Πώς να αφαιρέσετε τους περισσότερους ιστότοπους που επισκέπτεστε στο Google Chrome

Το Google Chrome είναι το κύριο για τους περισσότερους χρήστες του Διαδικτύου. Είναι φορτωμένο με δυνατότητες και το διαχειρίζεται ο τεχνολογικός γίγαντας Google. Η μεγάλη βάση χρηστών του επαινεί το Chrome για την ταχύτητα και την εύχρηστη διεπαφή χρήστη του, αλλά ακόμα και μετά από αυτό, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που εμφανίζονται συχνά στο Chrome. Ένα πρόσφατο ζήτημα που ενοχλεί ορισμένους χρήστες του Chrome είναι η δυνατότητα του που εμφανίζει ιστότοπους που επισκέπτεστε συχνά με τη μορφή μικρογραφιών στη Νέα καρτέλα. Το Chrome παρακολουθεί τους ιστότοπούς σας με τις περισσότερες επισκέψεις και τους ορίζει ως μικρογραφίες για εύκολη πρόσβαση στη Νέα καρτέλα. Ορισμένοι χρήστες μπορεί να το βρουν αυτό χρήσιμο, αλλά πολλοί θέλουν να καταργήσουν τους ιστότοπους που επισκέπτονται από την αρχική σελίδα του Chrome. Εάν θέλετε να κρύψετε τις περισσότερες επισκέψεις στη σελίδα Νέας καρτέλας Chrome, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Σας φέρνουμε έναν χρήσιμο οδηγό που θα σας διδάξει πώς να καταργήσετε τους περισσότερους ιστότοπους που επισκέπτεστε στο Google Chrome στη Νέα καρτέλα.

Τρόπος κατάργησης ιστότοπων με τις περισσότερες επισκέψεις στην αρχική σελίδα του Google Chrome

Αυτή η δυνατότητα προστέθηκε στο Chrome χωρίς καμία ειδοποίηση, επομένως οι περισσότεροι χρήστες δεν μπορούσαν να την καταργήσουν. Επίσης, δεν υπάρχει άμεσος τρόπος με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν αυτήν τη λειτουργία, αν και υπάρχουν ορισμένες μέθοδοι με τις οποίες μπορείτε να μάθετε πώς να καταργείτε τους περισσότερους ιστότοπους που επισκέπτεστε στο Google Chrome στη Νέα καρτέλα και είναι οι εξής.

  Πώς να μεταδώσετε ένα βίντεο από το Facebook στο Chromecast

Μέθοδος 1: Τροποποίηση ρυθμίσεων νέας καρτέλας

Το Chrome σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε την εμφάνιση της Νέας καρτέλας με διάφορους τρόπους. Μία από τις οποίες είναι η δυνατότητα κατάργησης συντομεύσεων από τη Νέα καρτέλα, αυτές οι συντομεύσεις έχουν τη μορφή μικρογραφιών των τοποθεσιών που επισκέπτεστε περισσότερο. Η απενεργοποίησή τους θα επιλύσει αυτό το ζήτημα. Εδώ είναι πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό.

1. Στο Google Chrome, πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + N μαζί για να ανοίξετε τη Νέα καρτέλα.

2. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσαρμογή του Chrome που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία.

3. Στο αναδυόμενο παράθυρο Προσαρμογή αυτής της σελίδας, μεταβείτε στην καρτέλα Συντομεύσεις.

4. Στην καρτέλα Συντομεύσεις, ενεργοποιήστε την επιλογή Απόκρυψη συντομεύσεων.

5. Κάντε κλικ στην επιλογή Τέλος.

Τώρα, όποτε ανοίγετε Νέα καρτέλα, δεν θα βλέπετε συντομεύσεις και, στη συνέχεια, θα αφαιρούνται και οι μικρογραφίες των τοποθεσιών που επισκέπτεστε περισσότερο.

  Πώς να αλλάξετε τη γλώσσα για το Chrome Translate

Μέθοδος 2: Τροποποίηση ρυθμίσεων σημαίας

Οι σημαίες είναι λειτουργίες που ελέγχονται στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome από την Google. Είναι κρυμμένα από το κύριο μενού του Chrome, αλλά μπορούν να αλλάξουν την εμπειρία χρήστη καθώς μπορούν να αλλάξουν τις ρυθμίσεις του Chrome. Η απενεργοποίηση μιας τέτοιας επισήμανσης θα καταργήσει τους ιστότοπους που έχετε επισκεφτεί από την αρχική σελίδα του Chrome. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το κάνετε.

1. Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.

2. Πληκτρολογήστε chrome://flags/ στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε το πλήκτρο Enter. Θα ανοίξει τη σελίδα Πειράματα.

3. Στη γραμμή αναζήτησης στη σελίδα Πειράματα, πληκτρολογήστε Top Sites from Site Engagement και πατήστε το πλήκτρο Enter.

4. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στη σημαία Top Sites from Site Engagement και επιλέξτε Disabled.

Μέθοδος 3: Διαγράψτε τα δεδομένα και το ιστορικό της προσωρινής μνήμης του Chrome

Μια άλλη λύση για τον τρόπο κατάργησης των περισσότερων επισκεπτόμενων τοποθεσιών στο Google Chrome στη Νέα καρτέλα είναι η εκκαθάριση των δεδομένων περιήγησης του Chrome. Θα επαναφέρει τις συντομεύσεις του ιστότοπου και δεν θα βλέπετε μικρογραφίες των περισσότερων ιστοτόπων που επισκέπτεστε στη Νέα καρτέλα. Εδώ είναι πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό.

  Πώς να κάνετε το Chrome για αναπαραγωγή ήχου σε ήχο Surround [Fix]

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.

2. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + H ταυτόχρονα για να ανοίξετε το Ιστορικό.

3. Κάντε κλικ στην επιλογή Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης. Θα ανοίξει τις Ρυθμίσεις στη Νέα καρτέλα με το αναδυόμενο παράθυρο Διαγραφή δεδομένων περιήγησης.

4. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο Time range.

5. Στο αναπτυσσόμενο μενού επιλέξτε Όλη η ώρα.

6. Κάντε κλικ στο κουμπί Εκκαθάριση δεδομένων.

Σημείωση: Θα διαγράψει όλο το ιστορικό περιήγησής σας.

Τώρα ξέρετε πώς να καταργήσετε τους περισσότερους ιστότοπους που επισκέπτεστε στο Google Chrome στη Νέα καρτέλα.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Είναι το Google Chrome καλό για το απόρρητο;

Απ. Το Google Chrome είναι διαβόητο για τη συλλογή δεδομένων χρήστη και την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των χρηστών. Κερδίζουν τα περισσότερα από τα χρήματά τους πουλώντας δεδομένα σε διαφημιστικές εταιρείες. Δεν προτιμάται από χρήστες που ανησυχούν για το απόρρητό τους.

Ε2. Είναι ασφαλές το Google Chrome;

Απ. Το Google Chrome θεωρείται ένα αρκετά ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης. Διαθέτει λειτουργίες όπως η Ασφαλής περιήγηση που προτρέπει τους χρήστες κάθε φορά που επισκέπτονται έναν κακόβουλο ιστότοπο ή κάνουν λήψη κάτι δυνητικά επικίνδυνου.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να κατανοήσετε πώς μπορείτε να καταργήσετε τους περισσότερους ιστότοπους που επισκέπτεστε στο Google Chrome και μπορέσατε να αποκρύψετε τις περισσότερες επισκέψεις στη σελίδα νέας καρτέλας του Chrome. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.