Πώς να αφαιρέσετε την προειδοποίηση ασφαλείας του Windows Defender από το Chrome και το Safari

Μην παραπλανηθείτε από την προειδοποίηση ασφαλείας του Windows Defender με νόμιμη εμφάνιση. Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε να βγείτε από αυτό.

Το να εξαπατήσεις κάποιον από τα χρήματά του δεν είναι ποτέ εύκολο. Και μερικοί απατεώνες φαίνεται να γνωρίζουν αυτή την αλήθεια εδώ και αιώνες.

Βρίσκουν ενδιαφέροντες τρόπους για να εξαπατήσουν τους (μη τεχνικούς) ανθρώπους να κάνουν πράγματα που διαφορετικά δεν θα έκαναν.

Στον συγκεκριμένο μηχανισμό, δημιουργούν μια αίσθηση επείγοντος, λέγοντας στους χρήστες ότι η συσκευή τους είναι κλειδωμένη και να επικοινωνήσουν αμέσως με την (ψεύτικη) τεχνική υποστήριξη.

Ένα αναδυόμενο παράθυρο εμφανίζει έναν αριθμό κλήσης που σας οδηγεί σε γύρους κοινωνικής μηχανικής μέχρι να αποκαλύψετε κρίσιμα προσωπικά στοιχεία ή να καταθέσετε προκαταβολικά ένα τέλος υποστήριξης.

Ας το ελέγξουμε σε βάθος για να δούμε πώς λειτουργεί και πώς να αποφύγετε τέτοιες ψεύτικες προειδοποιήσεις στο μέλλον.

Προειδοποίηση ασφαλείας του Windows Defender

Το Windows Defender είναι η εγγενής λύση προστασίας από ιούς για το λειτουργικό σύστημα Windows. Χρησιμοποιώντας αυτό ως πρόσχημα σημαίνει τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας για τους κακούς ηθοποιούς.

Πηγή: Microsoft Community

Ωστόσο, όπως και οι περισσότερες άλλες απάτες, αυτό δεν έχει σχεδιαστεί τέλεια. Μπορείτε να λάβετε υπόψη τις ανωμαλίες γραμματοσειράς, τα γραφικά της υποομάδας κ.λπ., για να τα ξεχωρίσετε από ένα γνήσιο αναδυόμενο παράθυρο προειδοποίησης συστήματος.

Αυτό που είναι αστείο είναι ότι ακόμη και οι χρήστες Mac/iOS λαμβάνουν αυτό:

Πηγή: Apple Support

Έτσι, αυτό το καθιστά μια απάτη που βασίζεται σε προγράμματα περιήγησης, που στοχεύει χρήστες τυχαία, ανεξάρτητα από το λειτουργικό τους σύστημα.

  Διορθώστε το Realtek Audio Manager που δεν ανοίγει στα Windows 10

Γιατί λαμβάνω την προειδοποίηση του Windows Defender;

Αλληλεπιδράσατε εκεί που δεν έπρεπε. Έκανε κλικ σε έναν ύποπτο σύνδεσμο, κατέβασε κακόβουλο λογισμικό, επισκέφτηκε μια σκιερή ιστοσελίδα κ.λπ.

Αυτές οι ενέργειες θα μπορούσαν να μολύνουν τη συσκευή σας. Στη συνέχεια, μπορεί να εμφανιστούν τέτοια αναδυόμενα παράθυρα που απειλούν να κλειδώσουν το μηχάνημα.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι πολύ χειρότερο με το spyware να παρακολουθεί κάθε σας κίνηση ή το ransomware να κρυπτογραφεί το σύστημά σας και να ζητά τεράστια ποσά για να πάρει πίσω την πρόσβαση.

Επομένως, θεωρήστε τον εαυτό σας τυχερό αν είναι απλώς η προειδοποίηση ασφαλείας του windows Defer και ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να απαλλαγείτε από αυτό.

Κατάργηση προειδοποίησης ασφαλείας του Windows Defender από το Chrome

Εάν χρησιμοποιείτε Chrome (ή οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται σε Chrome), το τυπικό βήμα για όλους τους χρήστες των Windows είναι να εισέλθουν στη Διαχείριση εργασιών πατώντας alt+ctrl+delete.

Εδώ, αναζητήστε το όνομα του προγράμματος περιήγησης, κάντε δεξί κλικ πάνω του και κάντε κλικ στο Τέλος εργασίας.

Αυτό θα κλείσει το πρόγραμμα περιήγησης.

Οι χρήστες του Chrome μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη διαχείριση εργασιών του για να αποθηκεύσουν οτιδήποτε σημαντικό πριν το κλείσουν.

Μπορείτε να το έχετε πρόσβαση με shift+esc. Στη λίστα των εσωτερικών διεργασιών του Chrome, επιλέξτε την ύποπτη καρτέλα και χρησιμοποιήστε τη διαδικασία τερματισμού για να την κλείσετε.

Στη συνέχεια, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επαναφέρετε το Chrome. Για αυτό, κάντε κλικ στην κατακόρυφη έλλειψη (⋮) επάνω δεξιά και μετά μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.

Από το πλαϊνό πλαίσιο, ανοίξτε το Reset και κάντε εκκαθάριση.

Εδώ, μπορείτε να επαναφέρετε απευθείας τις ρυθμίσεις στις αρχικές προεπιλογές τους ή να χρησιμοποιήσετε πρώτα την Εκκαθάριση υπολογιστή ως προληπτικό μέτρο.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τον δέκτη CPU Ryzen για κινητά Slimbook στο Ubuntu

Δεν θα το έλεγα πλήρες antivirus για τον υπολογιστή σας, αλλά αντιμετωπίζει το κακόβουλο λογισμικό που επηρεάζει την εμπειρία περιήγησης – το ακριβές πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ. Επομένως, δεν είναι κακό να το χρησιμοποιήσετε πριν επαναφέρετε τις προεπιλογές.

Το τελευταίο βήμα είναι η χρήση ενός premium antivirus για σάρωση συστήματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν έκδοση του εργαλείου αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού Malwarebytes, εάν δεν έχετε εγγραφεί σε κανένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Επιπλέον, υπάρχει η δοκιμή 30 ημερών της McAfee χωρίς πιστωτική κάρτα για να καθαρίσει το σύστημά σας από τυχόν ανεπιθύμητες εφαρμογές.

Είναι καλό να έχετε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς επί πληρωμή, αλλά μπορείτε επίσης να ελέγξετε αυτήν τη λίστα με δωρεάν προγράμματα προστασίας από ιούς για υπολογιστή.

Και ενώ μιλάμε για το Chrome, τα γενικά βήματα θα λειτουργούσαν για όλα τα προγράμματα περιήγησης των Windows. Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών για να σκοτώσετε την εφαρμογή που δεν αποκρίνεται, να επαναφέρετε το πρόγραμμα περιήγησης και να σαρώσετε με ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς.

Κατάργηση προειδοποίησης ασφαλείας του Windows Defender από το Safari

Η Apple έχει κάνει την επαναφορά του Safari σε μια διαδικασία πολλών βημάτων από το 2015. Τώρα πρέπει να διαγράψετε το ιστορικό ιστού, την προσωρινή μνήμη, να καθαρίσετε το φάκελο της βιβλιοθήκης και να αφαιρέσετε επεκτάσεις για να το κάνετε ξανά «νέο».

Ωστόσο, θα σας συμβουλεύσω να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των σελιδοδεικτών εάν είναι κάτι χρήσιμο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό από το Αρχείο > Εξαγωγή σελιδοδεικτών.

Εκκαθάριση ιστορικού ιστού

Σταδιακά, το Safari συνεχίζει να αποθηκεύει δεδομένα ιστού που καταναλώνουν εικονική μνήμη, γεγονός που επιβραδύνει τη συνολική εμπειρία περιήγησης.

Έτσι, το πρώτο βήμα για την επαναφορά του Safari σε Mac είναι η εκκαθάριση του ιστορικού περιήγησης.

Κάντε κλικ στην επιλογή Ιστορικό, στη συνέχεια Εκκαθάριση ιστορικού από το αναπτυσσόμενο μενού και μεταβείτε με όλο το ιστορικό στο επόμενο αναδυόμενο παράθυρο.

  Πώς να δημιουργήσετε έναν αόρατο φάκελο στην επιφάνεια εργασίας των Windows 10

Άδειο προσωρινή μνήμη

Η προσωρινή μνήμη αποθηκεύει προσωρινά δεδομένα ιστότοπου και βοηθά στη γρήγορη παρακολούθηση της παράδοσης ιστοσελίδων. Ωστόσο, κάθε τόσο, συνιστάται η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης για τη βελτιστοποίηση των ταχυτήτων περιήγησης.

Και δεδομένου ότι κάνουμε επαναφορά του Safari, είναι σημαντικό να απαλλαγούμε από την προσωρινή μνήμη.

Αυτό κρύβεται στο μενού Ανάπτυξη, το οποίο δεν είναι διαθέσιμο από προεπιλογή. Για να το ενεργοποιήσετε, επιλέξτε Safari στο επάνω μενού και κάντε κλικ στις Προτιμήσεις.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα Για προχωρημένους και ελέγξτε το μενού Εμφάνιση ανάπτυξης στη γραμμή μενού.

Τέλος, κάντε κλικ στο Develop στο μενού και στο Empty Caches στο αναπτυσσόμενο μενού.

Κατάργηση επεκτάσεων

Αυτό είναι ένα άλλο κρίσιμο βήμα για την επαναφορά του Safari. Για διαγραφή επεκτάσεων, μεταβείτε στο Safari>Προτιμήσεις>Επεκτάσεις.

Τώρα επιλέξτε και απεγκαταστήστε το καθένα.

Διαγραφή προσθηκών Safari

Η κατάργηση των προσθηκών Safari από το πρόγραμμα περιήγησης δεν είναι δυνατή. Αντίθετα, πρέπει να τα διαγράψετε μέσα στους φακέλους ~/Library και Library.

Και στις δύο τοποθεσίες, πρέπει να βρείτε το φάκελο Προσθήκες Internet και να σκουπίσετε τα περιεχόμενά του.

Αυτά τα τέσσερα βήματα θα επαναφέρουν το Safari σε Mac και θα καταργήσουν επίσης την προειδοποίηση ασφαλείας του Windows Defender.

Ωστόσο, είναι καλύτερο να εκτελέσετε μια σάρωση με λογισμικό ασφαλείας macOS. Ως γρήγορη λύση, σας συμβουλεύω να χρησιμοποιήσετε δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς Malwarebytes για Mac για να ελέγξετε εάν η συσκευή σας έχει μολυνθεί.

Τελικές λέξεις: Είναι μια απάτη τεχνικής υποστήριξης!

Η προειδοποίηση ασφαλείας του Windows Defer είναι μια προσπάθεια απατεώνων να σας κάνει να αποκαλύψετε ευαίσθητες πληροφορίες ή να μην πληρώσετε για τίποτα.

Αυτή είναι μια μόλυνση που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης, που σημαίνει ότι πρέπει να την επαναφέρετε. Επιπλέον, μια πλήρης σάρωση συστήματος με ένα premium antivirus θα πρέπει να το διορθώσει.

ΥΓ: Κακόβουλο λογισμικό ή όχι, σχεδόν όλοι οι φορητοί υπολογιστές υποφέρουν από θερμικό στραγγαλισμό και η χρήση αυτών των μαξιλαριών ψύξης φορητών υπολογιστών θα ενισχύσει την απόδοσή τους.