Πώς να βελτιώσετε τον Έλεγχο Γραμματικής του Microsoft Word

Το Microsoft Word συνοδεύεται από έναν ισχυρό έλεγχο γραμματικής, αλλά πολλές από τις προηγμένες δυνατότητες ανίχνευσης γραμματικής είναι απενεργοποιημένες από προεπιλογή. Γραμματικά είναι δημοφιλές, αλλά δεν το χρειάζεστε για να προσθέσετε έλεγχο γραμματικής στο Word. Το ίδιο το Word περιέχει μια δωρεάν εναλλακτική στο Grammarly.

Ο έλεγχος γραμματικής αποτελεί μέρος όλων των σύγχρονων εκδόσεων του Microsoft Word, συμπεριλαμβανομένων των Word για Office 365, Word 2019 και Word 2016. Γίνεται επίσης καλύτερος: Η Microsoft απλώς ανακοινώθηκε ένας πιο ισχυρός γραμματικός ελεγκτής που βασίζεται σε AI θα έρθει στο Office Insiders τον Ιούνιο και θα είναι διαθέσιμος σε όλους το φθινόπωρο του 2019.

Πώς να ενισχύσετε τον έλεγχο γραμματικής του Word

Για να βρείτε τις ρυθμίσεις ελέγχου γραμματικής του Word, κάντε κλικ στο “Αρχείο” στην επάνω αριστερή γωνία ενός παραθύρου του Microsoft Word.

  Πώς να επισημάνετε κείμενο στην παρουσίασή σας στο PowerPoint

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Επιλογές” στο κάτω μέρος του αριστερού παραθύρου.

Θα εμφανιστεί το παράθυρο “Επιλογές Word”. Κάντε κλικ στο “Proofing” στο αριστερό παράθυρο.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα “Κατά τη διόρθωση της ορθογραφίας και της γραμματικής στο Word” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Ρυθμίσεις”.

Θα εμφανιστεί το παράθυρο “Ρυθμίσεις γραμματικής”. Ο έλεγχος γραμματικής στο Word είναι ενεργοποιημένος από προεπιλογή, όπως και πολλές από αυτές τις επιλογές εδώ. Ωστόσο, θα παρατηρήσετε ότι πολλές επιλογές προς το κάτω μέρος δεν είναι ενεργοποιημένες. Για παράδειγμα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις επιλογές για έλεγχο του Word για πράγματα όπως παθητική φωνή, ορολογία, διαχωρισμένα αόριστα και ακόμη και ορισμένες πιο συγκεκριμένες βελτιώσεις.

  Τρόπος προβολής και εκκαθάρισης της ουράς του εκτυπωτή στα Windows 10

Για παράδειγμα, υπάρχει μια ενότητα “Συνέχιση” με κανόνες που αφορούν συγκεκριμένα σφάλματα που εντοπίζονται σε πολλά βιογραφικά. Σας προτείνουμε να κάνετε λίγη έρευνα πώς να γράψετε ένα σωστό βιογραφικό, αλλά μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτούς τους κανόνες και το Word θα σας βοηθήσει.

Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα σε όλους τους κανόνες που θέλετε να ενεργοποιήσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK” όταν τελειώσετε.

Εάν θέλετε να αναιρέσετε τις αλλαγές σας και να επαναφέρετε το γραμματικό έλεγχο του Word στις προεπιλεγμένες του ρυθμίσεις, επιστρέψτε εδώ και κάντε κλικ στην επιλογή “Επαναφορά όλων”.

Κάντε κλικ στο “OK” άλλη μια φορά για να κλείσετε το παράθυρο επιλογών του Word.

Οι επιλεγμένοι κανόνες εφαρμόζονται τώρα στον έλεγχο γραμματικής του Word. Όταν το Word εντοπίζει ένα γραμματικό σφάλμα, θα δείτε ένα μπλε squiggle. Μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ για να δείτε προτάσεις.

  Είναι το iPhone μου αδιάβροχο;

Εάν είστε περίεργοι για το τι κάνει ένας κανόνας, ο διαδικτυακός ιστότοπος βοήθειας της Microsoft παρέχει ένα ολοκληρωμένος κατάλογος κανόνων και τις λειτουργίες τους. Λείπουν συγκεκριμένοι κανόνες εάν χρησιμοποιείτε το Word 2013 ή παλαιότερο, αλλά το λίστα με τις διαθέσιμες επιλογές είναι ακόμα αρκετά εντυπωσιακό.

Έλεγχος γραμματικής της Grammarly εξακολουθεί να είναι πιο ισχυρό από το Microsoft Word και λειτουργεί επίσης εκτός του Word οπουδήποτε στον Ιστό. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι μπορούν να τα βγάλουν πέρα ​​με το γραμματικό έλεγχο του Word—ειδικά αν ενεργοποιήσουν περισσότερες από τις ενσωματωμένες επιλογές του.