Πώς να αφαιρέσετε το φόντο από τις φωτογραφίες στο iOS 16 στο iPhone

Εάν έχετε βρει ποτέ τον εαυτό σας να εγκαθιστά εφαρμογές όπως το Photoshop για να αφαιρέσει το φόντο από τις φωτογραφίες, το iOS 16 φέρνει μερικά πολύ καλά νέα για εσάς. Με το iOS 16, μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε φόντο από εικόνες απευθείας στο iPhone σας. Είτε πρόκειται για ένα πορτρέτο του εαυτού σας είτε για μια εικόνα του σκύλου σας, μπορείτε πλέον να μετατρέψετε εύκολα την εικόνα σε διαφανή εικόνα φόντου και να τη χρησιμοποιήσετε ως αυτοκόλλητο (μεταξύ άλλων). Λοιπόν, δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε το φόντο από φωτογραφίες στο iPhone χρησιμοποιώντας το iOS 16.

Αφαίρεση φόντου από φωτογραφίες στο iPhone (2022)

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε φόντο από τις εικόνες σας στο iPhone. Θα καλύψουμε όλες αυτές τις μεθόδους και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Όπως πάντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω πίνακα περιεχομένων για να μεταβείτε μπροστά σε οποιαδήποτε ενότητα σας ιντριγκάρει.

Μοντέλα iPhone που υποστηρίζουν τη δυνατότητα αφαίρεσης φόντου του iOS 16

Αν αναρωτιέστε αν το iPhone σας υποστηρίζει τη νέα δυνατότητα αφαίρεσης φόντου, δείτε τι λέει η Apple. Σύμφωνα με την εταιρεία, η δυνατότητα χρησιμοποιεί «προηγμένη λειτουργία μηχανικής μάθησης και ανάλυσης εικόνας». Στην ουσία, η Apple έχει κάνει τη δυνατότητα διαθέσιμη μόνο σε iPhone με επεξεργαστή A12 Bionic ή μεταγενέστερο. Εδώ είναι όλα τα iPhone που υποστηρίζουν τη δυνατότητα αφαίρεσης φόντου:

  • iPhone 13
  • iPhone 13 mini
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 12
  • iPhone 12 mini
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone SE 2ης γενιάς και 3ης γενιάς
  Πώς να επιστρέψετε τα χρήματα για μια εφαρμογή iOS που αγοράσατε κατά λάθος

Απομόνωση θεμάτων από το φόντο στο iPhone

Υπάρχουν τέσσερις γρήγοροι τρόποι για να απομονώσετε θέματα από το φόντο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η δυνατότητα αφαίρεσης φόντου λειτουργεί σε οποιαδήποτε εικόνα όπου το θέμα είναι σαφώς καθορισμένο. Έτσι, είτε θέλετε να απομονώσετε ένα άτομο, ένα κατοικίδιο ή ένα αντικείμενο από φωτογραφίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο.

Μέθοδος 1: Αφαίρεση φόντου από εικόνες στην εφαρμογή Φωτογραφίες

Η εφαρμογή Φωτογραφίες είναι πιθανώς ο χώρος όπου περιηγείστε πιο συχνά στις φωτογραφίες σας. Και αν θέλετε να αφαιρέσετε το φόντο από μια εικόνα, μπορείτε τώρα να το κάνετε απευθείας εδώ.

  • Στην εφαρμογή Φωτογραφίες, ανοίξτε την εικόνα από την οποία θέλετε να αφαιρέσετε το φόντο. Για αυτό το παράδειγμα, χρησιμοποιώ μια εικόνα του εαυτού μου. Τώρα, πατήστε και κρατήστε πατημένο το θέμα μέχρι να εμφανιστεί μια λευκή λάμψη γύρω από την εικόνα όπως φαίνεται στο GIF παρακάτω.

  • Τώρα μπορείτε να σύρετε το θέμα και θα αφαιρεθεί από το φόντο και μπορείτε να το σύρετε και να το αποθέσετε σχεδόν οπουδήποτε θέλετε. Όπως, στο iMessage (ή στο WhatsApp, για αυτό το θέμα).

  • Εναλλακτικά, μόλις αρχίσει να εμφανίζεται η λευκή λάμψη, μπορείτε να σταματήσετε να κρατάτε την εικόνα και θα δείτε ένα αναδυόμενο μενού με τις ακόλουθες επιλογές:
  Πώς να προσαρμόσετε τη γραμματοσειρά και το φόντο του iMessage στο iOS 10

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το «Αντιγραφή» για να αντιγράψετε την εικόνα χωρίς φόντο και, στη συνέχεια, μπορείτε να την επικολλήσετε όπου θέλετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε «Κοινή χρήση» και να μοιραστείτε απευθείας το «αυτοκόλλητο».

Μέθοδος 2: Αφαίρεση φόντου από εικόνες Ιστού (μόνο Safari)

Από την άλλη πλευρά, εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα αυτοκόλλητο από μια εικόνα που βρήκατε στον ιστό ή θέλετε να αφαιρέσετε το φόντο από μια εικόνα ιστού, μπορείτε να το κάνετε απευθείας από το Safari. Δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη της εικόνας και να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο εφαρμογής Photos που αναφέρεται παραπάνω. Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε φόντο από εικόνες στον ιστό χρησιμοποιώντας το Safari στο iOS 16.

  • Βρείτε την εικόνα από την οποία θέλετε να αφαιρέσετε το φόντο στο Safari. Τώρα, πατήστε παρατεταμένα την εικόνα και θα δείτε ένα αναδυόμενο μενού.
  • Εδώ, πατήστε “Αντιγραφή θέματος” για να αφαιρέσετε το φόντο και να αντιγράψετε το θέμα στο πρόχειρό σας. Τώρα μπορείτε να επικολλήσετε την αντιγραμμένη εικόνα (χωρίς φόντο) όπου θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε.

Μέθοδος 3: Αφαιρέστε το φόντο από τις εικόνες χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Αρχεία

Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε το φόντο από εικόνες που είναι αποθηκευμένες στην εφαρμογή Αρχεία στο iPhone σας χωρίς να χρειάζεται να τις εξαγάγετε στην εφαρμογή Φωτογραφίες.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Αρχεία και μεταβείτε στην εικόνα από την οποία θέλετε να αφαιρέσετε το φόντο.
  • Πατήστε παρατεταμένα τη μικρογραφία της εικόνας στην εφαρμογή Αρχεία και πατήστε «Γρήγορες ενέργειες». Τώρα, πατήστε «Κατάργηση φόντου».

Αυτό είναι όλο, η εφαρμογή Αρχεία θα αφαιρέσει το φόντο από την εικόνα και

Η εφαρμογή Apple Files παρέχει επίσης έναν εύκολο τρόπο αφαίρεσης θεμάτων από εικόνες.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Αρχεία στο iPhone σας και, στη συνέχεια, μεταβείτε σε μια εικόνα.

2. Τώρα, πατήστε παρατεταμένα την εικόνα και επιλέξτε Γρήγορες ενέργειες. Μετά από αυτό, πατήστε Κατάργηση φόντου στο μενού συμφραζομένων.

  Πώς να προσαρμόσετε το Κέντρο Ελέγχου στο iOS

Η εφαρμογή Αρχεία θα αφαιρέσει αμέσως το φόντο από την εικόνα και θα το αποθηκεύσει στην ίδια θέση.

Σημείωση: Η επιλογή “Κατάργηση φόντου” στην εφαρμογή Αρχεία εμφανίζεται και στο iPhone X μας, παρόλο που η δυνατότητα δεν υποστηρίζεται στο τηλέφωνο. Τούτου λεχθέντος, φαίνεται ότι η Apple θα μπορούσε να έχει κάνει το iPhone X συμβατό και με τη λειτουργία “Remove Background”.

Ποιες εφαρμογές υποστηρίζουν το εργαλείο αφαίρεσης φόντου του iOS 16;

Η δυνατότητα αφαίρεσης φόντου του iOS 16, η οποία είναι μια επέκταση της δυνατότητας Visual Lookup που ξεκίνησε με το iOS 15, είναι στενά ενσωματωμένη σχεδόν σε κάθε εφαρμογή συστήματος που υπάρχει. Ακολουθούν μερικές από τις εφαρμογές που έχουμε δοκιμάσει, όπου η λειτουργία λειτουργεί σαν γοητεία:

  • Φωτογραφίες
  • Σαφάρι
  • Μηνύματα
  • Ταχυδρομείο
  • Αρχεία
  • Σημειώσεις

Πώς να αφαιρέσετε το φόντο από τις εικόνες σε μη υποστηριζόμενα μοντέλα iPhone

Δεδομένου ότι η Apple προστατεύει πολλά iPhone από τη λήψη της νέας δυνατότητας “αφαίρεση φόντου” με το iOS 16, εάν έχετε ένα παλαιότερο iPhone, θα πρέπει να καταφύγετε σε επιλογές τρίτων για να αποκτήσετε παρόμοια λειτουργικότητα.

Το εργαλείο που θα συνιστούσαμε για την αφαίρεση φόντου από εικόνες είναι ο ιστότοπος remove.bg (επίσκεψη). Αυτό είναι ένα εντελώς διαδικτυακό εργαλείο όπου μπορείτε να ανεβάσετε μια εικόνα (ή ακόμα και να κάνετε κλικ σε μία από την κάμερα του iPhone σας). Στη συνέχεια, ο ιστότοπος θα αφαιρέσει το φόντο για εσάς και μπορείτε να κάνετε λήψη της εικόνας χωρίς το φόντο.

Αν ψάχνετε για κάποιες άλλες επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε φόντο από τις εικόνες σας, θα πρέπει να ανατρέξετε στο άρθρο μας σχετικά με την κατάργηση φόντου εικόνων χωρίς Photoshop.

Αφαιρέστε εύκολα τα φόντο από τις εικόνες στο iOS 16

Λοιπόν, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αφαιρέσετε το φόντο και να απομονώσετε θέματα στις εικόνες σας στο iOS 16. Αυτή η νέα δυνατότητα είναι πολύ χρήσιμη σε στιγμές που πρέπει να βγάλετε γρήγορα ένα θέμα από μια εικόνα, αν και στην περίπτωσή μου, είναι κυρίως επειδή Το μοιράζομαι ως αυτοκόλλητο. Ωστόσο, ποιες περιπτώσεις χρήσης βλέπετε για αυτό το χαρακτηριστικό; Και πόσο συχνά χρειάζεται να απομονώσετε το θέμα στις φωτογραφίες του iPhone σας; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στα σχόλια παρακάτω.