. Τώρα, συνομιλήστε με το ίδιο προφίλ Instagram και στείλτε τους τον σύνδεσμο ζητώντας τους να κάνουν κλικ σε αυτό.

7. Όταν ο χρήστης κάνει κλικ στη σύνδεση, ανανεώστε τη σελίδα στον ιστότοπο του καταγραφικού και ελέγξτε τη διεύθυνση IP που έλαβε ως αποτέλεσμα.

8. Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη διεύθυνση IP, μπορείτε να ακολουθήσετε τη Μέθοδο 1 και τα βήματά της για επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με τη διεύθυνση IP.

Μέθοδος 3: Δημιουργία προσαρμοσμένου IP Grabber

Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες αρπαγές IP που είναι εργαλεία τρίτων, μπορείτε επίσης να μάθετε πώς να βρείτε τη διεύθυνση IP κάποιου στο Instagram δημιουργώντας το δικό σας πρόγραμμα αρπαγής IP. Για τους geeks της τεχνολογίας, είναι εύκολο να δημιουργήσουν τον δικό τους ιστότοπο αρπαγής IP από την αρχή. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν αποκλειστικό ιστότοπο που θα συγκεντρώνει αποκλειστικά λεπτομέρειες για τις διευθύνσεις IP από χρήστες του Διαδικτύου. Εάν είστε προγραμματιστής, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη δωρεάν φιλοξενία και να αποκτήσετε έναν συναρπαστικό τομέα. Μπορείτε επίσης να εξατομικεύσετε τον δικό σας ιστότοπο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Πώς μπορώ να σταματήσω την παρακολούθηση της διεύθυνσης IP μου;

Απ. Μπορείτε να αποτρέψετε την παρακολούθηση της διεύθυνσης IP σας με τη βοήθεια ενός διακομιστή μεσολάβησης ή ενός VPN που αποκρύπτει την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο κρύβοντας τη διεύθυνση IP σας.

Ε2. Μπορώ να παρακολουθήσω τη διεύθυνση IP ενός διαγραμμένου λογαριασμού Instagram;

Απ. Ναι, είναι δυνατή η παρακολούθηση της διεύθυνσης IP ενός διαγραμμένου λογαριασμού Instagram.

Ε3. Είναι νόμιμοι ιστότοποι όπως το Grabify;

Απ. Ναι, τα εργαλεία τρίτων όπως το Grabify είναι νόμιμα. Αυτά τα εργαλεία διαθέτουν άδεια για τη διεξαγωγή εργασιών παρακολούθησης IP. Πολλές μεγάλες εταιρείες χρησιμοποιούν επίσης εργαλεία όπως αυτά για να βρουν μια διεύθυνση IP.

Q4. Μπορεί το Instagram να με αποκλείσει από τη χρήση τοποθεσιών όπως το Grabify;

Απ. Όχι, το Grabify είναι ένας ιστότοπος με άδεια χρήσης και το Instagram δεν μπορεί να σας αποκλείσει από τη χρήση του. Ωστόσο, σε περίπτωση ελαττωματικού συνδέσμου URL, το Instagram μπορεί να το αποκλείσει. Αυτοί οι ελαττωματικοί σύνδεσμοι μπορεί να περιλαμβάνουν ανεπιθύμητα μηνύματα, ψεύτικους ιστότοπους και τομείς διεύθυνσης URL με ορθογραφία.

Q5. Ο σύνδεσμος που δημιουργείται από ιστότοπους καταγραφής IP έχει περιορισμούς κλικ;

Απ. Όχι, δεν υπάρχουν περιορισμοί κλικ στους συνδέσμους που δημιουργούνται από ιστότοπους καταγραφής IP. Οι σύνδεσμοι που δημιουργούνται περιέχουν τυποποιημένους τομείς εγκεκριμένους από τον GDPR. Επίσης, οι ιστότοποι καταγραφής IP δεν επιτρέπουν συνδέσμους ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, επομένως δεν υπάρχουν περιορισμοί που να σχετίζονται με αυτούς.

***

Ελπίζουμε ότι το έγγραφό μας σχετικά με τον τρόπο εύρεσης της διεύθυνσης IP κάποιου στο Instagram ήταν χρήσιμο για να σας καθοδηγήσει σωστά. Εάν όλες οι αμφιβολίες και οι ερωτήσεις σας έχουν απαντηθεί, ενημερώστε μας. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας εάν έχετε οποιεσδήποτε άλλες απορίες ή προτάσεις να δώσετε, αφήνοντας τα σχόλιά σας παρακάτω.

  Πώς να δείτε τη δραστηριότητα του ακόλουθου σας στο Instagram