Πώς να αφαιρέσετε τις επαφές από το φύλλο κοινής χρήσης σε iPhone ή iPad

Οι ενημερώσεις iOS 13 και iPadOS 13 έφεραν ένα επανασχεδιασμένο φύλλο κοινής χρήσης σε iPhone και iPad. Δυστυχώς, οι νέες δυναμικές συντομεύσεις επαφών μπορεί να είναι ενοχλητικές. Δείτε πώς μπορείτε να τα αφαιρέσετε από το φύλλο κοινής χρήσης.

Η πρώτη σειρά στο νέο φύλλο κοινής χρήσης χρησιμεύει ως συντόμευση για γρήγορη κοινή χρήση περιεχομένου με επαφές που χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα. Θεωρητικά, υποτίθεται ότι θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη. Στην πράξη, όμως, σπάνια βγαίνει έτσι.

Αυτήν τη στιγμή, μόνο οι επαφές από το AirDrop και τα Μηνύματα εμφανίζονται σε αυτήν τη λίστα (συγγνώμη, λάτρεις του WhatsApp).

  Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Microsoft Teams Zoom

Εάν χρησιμοποιείτε σπάνια (ή ποτέ) τη δυνατότητα, μπορεί να γίνει γρήγορα ενοχλητική. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη σειρά επαφών, αλλά υπάρχει μια λύση. Εάν διαγράψετε μια συνομιλία ή ένα νήμα ομάδας από την εφαρμογή Μηνύματα, εξαφανίζεται και από το φύλλο κοινής χρήσης.

Αυτό το βήμα είναι λίγο αυστηρό, αλλά αν θέλετε να καταργήσετε μια επαφή από το φύλλο κοινής χρήσης, αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή “Μηνύματα” στο iPhone ή το iPad σας. Βρείτε τη συνομιλία που θέλετε να καταργήσετε στο φύλλο κοινής χρήσης.

Σύρετε προς τα αριστερά στη συνομιλία.

  Πώς να κάνετε μη αυτόματη εναλλαγή AirPods μεταξύ Mac, iPhone και iPad

Πατήστε «Διαγραφή» όταν εμφανίζεται στα δεξιά.

Παρακέντηση

Για επιβεβαίωση, πατήστε ξανά «Διαγραφή» στο αναδυόμενο παράθυρο.

Παρακέντηση

Όλα τα μηνύματα στο νήμα συνομιλίας διαγράφονται, συμπεριλαμβανομένων τυχόν βίντεο και φωτογραφιών.

Τώρα, όταν επιστρέψετε στο φύλλο κοινής χρήσης, θα παρατηρήσετε ότι η συγκεκριμένη επαφή δεν βρίσκεται πλέον στη λίστα.

Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία για όλες τις επαφές που θέλετε να αφαιρέσετε από την επάνω σειρά του φύλλου κοινής χρήσης.

Εάν θέλετε να καταργήσετε τις προτάσεις επαφών AirDrop, πρέπει να απενεργοποιήσετε εντελώς το AirDrop. Για να το κάνετε αυτό σε μια νεότερη συσκευή, σύρετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία για να εμφανιστεί το Κέντρο Ελέγχου. Εάν έχετε μια παλαιότερη συσκευή με κουμπί Αρχικής οθόνης, σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης.

  Πώς να ελέγξετε εάν είναι διαθέσιμη η ενημέρωση Fall Creators

Εδώ, πατήστε παρατεταμένα το μενού Εναλλαγή.

Στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί “AirDrop”.

Πατήστε παρατεταμένα το

Τέλος, πατήστε «Απενεργοποίηση λήψης».

Παρακέντηση

Όταν επιστρέψετε στο φύλλο κοινής χρήσης, θα δείτε ότι οι επαφές σας στο AirDrop έχουν εξαφανιστεί από τη λίστα.

Φροντίστε να ελέγξετε όλα τα άλλα ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο νέο φύλλο κοινής χρήσης, όπως η προσθήκη αγαπημένων ενεργειών και η προσαρμογή της ενότητας εφαρμογών.