Πώς να βρείτε την έκδοση του Minecraft

Το Minecraft λαμβάνει περιοδικές ενημερώσεις, άλλες μεγάλες, άλλες μικρές. Οι μεγαλύτερες ενημερώσεις προσθέτουν νέα mobs, δομές και μπλοκ στο παιχνίδι, ενώ οι μικρότερες τείνουν να είναι ενημερώσεις κώδικα, διορθώσεις και μικρές τροποποιήσεις σε υπάρχοντα μπλοκ. Τα περισσότερα παιχνίδια ενθαρρύνουν τους χρήστες να τα κρατούν πάντα ενημερωμένα, αλλά με το Minecraft, ο αριθμός έκδοσης αποφασίζει σε ποιους διαδικτυακούς διακομιστές μπορείτε να παίξετε.

Έκδοση Minecraft

Έκδοση Minecraft

Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι η τρέχουσα/τελευταία έκδοση του Minecraft, μπορείτε να επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο του Minecraft. Ολοκλήρωση παραγγελίας τα αρχεία καταγραφής αλλαγών έκδοσης. Κάθε αρχείο καταγραφής συνοδεύεται από τον αριθμό έκδοσης. Η υψηλότερη έκδοση είναι η πιο πρόσφατη. Βεβαιωθείτε ότι προσέχετε τις εκδόσεις Bedrock και Java που επισημαίνονται.

  10 εύκολες ιδέες για σπίτια Minecraft

Βρείτε την έκδοση Minecraft στον υπολογιστή σας

Εάν έχετε εγκαταστήσει το Minecraft στο σύστημά σας και θέλετε να μάθετε ποια έκδοση έχετε, είναι εύκολο.

Στις εκδόσεις βάσης/UWP/Windows 10.

Ανοίξτε το Minecraft.
Κοιτάξτε την κάτω δεξιά γωνία.
Ο αριθμός έκδοσης θα εμφανίζεται εκεί.

Στην έκδοση Java του Minecraft.

Ανοίξτε το Minecraft.
Κοιτάξτε την κάτω αριστερή γωνία.
Ο αριθμός έκδοσης θα εμφανίζεται εκεί.

Αλλαγή έκδοσης Minecraft

Εάν έχετε το Minecraft για Windows 10, δηλαδή την έκδοση Bedrock, θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση. Μπορείτε να αποκλείσετε την ενημέρωση ρυθμίζοντας το Microsoft Store να μην ενημερώνει αυτόματα τις εφαρμογές, αλλά μόλις κάνετε ενημέρωση σε νέα έκδοση, δεν υπάρχει δυνατότητα επαναφοράς.

  Πώς να διορθώσετε τα παιχνίδια Minecraft LAN που δεν εμφανίζονται

Με το Minecraft Java, ή πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα εκκίνησης για την έκδοση Java, μπορείτε να επιλέξετε ποια έκδοση του Minecraft θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Αυτό θα σας επιτρέψει να παίξετε σε διακομιστές που υποστηρίζουν μια παλαιότερη έκδοση. Όταν το Minecraft ενημερώνεται, σπάνια καταργεί ένα μπλοκ, ώστε να μην κινδυνεύετε να χάσετε μέρη από οτιδήποτε έχετε δημιουργήσει.

Εάν έχετε δημιουργήσει κάτι σε έναν κόσμο χρησιμοποιώντας νεότερα μπλοκ και επιστρέψετε σε μια παλαιότερη έκδοση, αυτά τα μπλοκ δεν θα υπάρχουν. Μπορεί να αντικατασταθούν ή να μην αντικατασταθούν με εναλλακτικά μπλοκ, οπότε να είστε προσεκτικοί.

  Τι χαρακτηριστικά διαθέτει το Minecraft στο διακόπτη Nintendo;

Υπάρχει όριο στο πόσο παλιά μπορείτε να εκτελέσετε μια έκδοση του Minecraft Java. Μπορείτε να επιστρέψετε μερικές εκδόσεις αλλά δεν μπορείτε να πάτε χρόνια πίσω. Δεν θα μπορείτε να βρείτε διακομιστή για να παίξετε, τα περισσότερα mod, πακέτα υφής, πακέτα πόρων κ.λπ. δεν θα λειτουργήσουν. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι παλαιότερες εκδόσεις θα απαιτούν την εγκατάσταση και παλαιότερων εκδόσεων Java.

συμπέρασμα

Το Minecraft προσφέρει εξαιρετικό cross play. Οι παίκτες σε κονσόλες, υπολογιστές και κινητές συσκευές μπορούν να παίξουν όλα μαζί στον ίδιο διακομιστή. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να διατηρείτε το παιχνίδι ενημερωμένο και μόνο οι νεότερες εκδόσεις υποστηρίζουν τη δυνατότητα cross play.