Πώς να αφαιρέσετε τη γραμμή αναζήτησης από τη γραμμή εργασιών στα Windows 10


Έχουμε δει τα Windows 10 να εξελίσσονται με κάθε ενημερωμένη έκδοση που κυκλοφόρησε και μια πολύ σημαντική, πολυσυζητημένη δυνατότητα που εισήχθη ήταν η νέα γραμμή αναζήτησης που προστέθηκε δίπλα στο κουμπί έναρξης. Καταλαμβάνει χώρο στη γραμμή εργασιών που συνήθως δεσμεύουμε για τις εφαρμογές μας που χρησιμοποιούμε συχνά και είναι κάπως περιττό, καθώς μπορείτε ακόμα να κάνετε αναζήτηση στον υπολογιστή σας από το μενού Έναρξη. Ευτυχώς, υπάρχουν δύο πολύ απλοί τρόποι για να απενεργοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης ώστε να μην εμφανίζεται στη γραμμή εργασιών στα Windows 10. Δείτε πώς.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στη γραμμή εντολών χωρίς εκκίνηση στην επιφάνεια εργασίας στα Windows 10

Και οι δύο αυτές διαδικασίες είναι απλές με τη μία να είναι πιο γρήγορη από την άλλη. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και θα δείτε μια νέα επιλογή στο μενού περιβάλλοντος που ονομάζεται «Αναζήτηση». Επεκτείνεται για να αποκαλύψει τρεις επιλογές. απενεργοποίηση, εμφάνιση εικονιδίου αναζήτησης ή εμφάνιση πλαισίου αναζήτησης. Έχετε πολλές επιλογές ως προς το πώς θέλετε να εμφανίζεται η δυνατότητα αναζήτησης. Επιλέξτε Απενεργοποίηση για να αποκρύψετε τη γραμμή αναζήτησης, το εικονίδιο και όλα.

Ο δεύτερος, ελαφρώς μεγαλύτερος και ελαφρώς άβολος τρόπος απόκρυψης της γραμμής αναζήτησης είναι να ανοίξετε τις ιδιότητες της γραμμής εργασιών. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε «Ιδιότητες». Μεταβείτε στην καρτέλα «Γραμμές εργαλείων» και από το αναπτυσσόμενο μενού «Αναζήτηση στη γραμμή εργασιών» επιλέξτε την επιλογή απενεργοποίησης για να την αποκρύψετε εντελώς.

  Τρόπος εμφάνισης/απόκρυψης γραμμής εργασιών σε πολλές οθόνες στα Windows 10

Εάν αποκρύπτετε τη γραμμή αναζήτησης για εξοικονόμηση χώρου, μπορείτε να εμφανίσετε μόνο το εικονίδιο αναζήτησης. Ακόμη και με την αναζήτηση απενεργοποιημένη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Cortana με τη φωνητική εντολή και όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το μενού έναρξης έχει μια άψογη λειτουργία αναζήτησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με το ίδιο αποτέλεσμα.

Το μόνο περίεργο είναι ότι η δυνατότητα απενεργοποίησης, καθώς και οι επιλογές προβολής είτε του εικονιδίου είτε απλώς της γραμμής αναζήτησης είναι κάπως περιττές στην τρέχουσα εφαρμογή τους.