Πώς να βρείτε ένα χρώμα με τέλεια αντίθεση για οποιοδήποτε χρώμα της επιλογής σας

Ο καλός σχεδιασμός δεν αφορά μόνο έξυπνα τοποθετημένο κείμενο, ελάχιστα εικονίδια ή χρήση κενού χώρου. Είναι επίσης η χρήση των σωστών χρωμάτων. Ένας καλοσχεδιασμένος ιστότοπος, μια επαγγελματική κάρτα, μια αφίσα ή ένα εικονίδιο μπορεί να φαίνεται τρομερό απλώς επειδή τα χρώματα που χρησιμοποιούνται σε αυτό συγκρούονται ώστε να είναι δύσκολο να το διαβάσετε ή ακόμα και να το δείτε. Εδώ είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει χρώματα σε αντίθεση. Τα χρώματα σε αντίθεση μπορούν να κάνουν τα πάντα να φαίνονται πολύ καλύτερα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Σκεφτείτε ξανά οποιαδήποτε ταινία που μπορεί να έχετε δει πρόσφατα και θα παρατηρήσετε ότι έχει μια μπλε/πορτοκαλί απόχρωση σε αυτήν. Προστέθηκε μετά την παραγωγή για να φαίνονται όλα καλύτερα. Ταινίες όπως το Mad Max το χρησιμοποιούν πολύ καλά για να δείξουν πόσο υπέροχη μπορεί να είναι η αντίθεση. Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε τα τέλεια χρώματα με αντίθεση, χρησιμοποιήστε το Hello Color για να τα βρείτε για εσάς. Είναι μια πολύ απλή εφαρμογή Ιστού που σας επιτρέπει να εισάγετε οποιοδήποτε χρώμα και σας δίνει ένα τέλειο αντίθεση σε αντάλλαγμα.

  Πώς να αφαιρέσετε έξυπνες ετικέτες από ένα βιβλίο εργασίας στο Excel

Πριν επισκεφτείτε το Hello Color, βεβαιωθείτε ότι έχετε τον κωδικό HEX για το χρώμα για το οποίο θέλετε να βρείτε ένα αντίθεση. Αντιγράψτε το στο πρόχειρό σας.

Επισκεφτείτε το Hello Color και προσθέστε το χρώμα στη διεύθυνση URL. Η εφαρμογή δεν διαθέτει στοιχείο διεπαφής χρήστη όπου μπορείτε να εισαγάγετε το χρώμα. Αντίθετα, πρέπει να το προσθέσετε στη διεύθυνση URL αντικαθιστώντας τον προεπιλεγμένο κώδικα HEX. Προσθέστε το αμέσως μετά το ‘/?c=’.

Στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, θα πρέπει να αντικαταστήσετε τον κωδικό ‘863973’ στη διεύθυνση URL με τον κωδικό HEX για το χρώμα σας και να πατήσετε enter. Το Hello Color δείχνει πώς το προτεινόμενο χρώμα με αντίθεση θα εμφανίζεται είτε ως κύριο χρώμα, π.χ. ως κείμενο με το χρώμα σας ως φόντο και αντίστροφα.

  Πώς να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο χάρτη στους Χάρτες Google

Εάν κάνετε κύλιση προς τα κάτω, σας δίνει επίσης μερικές αποχρώσεις των δύο χρωμάτων για να εργαστείτε. Αν ψάχνετε για ιδέες χρωμάτων, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή «Αυτόματη αναπαραγωγή» και η εφαρμογή θα αρχίσει να περιηγείται σε ζεύγη χρωμάτων που ταιριάζουν καλά μεταξύ τους. Για οποιονδήποτε εργάζεται στο σχεδιασμό και έχει λίγο χρόνο, αυτή η εφαρμογή μπορεί να μειώσει σημαντικά τον χρόνο που αφιερώνεται στην αναζήτηση του καλύτερου χρώματος.

Επισκεφτείτε το Hello Color