Πώς να βρείτε δωρεάν εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη οχήματος

Μερικές φορές θα θέλατε να εντοπίσετε ένα όχημα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της καταχωρημένης πινακίδας. Μπορεί να θέλετε τις πληροφορίες εάν είστε μάρτυρας ή θύμα ενός περιστατικού χτύπημα και τρέξιμο ή έχετε εμπλακεί σε ένα ατύχημα. Έχετε μόνο μια ματιά στον αριθμό της πινακίδας κυκλοφορίας και θα θέλατε να αναζητήσετε λεπτομέρειες. Όμως, στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, οι κυβερνήσεις επιβάλλουν αυστηρούς κανονισμούς για την προστασία της ιδιωτικής ζωής κάθε ατόμου. Αν αναρωτιέστε πώς να βρείτε εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη οχήματος δωρεάν, βρίσκεστε στο σωστό μέρος! Σε αυτό το άρθρο, θα σας κάνουμε να καταλάβετε πώς μπορείτε να ελέγξετε τα στοιχεία του κατόχου του οχήματος με εγγραφή και να βρείτε τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου με αριθμό κυκλοφορίας δωρεάν. Λοιπόν, Ας ξεκινήσουμε!

Πώς να βρείτε δωρεάν εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη οχήματος

Θα μάθετε πώς να βρείτε τον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη του οχήματος και να ελέγξετε τα στοιχεία του κατόχου του οχήματος με δωρεάν εγγραφή περαιτέρω σε αυτό το άρθρο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό λεπτομερώς.

Πώς μπορείτε να βρείτε εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη οχήματος δωρεάν;

Παρακάτω είναι μερικές από τις μεθόδους που αναφέρονται για να αναζητήσετε και να βρείτε τον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη του οχήματος δωρεάν.

Μέθοδος 1: Χρήση ιστοτόπων αναγνώρισης VIN

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με έναν εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη χρησιμοποιώντας ένα VIN. Ο αριθμός αναγνώρισης οχήματος είναι ένας αριθμός που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της μάρκας και του μοντέλου ενός αυτοκινήτου με το ιστορικό του. Χρησιμοποιώντας VIN, μπορείτε να βρείτε τον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη οχήματος δωρεάν και να αποτρέψετε την ψευδή ταυτοποίηση.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση μέσω του αριθμού αναγνώρισης οχήματος (VIN) που υπάρχει στο ίδιο το όχημα. Εάν ζείτε στις ΗΠΑ ή τον Καναδά, αυτή η μέθοδος θα είναι χρήσιμη. Επιπλέον, ορισμένες από αυτές τις τοποθεσίες θα σας επιτρέψουν επίσης να λάβετε τα στοιχεία του οχήματος με πινακίδα.

  • Συνήθως, το VIN χρησιμοποιείται για να λάβετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με ένα όχημα.
  • Μπορείτε να βρείτε τη θέση του VIN σε ορισμένα σημεία του οχήματος.
  • Στο παρμπρίζ του οχήματος, θα υπάρχει μια μεταλλική ετικέτα στο μπροστινό κάθισμα του οδηγού. Το VIN θα τυπωθεί σε αυτήν τη μεταλλική ετικέτα.
  • Μπορείτε επίσης να βρείτε VIN στα μαρσπιέ της πόρτας του οδηγού ή στις κολόνες για αυτοκόλλητα VIN.
  • Το VIN μπορεί επίσης να βρεθεί στα επίσημα χαρτιά του οχήματος, στον λογαριασμό πώλησης, στα ασφαλιστήρια συμβόλαια κ.λπ.

Ας δούμε μερικούς ιστότοπους αναζήτησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση εγγεγραμμένων οχημάτων χρησιμοποιώντας VIN.

1. EpicVIN

EpicVIN προσφέρει αναζήτηση οχήματος καθώς και αναζήτηση VIN, ώστε να μπορείτε να λάβετε λεπτομέρειες σχετικά με ένα άτομο.

  • Παρέχουν επίσης μια αναφορά ιστορικού οχήματος που δείχνει όλο το ιστορικό του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών και ασφαλιστικών συναλλαγών που σχετίζονται με το όχημα.
  • Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο όχημα, μια αναζήτηση για VIN μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη, καθώς μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το όχημα.

2. VINPit

VINPit είναι ένας ακόμη ιστότοπος για αναζήτηση του ιδιοκτήτη του οχήματος.

  • Μπορείτε να αναζητήσετε τον ιδιοκτήτη του οχήματος απλά εισάγοντας το VIN.
  • Υπάρχει επίσης μια λειτουργία αναφοράς ιστορικού οχήματος που σας παρέχει ένα πλήρες ιστορικό του οχήματος, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής οχήματος, της ασφάλισης κ.λπ.

3. FAXVIN

FAXVIN είναι ένας άλλος ιστότοπος που σας παρέχει δωρεάν υπηρεσία εμφάνισης πινακίδων κυκλοφορίας.

  • Το FAXVIN προσφέρει αναζήτηση και λεπτομέρειες σχετικά με τα αυτοκίνητα των ΗΠΑ και του Καναδά.
  • Το FAXVIN σας παρέχει μια λεπτομερή αναφορά για μηχανοκίνητα οχήματα.
  • Παρέχουν επίσης ιστορικό οχήματος για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με προηγούμενες λεπτομέρειες του οχήματος.
  Προστατέψτε το διαδικτυακό σας απόρρητο με το Swiss ProtonVPN [Hands-On Testing and Review]

4. VINhistoryUSA

VINhistoryUSA παρέχει υπηρεσίες ελέγχου VIN και είναι εύκολο να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικά με το όχημα του ιδιοκτήτη, αυτός είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για να βρείτε τον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη του οχήματος δωρεάν.

  • Το VINhistoryUSA παρέχει έλεγχο τίτλου αυτοκινήτου και μοντέλου.
  • Παρέχουν επίσης λεπτομερή αναφορά οχήματος και τις υπηρεσίες του, εάν πραγματοποιήθηκαν επισκευές σέρβις.
  • Προσφέρουν αρχεία ατυχημάτων και σέρβις για το συγκεκριμένο όχημα.

5. SearchQuarry

SearchQuarry προσφέρει αναζήτηση VIN σε διάφορες πολιτείες στις ΗΠΑ και βοηθά επίσης στην εύρεση του ιδιοκτήτη του οχήματος. Προσφέρουν επίσης αναζήτηση πινακίδων κυκλοφορίας που μπορεί να περιοριστεί με φίλτρο πόλης.

Αυτή είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους για να βρείτε τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου με αριθμό εγγραφής δωρεάν.

Μέθοδος 2: Επικοινωνήστε με την επιβολή του νόμου

Εάν είστε μάρτυρας ή θύμα ενός περιστατικού χτυπήματος, μπορείτε να αναφέρετε το περιστατικό στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το σχετικό όχημα, καθώς έχουν τους πόρους να κάνουν το ίδιο. Δεν θα σας δοθούν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, αλλά θα βοηθηθείτε στην αναζήτησή σας για τον ιδιοκτήτη του οχήματος για βάσιμους λόγους. Έτσι μπορείτε να βρείτε τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου με αριθμό εγγραφής δωρεάν.

Σημείωση: Φροντίστε να αναφέρετε τον έγκυρο λόγο για τον εντοπισμό ενός οχήματος, καθώς οι κανονισμοί ορισμένων χωρών περιορίζουν την πρόσβαση σε ιδιωτική πρόσβαση σε κάποιον. Και αν βρεθεί ότι λέει ψέματα ή παρέχει ψευδείς πληροφορίες, μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες.

Μέθοδος 3: Απευθυνθείτε στο Γραφείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Σε όλες τις χώρες, εάν το όχημα έχει πινακίδα κυκλοφορίας, εκδίδονται από κρατική υπηρεσία μηχανοκίνητων οχημάτων. Έτσι, μπορείτε να επισκεφτείτε το γραφείο που είναι υπεύθυνο για την ταξινόμηση μηχανοκίνητων οχημάτων. Το κυβερνητικό γραφείο σάς επιτρέπει να ελέγχετε τα στοιχεία του κατόχου του οχήματος μόνο με εγγραφή, παρέχοντας έναν έγκυρο λόγο για το ίδιο.

1. Για παράδειγμα, στην Πολιτεία της Καλιφόρνια, υπάρχει α Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων Καλιφόρνια (DMV) που διαχειρίζεται την ταξινόμηση όλων των οχημάτων στην Καλιφόρνια.

Σημείωση: Οι κανόνες για το ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία και από χώρα σε χώρα.

2. Πριν επισκεφτείτε το κοντινό σας γραφείο, βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν κατάλληλο λόγο για να λάβετε πληροφορίες για το ίδιο.

3. Σε ορισμένα μέρη, δεν μπορείτε να βρείτε το ακριβές όνομα του ιδιοκτήτη του οχήματος και οι πληροφορίες που λαμβάνετε διαφέρουν από μέρος σε μέρος.

4. Αφού επισκεφτείτε την τοπική σας ταξινόμηση μηχανοκίνητου οχήματος, μπορείτε να τους ρωτήσετε για τις λεπτομέρειες. Τα περισσότερα κυβερνητικά γραφεία όπως το DMV (Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων) θα σας παράσχουν μια φόρμα αιτήματος στην οποία μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία.

5. Διαβάστε προσεκτικά τη φόρμα αίτησης και εισαγάγετε τα στοιχεία συμπεριλαμβανομένου του εγγεγραμμένου αριθμού του οχήματος. Η φόρμα έχει επίσης πεδία που σας ζητούν τον λόγο για τη λήψη των στοιχείων του κατόχου του οχήματος, τα οποία θα συμπληρωθούν από εσάς.

Σημείωση: Σε περίπτωση που θέλετε να ρίξετε μια ματιά στο επίσημο έγγραφο για προετοιμασία, μπορείτε να βρείτε ένα αντίγραφο του επίσημου εγγράφου που συμπληρώνετε ηλεκτρονικά στον επίσημο ιστότοπο. Μπορείτε να τα ελέγξετε για να προγραμματίσετε πολύ εκ των προτέρων τι θα γράψετε στην επιστολή αιτήματος.

6. Υποβάλετε όλα τα έγγραφα συμπεριλαμβανομένης της επιστολής για επαλήθευση, αποδεικτικό ταυτότητας κ.λπ.

  Πώς να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη έκδοση Ubuntu με το Ubuntu Minimal

Σημείωση: Τις περισσότερες φορές αυτή η υπηρεσία απαιτεί την πληρωμή μιας αμοιβής. Το ποσό της αμοιβής θα είναι το πολύ 50 $.

7. Ορισμένα πρακτορεία αυτοκινήτων απαιτούν την υποβολή πρόσθετων εγγράφων πριν σας δώσουν τα στοιχεία.

8. Μετά την υποβολή των εγγράφων, μπορείτε να λάβετε τα αποτελέσματα μέσω ταχυδρομείου στη διεύθυνση κατοικίας σας.

Μερικές φορές, μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να εγκριθεί το αίτημά σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κυβερνητικό γραφείο σας εάν δεν έχετε νέα για περισσότερο από ένα μήνα.

Μέθοδος 4: Πρόσληψη ιδιωτικού ερευνητή (με πληρωμή)

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε έναν ιδιωτικό ερευνητή στο διαδίκτυο για να βρείτε τον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη του οχήματος.

Σημείωση 1: Οι ιδιωτικοί ερευνητές απαιτούν συνήθως την καταβολή αμοιβών προτού εκτελέσουν τις υπηρεσίες τους.

Σημείωση 2: Εάν ενδιαφέρεστε για τον ιδιωτικό ερευνητή, μπορείτε να υπογράψετε μαζί του μια σύμβαση για να αποδεχτείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Ένας ιδιωτικός ερευνητής θα πραγματοποιήσει έρευνες για λογαριασμό του αιτήματός σας. Ενημερωθείτε ότι ένας εξουσιοδοτημένος ερευνητής είναι νόμιμος. Ίσως χρειαστεί να ερευνήσετε διεξοδικά έναν ιδιωτικό ερευνητή και την εγκυρότητα της άδειας του πριν τον προσλάβετε, καθώς υπάρχουν απάτες γύρω από ορισμένους ερευνητές.

Αφού επαληθεύσετε την εγκυρότητα του ιδιωτικού ερευνητή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με αυτόν τον ερευνητή. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε απευθείας τον ιδιωτικό ερευνητή εάν πραγματοποιεί αναζήτηση άδειας και έχει σχετική εμπειρία και/ή ιστορικό στο παρελθόν για το ίδιο. Ενημερωθείτε ότι, οι περισσότεροι ιδιωτικοί ερευνητές έρχονται σε επαφή με τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου πριν προχωρήσουν στην έρευνά σας, επομένως πρόκειται για επίσημη έρευνα.

Ας δούμε άλλες μερικές μεθόδους για να βρείτε τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου με αριθμό εγγραφής δωρεάν.

Μέθοδος 5: Με την τοποθέτηση διαφημίσεων

Μπορείτε να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε μια διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε περιοδικά εάν η αναζήτησή σας φαίνεται ανεπιτυχής.

  • Μπορείτε να δημοσιεύσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως διαφήμιση για να αναζητήσετε τον ιδιοκτήτη του οχήματος. Αυτός ο τρόπος θα σας επιτρέψει να βρείτε τον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη του οχήματος δωρεάν.
  • Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μια αγγελία σε ένα περιοδικό αυτοκινήτου. Σημειώστε ότι ενδέχεται να υπάρχουν χρεώσεις, σε αντίθεση με τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν θέλετε να βρείτε τον εγγεγραμμένο κάτοχο του οχήματος δωρεάν, η καλύτερη επιλογή σας είναι να δημοσιεύσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως π.χ Facebook ή Craigslistμπορείτε επίσης να βρείτε διάφορες ομάδες αυτοκινήτων στις οποίες μπορείτε να δημοσιεύσετε μια αγγελία.

Σημείωση: Φροντίστε να είστε όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένοι στη διαφήμιση και να συμπεριλάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, ώστε το άτομο που έχει το όχημα να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας.

Μέθοδος 6: Μέσω τοπικών συλλόγων αυτοκινήτου

Οι τοπικές λέσχες αυτοκινήτων είναι επίσης μια καλή πηγή πληροφοριών για να βρείτε εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη οχήματος χωρίς χρέωση. Μπορείτε να αναζητήσετε τυχόν τοπικές λέσχες αυτοκινήτων και να ρωτήσετε τον διευθυντή ή τα μέλη σχετικά με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου παρέχοντας τις λεπτομέρειες.

Πριν πάτε στο κλαμπ αυτοκινήτων της περιοχής σας, φροντίστε να γνωρίζετε τα πλήρη στοιχεία του εν λόγω αυτοκινήτου. Μπορείτε εύκολα να αναζητήσετε το μοντέλο του αυτοκινήτου και άλλες λεπτομέρειες πραγματοποιώντας αναζήτηση με VIN με τη βοήθεια των μεθόδων που αναφέρθηκαν προηγουμένως σε αυτό το άρθρο. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε τοπικές λέσχες αυτοκινήτων στο διαδίκτυο και μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί τους μέσω των αριθμών επικοινωνίας.

Μέθοδος 7: Μέσω επίσημων εγγράφων

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια των επίσημων εγγράφων που σχετίζονται με το εν λόγω αυτοκίνητο για να βρείτε τον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη του οχήματος.

  • Εάν έχετε πουλήσει το αυτοκίνητό σας και αν ψάχνετε για νέο ιδιοκτήτη που έχει αυτή τη στιγμή στην κατοχή του αυτοκινήτου σας, μπορείτε να ελέγξετε με το πιστοποιητικό ιδιοκτησίας. Αυτή η γραφειοκρατία είναι ο κανόνας κατά την πώληση και την αγορά οχημάτων μεταχειρισμένων.
  • Εκτός από το πιστοποιητικό ιδιοκτησίας, μπορείτε να ελέγξετε και το τιμολόγιο. Αυτή η απόδειξη περιέχει τα στοιχεία που μπορείτε να ελέγξετε.
  • Τέλος, μπορείτε επίσης να δείτε τις αναφορές ατυχήματος και ασφάλισης. Σε αυτές τις αναφορές, υπάρχει η πιθανότητα παρουσίας αριθμού άδειας ή VIN που μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε για να αναζητήσετε τον ιδιοκτήτη.
  Πώς να οργανώσετε συντομεύσεις σε φακέλους σε iPhone και iPad

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ελέγξετε τα στοιχεία του κατόχου του οχήματος με εγγραφή.

Γιατί χρειάζεστε VIN;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι και σενάρια για τους οποίους θα χρειαστείτε ένα VIN:

  • Μπορεί να χρειαστείτε έναν αριθμό αναγνώρισης οχήματος για να ελέγξετε τις αναφορές ιστορικού οχήματος εάν σκοπεύετε να αγοράσετε αυτοκίνητο. Η αναφορά περιλαμβάνει αναφορές ατυχημάτων, αναφορές σέρβις κ.λπ.
  • Μπορείτε να λάβετε πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με το μοντέλο του οχήματος εάν αγοράζετε ένα, καθώς αποκαλύπτει τη γνησιότητα του αυτοκινήτου εάν πραγματοποιηθεί έλεγχος VIN.
  • Μπορείτε να διασταυρώσετε τις αλλαγές που έγιναν στο όχημα αντιστοιχίζοντας τον τρέχοντα αριθμό χιλιομέτρων κινητήρα και οχήματος με τον έλεγχο VIN, καθώς αυτές οι ενδείξεις θα εμφανίζονται στον έλεγχο ιστορικού VIN.
  • Μπορείτε επίσης να προσδιορίσετε τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του εν λόγω οχήματος.

Πώς δημιουργείται ο αριθμός αναγνώρισης οχήματος (VIN);

Ένας αριθμός αναγνώρισης οχήματος δεν είναι τυχαίος αριθμός, καθώς δημιουργείται με βάση διάφορες πληροφορίες σχετικά με το όχημα. Εάν ενδιαφέρεστε, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για ένα VIN.

  • Το VIN αποτελείται από 17 ψηφία και έχει και αλφάβητα και αριθμητικούς χαρακτήρες.
  • Το πρώτο γράμμα του VIN απεικονίζει την τοποθεσία όπου κατασκευάστηκε το όχημα.
  • Ο δεύτερος και ο τρίτος χαρακτήρας απεικονίζουν τον κατασκευαστή του οχήματος.
  • Ο τέταρτος έως ο όγδοος χαρακτήρες λένε περισσότερα για το μοντέλο του αυτοκινήτου, τον τύπο του κινητήρα, τη μάρκα κ.λπ.
  • Ο ένατος χαρακτήρας απεικονίζει τον κωδικό ασφαλείας για το όχημα.
  • Ο δέκατος χαρακτήρας λέει το έτος μοντέλου του αυτοκινήτου ή του οχήματος.
  • Το ενδέκατο γράμμα απεικονίζει το εργοστάσιο όπου συναρμολογήθηκε το όχημα.
  • Οι υπόλοιποι 6 χαρακτήρες είναι ο σειριακός αριθμός του οχήματος.

Εν ολίγοις, ο αριθμός αναγνώρισης οχήματος είναι ένας μοναδικός αριθμός που διαφέρει από όχημα σε όχημα. Πραγματοποιώντας έναν έλεγχο VIN, μπορείτε εύκολα να πάρετε μια ιδέα για ένα όχημα. Διαβάστε αυτό το άρθρο από την αρχή για να μάθετε πώς να ελέγχετε τα στοιχεία του κατόχου του οχήματος με την εγγραφή.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Μπορούμε να λάβουμε πλήρη προσωπικά στοιχεία χρησιμοποιώντας απλώς τον αριθμό αναγνώρισης οχήματος (VIN);

Απ. Όχι, τις περισσότερες φορές δεν μπορείτε να λάβετε πληροφορίες χρησιμοποιώντας απλώς το VIN. Η χρήση του VIN είναι η αναγνώριση της μάρκας και του μοντέλου του αυτοκινήτου και των αναφορών ιστορικού οχήματος. Ακολουθήστε αυτό το άρθρο από την αρχή για να βρείτε τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου με αριθμό εγγραφής δωρεάν.

Ε2. Μπορώ να βρω τον ιδιοκτήτη ενός οχήματος χρησιμοποιώντας απλώς τον αριθμό πινακίδας του οχήματος;

Απ. Ναι, μπορείτε να επισκεφτείτε το κρατικό DMV και να υποβάλετε μια επιστολή αίτησης για το ίδιο και μπορείτε να λάβετε τα αποτελέσματα εντός ενός μήνα.

***

Ελπίζουμε λοιπόν να καταλάβατε πώς μπορείτε να βρείτε τον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη του οχήματος δωρεάν και να ελέγξετε τα στοιχεία του κατόχου του οχήματος με την εγγραφή σας με τα λεπτομερή βήματα για τη βοήθειά σας. Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τυχόν απορίες ή προτάσεις σχετικά με οποιοδήποτε άλλο θέμα θέλετε να κάνουμε ένα άρθρο. Ρίξτε τα στην παρακάτω ενότητα σχολίων για να τα γνωρίζουμε.