Πώς να βρείτε κοντινά Pokèmon χρησιμοποιώντας εκτυπώσεις ποδιών ως οδηγό

Ενημέρωση 1: Από μια πρόσφατη ενημέρωση της εφαρμογής Pokèmon Go που έγινε στις 31 Ιουλίου 2015, η λειτουργία εκτυπώσεων ποδιών έχει καταργηθεί. Αυτός ο οδηγός δεν είναι πλέον χρήσιμος. Θα ενημερώσουμε αυτήν την ανάρτηση εάν η Niantic προσθέσει ξανά την επιλογή.

Ενημέρωση 2: Μια ενημέρωση στο Pokèmon Go που πραγματοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου 2016 έχει κάνει τον ρυθμό ανανέωσης του κοντινού μπαρ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση Pokèmon κοντά. Μπορείτε να δείτε τη μέθοδο εδώ.

Το Pokemon Go έγινε αμέσως επιτυχία και οι άνθρωποι προσπαθούν με ενθουσιασμό να τα πιάσουν όλα. Το παιχνίδι περιστρέφεται γύρω από την εύρεση και τη σύλληψη Pokemon. Απαιτεί να περπατάτε στην πόλη και να είστε πάντα σε εγρήγορση όταν ένα Pokemon είναι κοντά. Το παιχνίδι σάς λέει πότε ένα ή περισσότερα Pokemon είναι κοντά και σας παρέχει ακόμη και χρήσιμες μικρές συμβουλές για το εάν πλησιάζετε ή όχι περισσότερο ή απομακρύνεστε από ένα Pokemon. Αυτές οι μικρές συμβουλές έρχονται με τη μορφή αποτυπωμάτων ποδιών που εμφανίζονται κάτω από ένα Pokemon που βρίσκεται κοντά ή δίπλα σε ένα που έχετε επιλέξει. Δείτε πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να βρείτε τα Pokemon που θέλετε να πιάσετε.

  Πώς να μεταφέρετε Pokémon από το Nintendo 3DS στο Nintendo Switch

Βγάλτε το τηλέφωνό σας και περπατήστε μέχρι να δείτε τη μικρή μπάρα κάτω δεξιά να γεμίζει με κοντινά Pokemon. Αγγίξτε τη γραμμή και ένα μενού θα συρθεί προς τα πάνω με όλα τα Pokemon που βρίσκονται κοντά. Πατήστε αυτό που θέλετε να πιάσετε.

Όταν επιστρέψετε στον κεντρικό χάρτη, το Pokemon που επιλέξατε θα εμφανιστεί στη γραμμή κάτω δεξιά και δίπλα θα υπάρχουν 1-3 αποτυπώματα ποδιών. Τα αποτυπώματα των ποδιών αντιπροσωπεύουν την απόσταση και τώρα είναι στο χέρι σας να ερμηνεύσετε την κατεύθυνση και να βρείτε το Pokemon σας. Το κόλπο είναι να καταλάβεις σε ποια κατεύθυνση να περπατήσεις.

  Πώς να ελέγξετε εάν οι διακομιστές του Pokemon Go λειτουργούν χωρίς να συνδεθείτε στο παιχνίδι

Η λύση προέρχεται από τους χρήστες του Reddit thecolorlesspill και DJToaster. Ξεκινήστε να περπατάτε ανατολικά και παρακολουθείτε στενά τον αριθμό των αποτυπωμάτων στα πόδια. Εάν ο αριθμός αυξάνεται, απομακρύνεστε από το Pokemon. Επιστρέψτε στην αρχική σας αφετηρία και περπατήστε δυτικά. Και πάλι, σημειώστε τον αριθμό των αποτυπωμάτων στα πόδια. Εάν τα αποτυπώματα του ποδιού αρχίσουν να πέφτουν, πλησιάζετε πιο κοντά στο Pokemon. Συνεχίστε να περπατάτε μέχρι να αρχίσουν να ανεβαίνουν ξανά.

Αυτό σας επιτρέπει να βρείτε την περιοχή στην οποία βρίσκεται το Pokemon για μια δεδομένη κατεύθυνση, π.χ. Ανατολή προς Δύση. Το Pokemon βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο σημείο όπου τα αποτυπώματα των ποδιών κατέβηκαν μέχρι εκεί που άρχισαν να αυξάνονται ξανά. Σύμφωνα με το παρακάτω διάγραμμα, πρέπει να βρείτε την περιοχή μεταξύ των σημείων Α και Β που μόλις κάνατε περπατώντας Ανατολή – Δύση. Μόλις βρείτε αυτό το εύρος, τώρα πρέπει να καταλάβετε αν θα πάτε νότια ή βόρεια. Μπορείτε να δείτε μια μεγαλύτερη έκδοση του διαγράμματος εδώ.

  Πώς να πολεμήσετε Gym Battles στο Pokèmon Go

Για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε να περπατάτε προς τα βόρεια και ελέγξτε αν τα αποτυπώματα των ποδιών ανεβαίνουν ή αρχίζουν να μειώνονται. Αν αρχίσουν να μειώνονται, συνεχίστε να περπατάτε και θα βρείτε τα Pokemon. Εάν αρχίσουν να αυξάνονται, επιστρέψτε στην αφετηρία σας και περπατήστε προς τα νότια. Αυτό θα πρέπει να σας οδηγήσει στο Pokemon σας. Η μέθοδος ουσιαστικά σας μετατρέπει σε συσκευή υποδοχής και τα αποτυπώματα των ποδιών σας λένε αν πλησιάζετε ή απομακρύνεστε από το Pokemon.

Μπορείτε επίσης να πάρετε μια υπόδειξη από τον χάρτη που δείχνει θρόισμα χόρτου (φωτογραφία παρακάτω) για να υποδείξετε ένα Pokemon. Δεν θα σας οδηγεί πάντα σε ένα Pokemon, αλλά είναι μια καλή κατεύθυνση για να περπατήσετε εάν δεν είστε συγκεκριμένοι για το ποιο Pokemon θέλετε να πιάσετε.