Πώς να αφαιρέσετε το κλείδωμα ενεργοποίησης σε ένα iPhone

Το κλείδωμα ενεργοποίησης κάνει τα iPhone λιγότερο ελκυστικά για τους κλέφτες. Όταν ρυθμίζετε ένα iPhone, αυτό συσχετίζεται με το iCloud ID σας. Ακόμα κι αν κάποιος το κλέψει, δεν μπορεί να το ρυθμίσει και να το χρησιμοποιήσει αν δεν αφαιρέσετε το Κλείδωμα ενεργοποίησης.

Δυστυχώς, οι εγκληματίες δεν είναι οι μόνοι άνθρωποι που απογοητεύονται από το Κλείδωμα ενεργοποίησης. Εάν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο iPhone και δεν συνειδητοποιήσετε ότι είναι κλειδωμένο, για παράδειγμα, μπορεί να καταλήξετε να κλειδωθείτε έξω από το νέο σας τηλέφωνο. Δείτε πώς να το παρακάμψετε.

Τι είναι το Κλείδωμα ενεργοποίησης;

Όταν ενεργοποιείτε για πρώτη φορά το iPhone σας, η Apple σημειώνει το μοναδικό αναγνωριστικό της συσκευής και το Apple ID σας. Στη συνέχεια, συνδέει το μοναδικό αναγνωριστικό του iPhone σας με το Apple ID σας. Αυτό γίνεται για να αποτρέψει τυχόν άλλα Apple ID από τη χρήση της συσκευής. Χωρίς το συνδυασμό ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης για το Apple ID σας, το iPhone σας δεν μπορεί να επαναφερθεί και να χρησιμοποιηθεί από άλλο άτομο.

Πιθανότατα δεν θα παρατηρήσετε την παρουσία του Κλείδωμα ενεργοποίησης μέχρι να επαναφέρετε το iPhone σας ή να εγκαταστήσετε μια σημαντική αναβάθμιση iOS. Σε εκείνο το σημείο, πρέπει να συνδεθείτε με το Apple ID σας για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας και να ενεργοποιήσετε τη συσκευή.

Αυτή η δυνατότητα ασφαλείας είναι στενά συνδεδεμένη με μια άλλη που ονομάζεται Find My iPhone, η οποία σας βοηθά να εντοπίσετε μια συσκευή που λείπει. Εάν ενεργοποιήσετε το Find My iPhone στη συσκευή σας, ενεργοποιείτε επίσης το Activation Lock. Από προεπιλογή, και τα δύο είναι ενεργοποιημένα σε όλα τα iPhone και θα πρέπει να παραμείνουν έτσι.

Εάν θέλετε να δείτε εάν το Find My iPhone (και το Κλείδωμα ενεργοποίησης) είναι ενεργοποιημένο, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > [Your Name] > iCloud > Εύρεση του iPhone μου ή συνδεθείτε στο icloud.com/find για να δείτε την τρέχουσα τοποθεσία της συσκευής σας.

Ενώ οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πιο συχνά προβλήματα με το Κλείδωμα ενεργοποίησης σε χρησιμοποιημένα iPhone, η δυνατότητα είναι επίσης σε iPad και Apple Watch. Όπως ακριβώς συμβαίνει στα iPhone, το Activation Lock κλειδώνει ένα iPad ή Apple Watch στο Apple ID που χρησιμοποιήθηκε για τη ρύθμισή του.

  Πώς να μειώσετε το μέγεθος αρχείου μιας παρουσίασης PowerPoint

Πώς να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID σας

Για να ενεργοποιήσετε ένα iPhone, απλά συνδεθείτε με το Apple ID σας. Πρέπει να γνωρίζετε το email και τον κωδικό πρόσβασής σας. Εάν χρησιμοποιείτε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, μπορείτε να πατήσετε “Ξεκλείδωμα με κωδικό πρόσβασης” και, στη συνέχεια, να πληκτρολογήσετε τον αριθμητικό κωδικό μιας χρήσης που σας στέλνει η Apple.

Εάν δεν γνωρίζετε τη διεύθυνση email σας στο Apple ID, μπορείτε να την αναζητήσετε Ο ιστότοπος iForgot της Apple. Εάν δεν είστε βέβαιοι ποιος είναι ο κωδικός πρόσβασής σας ή θέλετε να τον επαναφέρετε, μπορείτε επίσης να το κάνετε ξέχασα. Εκτός από την ενεργοποίηση της συσκευής σας, χρειάζεστε επίσης τα διαπιστευτήριά σας Apple για να ρυθμίσετε το App Store, τις κλήσεις FaceTime και το iMessage.

Εάν δεν μπορείτε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID ή να ανακτήσετε τη διεύθυνση email σας, καλέστε Υποστήριξη Apple. Εάν βρίσκεστε στις ΗΠΑ, ο αριθμός τηλεφώνου είναι 1-800-APL-CARE. Και δεν χρειάζεται να έχετε ένα σχέδιο Apple Care για να καλέσετε.

Ζητήστε από την Apple να αφαιρέσει το κλείδωμα ενεργοποίησης για εσάς

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ενεργοποιήσετε το iPhone σας, υπάρχει ένα ακόμη πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε. Η Apple θα αφαιρέσει το Κλείδωμα ενεργοποίησης από μια συσκευή για την οποία έχετε έγκυρη απόδειξη αγοράς. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με έναν από τους δύο τρόπους:

Κλείστε ένα ραντεβού στο τοπικό σας Apple Store. Πάρτε τη συσκευή σας, την απόδειξη αγοράς και το καλύτερο χαμόγελό σας.
Καλέστε την Υποστήριξη της Apple και εξηγήστε την κατάσταση. Ζητήστε από τον εκπρόσωπο να αφαιρέσει το Κλείδωμα ενεργοποίησης από τη συσκευή σας εξ αποστάσεως.

Καλέσαμε το τοπικό μας Apple Store και μας εξηγήθηκαν και οι δύο αυτές επιλογές. Ο εκπρόσωπος μας είπε ότι η κατάργηση του Κλείδωμα ενεργοποίησης από συσκευές (τόσο εντός του καταστήματος όσο και μέσω τηλεφώνου) συνήθως «εντάσσεται στη σφαίρα των δωρεάν υπηρεσιών μας», επομένως, δεν θα χρειαστείτε το Apple Care για κανένα από τα δύο.

Κατανοούμε πλήρως την επιθυμία να αφαιρεθεί αυτό το κλείδωμα ενεργοποίησης. Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Κλείδωμα ενεργοποίησης του iPhone και παρέχει επίσης συνδέσμους εάν πρέπει να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID. https://t.co/pcocuadEzH

— Υποστήριξη Apple (@AppleSupport) 23 Μαΐου 2018

  Πλήρωσα $42 για την Apple για να εγκαταστήσει ένα Screen Protector και I Ain't Even Mad

Ο εκπρόσωπος θα σας προειδοποιήσει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το iPhone σας να διαγραφεί κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Το προσωπικό υποστήριξης με το οποίο μιλήσαμε είπε ότι δεν σβήνονται τελικά όλα τα iPhone, αλλά πρέπει να υπογράψετε μια απαλλαγή για οποιαδήποτε εργασία εκτελεί η Apple.

Αυτός είναι μόνο ένας λόγος για τον οποίο πρέπει να έχετε πάντα αντίγραφο ασφαλείας του iPhone.

Αποφύγετε το κλείδωμα ενεργοποίησης όταν αγοράζετε μεταχειρισμένο iPhone

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του Activation Lock είναι ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζει τις πωλήσεις μεταχειρισμένων. Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι οι συσκευές τους είναι κλειδωμένες στα Apple ID τους όταν τις πουλούν. Ομοίως, πολλοί αγοραστές δεν το γνωρίζουν όταν αγοράζουν ένα μεταχειρισμένο iPhone.

Εάν αγοράσετε ένα iPhone μέσω μιας υπηρεσίας όπως eBay, θα πρέπει να καλύπτεστε από προστασία αγοραστή για οτιδήποτε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Δυστυχώς, αυτή η προστασία δεν επεκτείνεται σε συναλλαγές πρόσωπο με πρόσωπο. Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποφύγετε την αγορά μιας συσκευής που δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε:

Όταν ενεργοποιείτε το iPhone, θα πρέπει να δείτε την οθόνη ρύθμισης “Hello” που σας προσκαλεί να “Ρυθμίσετε το iPhone σας” για πρώτη φορά. Αυτό σημαίνει ότι είναι ενεργοποιημένο και δεν είναι κλειδωμένο σε άλλο Apple ID.
Εάν η συσκευή ζητήσει κωδικό πρόσβασης, δεν έχει διαγραφεί. Ζητήστε από τον πωλητή να μεταβεί στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων και να διαγράψει τη συσκευή. Αφού γίνει αυτό, θα πρέπει να εμφανιστεί η οθόνη “Ρύθμιση του iPhone σας”.
Εάν η συσκευή σας ζητήσει Apple ID και κωδικό πρόσβασης, είναι κλειδωμένη και άχρηστη για εσάς στην τρέχουσα κατάστασή της. Ζητήστε από τον πωλητή να συνδεθεί με το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής του για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή. Θα χρειαστεί επίσης να μεταβεί στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Διαγραφή όλου του περιεχομένου και Ρυθμίσεις για να διαγράψει τη συσκευή. Και πάλι, εάν έγινε αυτό, θα δείτε την οθόνη “Ρύθμιση του iPhone σας”.

Εάν ο πωλητής αρνηθεί να κάνει κάτι από τα παραπάνω, απομακρυνθείτε από την πώληση. Αφού είστε ικανοποιημένοι ότι η συσκευή είναι ξεκλείδωτη (και ότι λειτουργεί), προχωρήστε στην πώληση.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο iPhone μέσω Διαδικτύου—ιδιαίτερα από διαβαθμισμένους ιστότοπους, όπως το Facebook Marketplace, το Kijiji και το GumTree. Αυτοί οι ιστότοποι προσφέρουν ελάχιστη έως καθόλου προστασία αγοραστή, επομένως είναι πολύ πιο πιθανό να κολλήσετε με ένα ακριβό χαρτί.

Ζητήστε από έναν πωλητή να απενεργοποιήσει το κλείδωμα ενεργοποίησης από απόσταση

Εάν έχετε ήδη αγοράσει ένα iPhone που είναι κλειδωμένο, δεν χάνεται κάθε ελπίδα! Σε έναν τέλειο κόσμο, ο πωλητής απλώς ξέχασε να το απενεργοποιήσει ή δεν συνειδητοποίησε ότι η δυνατότητα υπήρχε εξαρχής. Ευτυχώς, ο πωλητής μπορεί να αφαιρέσει τη συσκευή από τον λογαριασμό της εξ αποστάσεως.

  Εφαρμογές τρίτων για αύξηση της παραγωγικότητας σε Mac OS X

Πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πωλητή για να λειτουργήσει αυτό, οπότε μην κάψετε τις γέφυρες σας πολύ σύντομα εάν αισθάνεστε ότι σας απάτησαν. Για να ξεμπερδέψετε τη συσκευή από το Apple ID του προηγούμενου κατόχου, ο πωλητής πρέπει να ολοκληρώσει τα ακόλουθα βήματα:

Συνδεθείτε με το Apple ID της στο icloud.com/find.
Κάντε κλικ στο «Όλες οι συσκευές» και, στη συνέχεια, επιλέξτε το σχετικό iPhone.
Εάν είναι διαθέσιμη η “Κατάργηση από λογαριασμό”, θα πρέπει να την επιλέξει.
Διαφορετικά, μπορεί να κάνει κλικ στο “Erase iPhone” και μετά στο “Remove from Account”.

ο

Το εν λόγω iPhone δεν θα πρέπει πλέον να είναι κλειδωμένο σε Apple ID. Ίσως χρειαστεί να επανεκκινήσετε τη συσκευή πριν δείτε οποιεσδήποτε αλλαγές.

Υπηρεσίες τρίτων που προσφέρουν ξεκλείδωμα της συσκευής σας

Πολλές υπηρεσίες τρίτων θα ξεκλειδώσουν τη συσκευή σας έναντι χρέωσης. Ωστόσο, ορισμένοι το κάνουν για να εκμεταλλευτούν τις ευπάθειες στο λογισμικό της Apple και άλλοι χρησιμοποιούνται από τις αρχές επιβολής του νόμου. Κανένα από αυτά δεν είναι επίσημο και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα λειτουργήσει.

Κάποιοι «διαζύγιο» της συσκευής σας από την Apple για να παρακάμψουν το Κλείδωμα ενεργοποίησης. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο iPhone, αλλά η Apple πιθανότατα θα το βάλει στη μαύρη λίστα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνει μελλοντικές ενημερώσεις iOS, ούτε θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iMessage, να πραγματοποιήσετε κλήσεις μέσω FaceTime ή να κατεβάσετε εφαρμογές από το App Store.

Οι μόνες νόμιμες και αξιόπιστες μέθοδοι για να ξεκλειδώσετε το iPhone σας είναι αυτές που καλύψαμε παραπάνω.

Πουλάτε το παλιό σας iPhone; Απενεργοποιήστε το κλείδωμα ενεργοποίησης

Πριν πουλήσετε το iPhone σας, θα πρέπει να κάνετε δύο πράγματα: να απενεργοποιήσετε το Κλείδωμα ενεργοποίησης και να διαγράψετε τη συσκευή ξανά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Το πρώτο διασφαλίζει ότι ο πωλητής μπορεί να χρησιμοποιήσει τη συσκευή σας και το δεύτερο διατηρεί τα δεδομένα σας ιδιωτικά.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να απενεργοποιήσετε το Κλείδωμα ενεργοποίησης:

Στις Ρυθμίσεις, πατήστε το όνομά σας στην κορυφή της λίστας.
Πατήστε «iCloud» και μετά πατήστε «Βρείτε το iPhone μου».
Απενεργοποιήστε το “Find My iPhone” και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID σας.

Τώρα μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε τη συσκευή σας:

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά.
Πατήστε «Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων», επιβεβαιώστε την απόφασή σας και, στη συνέχεια, περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Όταν δείτε την οθόνη “Hello” που λέει, “Ρύθμιση του iPhone σας”, μπορείτε να πουλήσετε τη συσκευή σας.