Πώς να βρείτε μουσική που έχει εγκριθεί από το Twitch για ροή

Twitch.tv έχει συνεργαστεί με Ακουστική Μαγεία για σάρωση αποθηκευμένων ροών και κλιπ για περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Στο παρελθόν, η εταιρεία αγνόησε κυρίως τη μουσική υπόκρουση, αλλά τώρα καταπολεμά τους streamers που παραβιάζουν το Digital Millennium Copyright Act (DMCA). Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι σημαίνει αυτό και ποια μουσική μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Τι σημαίνει αυτό για τους Twitch Streamers

Στις 8 Ιουνίου 2020, ο επίσημος λογαριασμός Twitch Support στο Twitter εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με μια εισροή ειδοποιήσεων κατάργησης. Ζήτησε από τους streamers να αφαιρέσουν όλα τα βίντεο κλιπ που θα μπορούσαν ενδεχομένως να περιλαμβάνουν περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα σύμφωνα με τους κανόνες DMCA.

? Αυτή την εβδομάδα, είχαμε μια ξαφνική εισροή αιτημάτων κατάργησης DMCA για κλιπ με μουσική υπόκρουση από το 2017-19. Εάν δεν είστε σίγουροι για τα δικαιώματα ήχου σε προηγούμενες ροές, σας συμβουλεύουμε να αφαιρέσετε αυτά τα κλιπ. Γνωρίζουμε ότι πολλοί από εσάς έχετε μεγάλα αρχεία και εργαζόμαστε για να το κάνουμε πιο εύκολο.

— Υποστήριξη Twitch (@TwitchSupport) 8 Ιουνίου 2020

Στο Twitch.tv, υπάρχει ένας γενικός κανόνας όταν χρησιμοποιείτε μουσική στις ροές σας: εάν παίζετε μουσική για την οποία δεν έχετε την κατάλληλη άδεια, μπορεί να τιμωρηθείτε από τον νόμιμο κάτοχο. Αυτό περιλαμβάνει οτιδήποτε στο Spotify, το YouTube, το ραδιόφωνο και ούτω καθεξής.

Όπως όλοι οι κεντρικοί υπολογιστές ψηφιακού περιεχομένου, το Twitch λειτουργεί βάσει του νόμου των ΗΠΑ του 1998, του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων Digital Millennium ή DMCA. Ωστόσο, το Twitch αξιοποιεί επίσης την πρόβλεψη «ασφαλούς λιμένα» του DMCA. Αυτό προστατεύει τις πλατφόρμες φιλοξενίας περιεχομένου από την ευθύνη για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων από άτομα στους ιστότοπούς τους, εφόσον ανταποκρίνονται εγκαίρως σε αιτήματα κατάργησης από κατόχους δικαιωμάτων.

  Πώς να διεκδικήσετε τα δωρεάν παιχνίδια και τα στοιχεία εντός παιχνιδιού από το Twitch Prime

Το Twitch και άλλες πλατφόρμες ροής είναι νομικά υποχρεωμένες να αφαιρούν οποιοδήποτε περιεχόμενο που φέρεται να παραβιάζει και να ειδοποιούν το άτομο που το δημοσίευσε.

Μπορείτε να βρείτε μια πλήρη αποκάλυψη των κατευθυντήριων γραμμών ειδοποίησης του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων Digital Millennium του Twitch στην ιστοσελίδα της.

Στους streamers στο Twitch δίνονται τρεις προειδοποιήσεις για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων προτού οριστικά αποκλειστεί ο λογαριασμός τους. Τα άτομα που πιστεύουν ότι το περιεχόμενό τους έχει επισημανθεί κατά λάθος έχουν τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν την απόφαση υποβάλλοντας μια αντικοινοποίηση μέσω της Υποστήριξης Twitch.

Όταν ένας streamer εκδίδει μια αντικοινοποίηση, ο οικοδεσπότης (σε αυτήν την περίπτωση, το Twitch) υποχρεούται να εξετάσει με μη αυτόματο τρόπο την καταγγελία, να ειδοποιήσει τον κάτοχο των δικαιωμάτων (σε αυτήν την περίπτωση, τον εκδότη μουσικής) και ενδεχομένως να επαναφέρει το εν λόγω περιεχόμενο.

Αυτή είναι η υποχρέωση του Twitch βάσει του νόμου. Στην πράξη, ωστόσο, οι πλατφόρμες φιλοξενίας (η πιο διάσημη, το YouTube) γενικά δεν ασχολούνται με την εξέταση των αντικοινοποιήσεων με μεγάλη προσοχή. Μια ειδοποίηση κατάργησης DMCA είναι συνήθως οριστική, ακόμα κι αν έχει εκδοθεί κατά λάθος.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ελκυστική σίγαση ήχου μπορείτε να βρείτε στο Σελίδα υποστήριξης του Twitch.

  Πώς να φιλοξενήσετε τη ροή κάποιου άλλου στο κανάλι σας στο Twitch

Twitch και Audible Magic

Το Twitch έχει συνεργαστεί με Ακουστική Μαγεία για την εφαρμογή ενός συστήματος που θα αφαιρεί αυτόματα μη εξουσιοδοτημένο ήχο τρίτων από τα βίντεο κατά παραγγελία (VOD). Το VOD είναι ένα αρχείο περιεχομένου που προηγουμένως μεταδόθηκε ζωντανά στο Twitch, αλλιώς γνωστό ως “Clips”, “Highlights” και “Past Broadcasts”.

Η εταιρεία ελπίζει ότι αυτό θα προστατεύσει τόσο τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς όσο και τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων. Ωστόσο, αυτή η τεχνολογία δεν θα σαρώνει τις ζωντανές μεταδόσεις.

Οι οδηγίες του Twitch για το ηχητικό περιεχόμενο δεν έχουν αλλάξει. Η λίστα με το τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται μπορεί να βρεθεί στο αρχείο της εταιρείας ιστοσελίδα κατευθυντήριων γραμμών κοινότητας. Ανεξάρτητα από αυτό, η προσθήκη μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας σάρωσης και κατάργησης ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα την απροσδόκητη κατάργηση παλαιότερων VOD. Αυτό δεν αντικατοπτρίζει μια αλλαγή στην πολιτική, αλλά μάλλον μια αλλαγή στην επιβολή.

Μουσική που επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε σε Twitch Streams

Πολύ απλά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μουσική σας ανήκει ή να έχετε άδεια χρήσης κατά τη διάρκεια των ροών σας στο Twitch. Το να έχετε άδεια αναπαραγωγής μουσικής για τη δική σας απόλαυση (για παράδειγμα, έναν λογαριασμό Spotify) δεν σημαίνει ότι έχετε άδεια για τη μετάδοση αυτής της μουσικής στη ροή σας.

Το Amazon Music παρέχει μουσική ασφαλή για DMCA για ροές και VOD που δημιουργούν έσοδα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο Twitch, στο YouTube, στο Mixer ή στο Facebook χωρίς να ανησυχείτε για προειδοποιήσεις περιεχομένου ή σίγαση περιεχομένου.

Ακολουθούν μερικά ακόμη προγράμματα μουσικής που είναι ασφαλή για DMCA:

  Πώς να δείτε ποιος παρακολουθεί στο Twitch

Κουλουράκι: Ένας επιμελημένος κατάλογος μουσικής με ειδική άδεια χρήσης κατά τη ροή.
Monstercat: Μπορείτε να εγγραφείτε στο Gold Plan της εταιρείας με 5,00 $ το μήνα για να μεταδώσετε τη μουσική της στο κανάλι σας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την αδειοδότηση στο Σελίδα Συχνών Ερωτήσεων του Monstercat.
Anjunabeats: Το Twitch αναφέρεται σε αυτόν τον ιστότοπο οδηγός εγκατάστασης στην ενότητα “Τρέιλερ καναλιού”.

Μουσική που δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε σε Twitch Streams

Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα της μουσικής που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο Twitch στο δικό του σελίδα οδηγιών κοινότητας. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα βίντεο που πιθανότατα θα σας προκαλούσαν προβλήματα:

Μετάδοση σε στυλ ραδιοφώνου: Μια ροή Twitch ή VOD που εστιάζει στην αναπαραγωγή μουσικής που δεν σας ανήκει δεν έχει άδεια για κοινή χρήση στο Twitch.
Μια παράσταση που συγχρονίζει τα χείλη: Η παντομίμα, το τραγούδι ή η προσποίηση της μουσικής που δεν σας ανήκει δεν έχει άδεια για κοινή χρήση στο Twitch.
Διασκευή τραγουδιού: Εκτέλεση οποιουδήποτε τραγουδιού που ανήκει σε κάποιον άλλο, με εξαίρεση τη ζωντανή εκτέλεση στη ροή σας στο Twitch. Εάν εκτελέσετε ένα τραγούδι διασκευής σε ζωντανή ροή, κάντε καλή τη πίστη προσπάθεια να εκτελέσετε το τραγούδι όπως γράφτηκε από τον τραγουδοποιό. Δημιουργήστε μόνοι σας όλα τα ηχητικά στοιχεία, χωρίς να ενσωματώσετε μουσικά κομμάτια, ηχογραφήσεις ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που δημιουργήθηκε ή ανήκει σε άλλους.

Εάν είστε νέοι στη ροή στο Twitch, το να καταλάβετε ποια μουσική μπορείτε και ποια όχι να χρησιμοποιήσετε σε μια ροή μπορεί να είναι δύσκολο. Αλλά αν ακολουθήσετε τις οδηγίες του Twitch, μπορείτε να αποτρέψετε τη σίγαση του περιεχομένου σας ή, ακόμη χειρότερα, τον αποκλεισμό από την πλατφόρμα.