Πώς να αφαιρέσετε όλες τις μορφοποιήσεις από το κείμενο του προχείρου με μια συντόμευση πληκτρολογίου


Τα πρόχειρα της επιφάνειας εργασίας είναι αρκετά έξυπνα. μπορείτε να αντιγράψετε κείμενο και εικόνες στο πρόχειρο των Windows και να επικολλήσετε σε οποιαδήποτε εφαρμογή που το υποστηρίζει. Το πρόχειρο μπορεί να διατηρήσει όχι μόνο το κείμενο που αντιγράφετε, αλλά και οποιαδήποτε και όλη τη μορφοποίηση που εφαρμόζεται στο εν λόγω κείμενο. Για παράδειγμα, εάν αντιγράψετε το κείμενο αγκύρωσης ενός συνδέσμου και το επικολλήσετε στο Microsoft Word ή στα Έγγραφα Google, το κείμενο θα επικολληθεί ως συνδεδεμένο κείμενο. Ομοίως, όταν αντιγράφετε κείμενο με έντονη γραφή, υπογράμμιση ή επισήμανση, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η μορφοποίηση θα διατηρηθεί στην άλλη πλευρά. Εάν αυτό δεν σας βολεύει και προτιμάτε να αφαιρέσετε το κείμενο από όλη τη μορφοποίηση χωρίς να χρειάζεται να περάσετε πάρα πολλά στεφάνια, π.χ. να επικολλήσετε πρώτα στο Σημειωματάριο, το Πρόχειρο απλού κειμένου είναι ένα δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα των Windows που πρέπει να ελέγξετε. Αφαιρεί όλο το κείμενο της μορφοποίησης με μια απλή συντόμευση πληκτρολογίου.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε μια ισορροπημένη σύνθεση για πιο δυνατές φωτογραφίες

Το Πρόχειρο απλού κειμένου δεν έχει διεπαφή χρήστη για να μιλήσει. Απλώς εγκαταστήστε και εκτελέστε την εφαρμογή από το εικονίδιο εκκίνησης. Η εφαρμογή θα εκτελείται ως πρόγραμμα φόντου και είστε ελεύθεροι να αντιγράψετε και να επικολλήσετε κείμενο και αρχεία όπως συνήθως. Το Πρόχειρο απλού κειμένου δεν θα αφαιρέσει τη μορφοποίηση από το κείμενο, εκτός και αν του ζητηθεί να το κάνει μέσω της συντόμευσης πληκτρολογίου Ctrl+Alt+T.

Αντιγράψτε κείμενο επιλέγοντάς το και χρησιμοποιώντας την κανονική συντόμευση Ctrl+C. Πριν το επικολλήσετε, πατήστε Ctrl+Alt+T και θα εμφανιστεί ένα παράθυρο γραμμής εντολών για κλάσμα του δευτερολέπτου και στη συνέχεια θα κλείσει από μόνο του. Επικολλήστε το κείμενο όπου θέλετε χρησιμοποιώντας τη συνηθισμένη συντόμευση Ctrl+V και θα επικολληθεί ως απλό κείμενο.

  Πώς να εκσυγχρονίσετε το Ubuntu με το θέμα Flattiance GTK

Το Πρόχειρο απλού κειμένου δεν θα εκτελείται κατά την εκκίνηση του συστήματος, επομένως θα πρέπει να το εκκινήσετε με μη αυτόματο τρόπο ή να το προσθέσετε στον φάκελο Εκκίνησης, εάν θέλετε να εκτελείται συνεχώς. Η εφαρμογή λειτουργεί μόνο όταν καλείται, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως αφαιρέσει τη μορφοποίηση οποιουδήποτε κειμένου που έχει αντιγραφεί στο πρόχειρο. Η εφαρμογή είναι χρήσιμη όταν κάνετε επικόλληση σε μια εφαρμογή που δεν έχει την επιλογή “Επικόλληση ως απλό κείμενο” όπως το Microsoft Word.

Κατεβάστε το Πρόχειρο απλού κειμένου