Πώς να βρείτε συντεταγμένες γεωγραφικού πλάτους και μήκους χρησιμοποιώντας τους Χάρτες Google

Ως ένα από τα πιο ισχυρά διαθέσιμα εργαλεία χαρτογράφησης, οι Χάρτες Google διαθέτουν μια σειρά από λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε την τοποθεσία σας. Εάν θέλετε να μάθετε την ακριβή θέση σας, μπορείτε να ανασύρετε τις συντεταγμένες GPS στους Χάρτες Google.

Μπορείτε να λάβετε συντεταγμένες σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Ιστοσελίδα Χαρτών Google, καθώς και την εφαρμογή Χάρτες Google για Android, iPhone, και iPad.

Χρησιμοποιήστε τον ιστότοπο των Χαρτών Google για να βρείτε συντεταγμένες

Μπορείτε εύκολα να βρείτε τις συντεταγμένες GPS (που δείχνει το γεωγραφικό πλάτος και το γεωγραφικό μήκος) για μια τοποθεσία χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο των Χαρτών Google. Αυτά τα βήματα λειτουργούν για τους Χάρτες σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού, όχι μόνο στο Google Chrome.

  Τι είναι το Spotify Duo και είναι κατάλληλο για εσάς;

Για να το κάνετε αυτό, αναζητήστε μια τοποθεσία στη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος του Ιστοσελίδα Χαρτών Googleή χρησιμοποιήστε το ποντίκι σας για μεγέθυνση σε μια τοποθεσία στον ορατό χάρτη. Αφού εντοπίσετε μια τοποθεσία, κάντε δεξί κλικ σε αυτήν για να εμφανιστεί ένα μενού πρόσθετων επιλογών.

Από το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε το “Τι υπάρχει εδώ;” επιλογή.

Το κουμπί θα εμφανίσει ένα μικρό πλαίσιο τοποθεσίας στο κάτω μέρος της σελίδας. Θα δείτε μια σειρά αριθμών κάτω από την τοποθεσία.

Αυτές είναι οι συντεταγμένες σας GPS, που εμφανίζονται ως δεκαδικοί μοίρες. Εάν θέλετε να αναζητήσετε ξανά αυτήν την τοποθεσία στους Χάρτες Google, θα μπορούσατε να αναζητήσετε αυτές τις συντεταγμένες στη γραμμή αναζήτησης.

Στη συνέχεια, οι Χάρτες Google θα εμφανίσουν την τοποθεσία για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες ή για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο χάρτη που θα δείχνει οδηγίες και άλλες περιοχές ενδιαφέροντος γύρω από αυτόν.

  Πώς να ενημερώσετε το Safari σε iPhone και Mac

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Χαρτών Google για κινητά για να βρείτε συντεταγμένες

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Χάρτες Google για κινητά Android, iPhone, και iPad για να εντοπίσετε τις ακριβείς συντεταγμένες GPS για οποιαδήποτε τοποθεσία σε όλο τον κόσμο. Τα βήματα για τους χρήστες Android και Apple είναι παρόμοια, αλλά το iPhone και το iPad πρέπει να ακολουθήσουν ένα επιπλέον βήμα.

Για να βρείτε τις συντεταγμένες GPS, ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google στο smartphone ή το tablet σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης για να βρείτε μια γενική τοποθεσία ή να χρησιμοποιήσετε την προβολή χάρτη για να την εντοπίσετε με μη αυτόματο τρόπο.

  PSA: Ακυρώστε τις δωρεάν δοκιμές αμέσως μετά την εγγραφή σας

Εάν χρησιμοποιείτε την προβολή χάρτη, θα πρέπει να αγγίξετε παρατεταμένα και να επιλέξετε μια τοποθεσία χωρίς επισήμανση μέχρι να εμφανιστεί μια κόκκινη πινέζα.

Οι συντεταγμένες θα εμφανίζονται στη γραμμή αναζήτησης των Χαρτών Google για Android όταν ρίχνετε μια καρφίτσα.

Θα χρειαστεί να πατήσετε το πλαίσιο “Dropped Pin” στο κάτω μέρος της εφαρμογής Χάρτες Google για iPhone και iPad.

Αυτή η οθόνη εμφανίζεται αφού ρίξετε μια κόκκινη πινέζα στην προβολή χάρτη.

Πατήστε το

Πατώντας “Dropped Pin” θα εμφανιστεί ένα μενού πληροφοριών με τη διεύθυνση τοποθεσίας, καθώς και επιλογές για αποθήκευση ή εύρεση οδηγιών προς την τοποθεσία.

Οι συντεταγμένες για την τοποθεσία θα παρατίθενται κάτω από τη διεύθυνση στο κάτω μέρος του μενού.