Πώς να βρείτε την έκδοση προγράμματος οδήγησης Nvidia από τη Διαχείριση Συσκευών στα Windows 10

Η Διαχείριση Συσκευών στα Windows 10 παρέχει μια ολοκληρωμένη ματιά στο υλικό και τα προγράμματα οδήγησης που είναι εγκατεστημένα στο σύστημά σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εφαρμογή μπορεί να εγκαταστήσει και να ενημερώσει τα προγράμματα οδήγησης με ευκολία. Δεν θα χρειαστεί ποτέ να εγκαταστήσετε άλλες εφαρμογές για να χειριστείτε προγράμματα οδήγησης για το μηχάνημά σας με Windows 10. Εάν χρειαστεί ποτέ να ελέγξετε την έκδοση του προγράμματος οδήγησης για ένα στοιχείο υλικού στο σύστημά σας, το Device Manger σας καλύπτει. Δυστυχώς, θα παρατηρήσετε ότι συχνά υπάρχει διαφορά έκδοσης στη μονάδα δίσκου που αναφέρει η Διαχείριση Συσκευών και στο επίσημο πρόγραμμα οδήγησης για οποιοδήποτε στοιχείο υλικού. Οι GPU της Nvidia δεν εξαιρούνται από αυτό. Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε την έκδοση του προγράμματος οδήγησης Nvidia από τη Διαχείριση Συσκευών.

  Το EXIF ​​Rename Εξάγει πληροφορίες ημερομηνίας και ώρας για μετονομασία φωτογραφιών [Windows]

Έκδοση προγράμματος οδήγησης Nvidia έναντι έκδοσης διαχείρισης συσκευών

Η Nvidia έχει μια επίσημη εφαρμογή που μπορεί να διαχειριστεί προγράμματα οδήγησης στο σύστημά σας, ωστόσο, δεν την εγκαθιστούν όλοι. Ωστόσο, η εφαρμογή Nvidia Control Center είναι μια διαφορετική ιστορία. Όλοι με GPU Nvidia το έχουν και σας επιτρέπει να δείτε την έκδοση του προγράμματος οδήγησης GPU που είναι εγκατεστημένη στο σύστημά σας.

Εάν κάνετε κλικ στις Πληροφορίες συστήματος στην εφαρμογή Κέντρο Ελέγχου Nvidia, θα δείτε ότι η έκδοση του προγράμματος οδήγησης δεν ταιριάζει με αυτήν που αναφέρεται στη Διαχείριση Συσκευών όταν επεκτείνετε τους Προσαρμογείς οθόνης, κάνετε διπλό κλικ στην GPU και μεταβείτε στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης στο παράθυρο που ανοίγει.

  Πώς να δείξετε τις ώρες εργασίας σας σε άλλα άτομα στο Outlook

Ωστόσο, αν κοιτάξετε λίγο πιο προσεκτικά, ο αριθμός μετά το v 10. που αναφέρει το Device Manager είναι στην πραγματικότητα ο ίδιος με την έκδοση του προγράμματος οδήγησης που αναφέρει η εφαρμογή Control Center της Nvidia.

Όσο για το γιατί συμβαίνει αυτό, οφείλεται στο ότι μπορείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης με έναν από τους δύο τρόπους στα Windows 10. Μπορείτε να λάβετε μια ενημέρωση προγράμματος οδήγησης γραφικών απευθείας από τον κατασκευαστή μιας συσκευής υλικού, π.χ., μπορείτε να λάβετε προγράμματα οδήγησης GPU από τη Nvidia, εάν έχετε Τσιπ Nvidia ή μπορείτε να τα λάβετε μέσω ενημερώσεων των Windows 10, με τον τρόπο που τα λαμβάνουν οι περισσότεροι χρήστες εάν δεν έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή εμπειρίας Nvidia.

  Πώς να διορθώσετε τα Windows 10 Wiping Out All Settings on Login Bug

Τα διαφορετικά κανάλια από τα οποία λαμβάνετε προγράμματα οδήγησης είναι ο λόγος που οι εκδόσεις είναι διαφορετικές. Τα Windows 10 συνήθως λαμβάνουν μια εσωτερική έκδοση και ο αριθμός της πρέπει να είναι τροποποιείται σε ορισμένες παραμέτρους ώστε να λειτουργεί σωστά με όλα τα άλλα.

Είναι πολύ πιθανό ακόμη και αν εγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης μέσω της εφαρμογής της Nvidia, ο αριθμός έκδοσης θα εξακολουθεί να είναι διαφορετικός. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που μια νεότερη έκδοση προγράμματος οδήγησης, αυτή που δεν παραδόθηκε μέσω ενημερώσεων των Windows, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Αυτή η σύμβαση αρίθμησης εκδόσεων ισχύει γενικά για τις GPU της Nvidia, αλλά μπορεί να μην ισχύει για άλλο υλικό.