Πώς να αφαιρέσετε συσκευές από το Google Home σας

Το αρχικό Google Home, το Google Home Hub, το Google Home Mini και διάφορα έξυπνα ηχεία αποτελούν μέρος της σειράς Google Home. Μια σειρά από έξυπνες οικιακές συσκευές, συμπεριλαμβανομένου του θερμοστάτη Nest, αποτελούν μέρος του χαρτοφυλακίου, το οποίο πωλείται κάτω από την επωνυμία Google Nest. Το Google Home μπορεί να χειριστεί το πρόγραμμά σας, να παρέχει ενημερώσεις για τον καιρό και πολλά άλλα, χάρη στον Βοηθό Google που περιλαμβάνεται ήδη στη συσκευή. Υπάρχουν αμέτρητα συμβατά φώτα, κάμερες, ηχεία και άλλες συσκευές που μπορείτε να διαχειριστείτε. Όλες οι πρόσφατες ειδοποιήσεις και υπενθυμίσεις σας μπορούν να προβληθούν από μία μόνο εφαρμογή. Τα smartphone, τα tablet, τα iPhone και τα iPad Android έχουν όλα πρόσβαση στην εφαρμογή Google Home. Αλλά κάποια στιγμή, ίσως θελήσετε να αφαιρέσετε συσκευές από το Google Home. Έτσι, αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσει τα βήματα σχετικά με τον τρόπο κατάργησης μιας συνδεδεμένης συσκευής και επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων ενός Google Home mini.

Πώς να αφαιρέσετε συσκευές από το Google Home σας

Ο όρος Google Home μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει τόσο το αρχικό έξυπνο ηχείο Google Home όσο και την πλήρη σειρά προϊόντων, η οποία περιλαμβάνει επίσης το Google Home Hub, το Google Mini και άλλα στοιχεία. Το πρώτο gadget Google Home απλώς αποτελούνταν από ένα ηχείο δύο ιντσών και λίγο εξοπλισμό υπολογιστή που περικλείεται σε ένα περίβλημα που έμοιαζε με αποσμητικό χώρου. Έχει ήδη ενσωματωμένη συνδεσιμότητα Wi-Fi, την οποία χρησιμοποιεί για να συνδεθεί στο δίκτυο Wi-Fi και στο διαδίκτυο. Το Amazon Echo ήταν η αγορά-στόχος για το αρχικό Google Home. Αν και βασίζεται στον Βοηθό Google και όχι στον εικονικό βοηθό Alexa της Amazon, προσφέρει συγκρίσιμες δυνατότητες και δυνατότητες.

Η Google κυκλοφόρησε μια σειρά από διαφορετικά προϊόντα στη σειρά Google Home εκτός από το αρχικό έξυπνο ηχείο.

  • Το έξυπνο ηχείο Google Home είναι πλέον διαθέσιμο σε μικρότερη μορφή, το Google Home Mini. Αν και η ποιότητα του ηχείου δεν είναι τόσο εξαιρετική και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, ο Βοηθός Google εξακολουθεί να είναι πλήρως προσβάσιμος.
  • Μια καλύτερη αντικατάσταση του Google Home Mini είναι το Google Nest Mini. Αν και έχει συγκρίσιμο φυσικό παράγοντα, ο ήχος είναι υψηλότερης ποιότητας.
  • Μια μεγαλύτερη έκδοση του Google Home με πρόσθετα ηχεία και καλύτερη ποιότητα ήχου ονομάζεται Google Home Max.
  • Το Google Nest Hub είναι ένα Google Home με ενσωματωμένη οθόνη. Εκτός από όλα όσα μπορεί να κάνει το Google Home, έχει πλέον τη δυνατότητα εμφάνισης εικόνων και πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων.

  • Ένα Google Nest Hub με μεγαλύτερη οθόνη, καλύτερο ήχο και πρόσθετες λειτουργίες ονομάζεται Google Nest Hub Max.

Αυτές οι συσκευές πρέπει να είναι συνδεδεμένες στην εφαρμογή Google Home σε smartphone, tablet, iPhone και iPad. Μπορούν επίσης να αφαιρεθούν ανάλογα με τις ανάγκες σας. Λοιπόν, ας βουτήξουμε βαθύτερα σε αυτό το άρθρο για να μάθουμε τα βήματα για την κατάργηση συσκευών από το Google Home.

Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε μια συνδεδεμένη συσκευή;

Ας δούμε τη διαδικασία κατάργησης συνδεδεμένων συσκευών από το Google Home:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Home στη συσκευή σας Android ή iOS συσκευή.

2. Πατήστε στη συσκευή που θέλετε να αφαιρέσετε από τον λογαριασμό σας στο Google Home.

3. Στη συνέχεια, πατήστε στο εικονίδιο με το γρανάζι Ρυθμίσεις από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

Σημείωση: Ακόμα κι αν μπορείτε να δείτε τη συσκευή σας στην εφαρμογή Google Home, θα μπορούσε να αποσυνδεθεί εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις της. Βεβαιωθείτε ότι το gadget είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο και συνδεδεμένο.

4. Σύρετε προς τα κάτω και πατήστε Κατάργηση συσκευής.

5. Πατήστε Κατάργηση από το αναδυόμενο παράθυρο για να επιβεβαιώσετε την ενέργεια.

Πού βρίσκονται οι Ρυθμίσεις συσκευής στο Google Home;

Μπορείτε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις συσκευής της εφαρμογής Google Home πατώντας στο εικονίδιο με το γρανάζι Συσκευή > Ρυθμίσεις.

Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε συσκευές από το Google Home;

Τα παρακάτω βήματα θα σας εξηγήσουν τη διαδικασία κατάργησης συσκευών από την εφαρμογή Google Home.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι το gadget είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο και συνδεδεμένο.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Google Home και πατήστε στη συσκευή που θέλετε.

2. Πατήστε στο εικονίδιο με το γρανάζι Ρυθμίσεις > Κατάργηση συσκευής.

3. Τέλος, πατήστε Αφαίρεση από το αναδυόμενο παράθυρο επιβεβαίωσης.

Γιατί δεν μπορείτε να αφαιρέσετε μια συσκευή από το Google Home;

Μια ασταθής ή καθόλου σύνδεση στο διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη σύνδεση της συσκευής σας στο Google Home.

Τι συμβαίνει εάν αφαιρέσετε μια συσκευή από τον Λογαριασμό σας Google;

Στην εφαρμογή Google Home, εάν αφαιρέσετε μια συσκευή από τον λογαριασμό σας Google, θα αποσυνδέσει το gadget από τους κατοίκους του σπιτιού. Δεν θα είναι πλέον συνδεδεμένο με τον Λογαριασμό σας Google. Τα δεδομένα αυτής της συσκευής, συμπεριλαμβανομένης της δραστηριότητας βίντεο, θα διαγραφούν. Μπορεί να προστεθεί ξανά αργότερα επιλέγοντας απλώς τη συσκευή.

Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε μια άγνωστη συσκευή από το δίκτυό σας;

Για να λάβετε μια λίστα με τις πρόσφατες συσκευές που έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς σας, μεταβείτε στην καρτέλα δραστηριότητα για αυτούς τους λογαριασμούς και διαγράψτε τους. Όλες οι συσκευές που είχαν πρόσβαση στον λογαριασμό σας τις προηγούμενες 28 ημέρες εμφανίζονται στη σελίδα δραστηριότητας συσκευής. Για πρόσβαση στο παράθυρο πληροφοριών της συσκευής, βρείτε τη συσκευή και κάντε διπλό κλικ πάνω της. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τη διαδικασία αφαίρεσης για οποιεσδήποτε συσκευές. Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές από το Google Home:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Home στο τηλέφωνό σας.

2. Πατήστε στη συσκευή που θέλετε > Ρυθμίσεις εικονίδιο με το γρανάζι.

3. Στη συνέχεια, πατήστε Κατάργηση συσκευής.

4. Τέλος, από το αναδυόμενο παράθυρο, πατήστε Κατάργηση.

Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε ένα σπίτι από το Google Home;

Σε περίπτωση που είστε ο μόνος κάτοικος ενός σπιτιού, μπορείτε να το αφαιρέσετε μέσω της εφαρμογής Home. Πρέπει πρώτα να διαγράψετε κάθε άλλο κάτοικο του σπιτιού χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Google Home, εάν δεν είστε ο μόνος κάτοικος του σπιτιού. Εάν όχι, περιορίζεστε στο να αφήσετε το σπίτι μόνοι σας και οι άλλοι ένοικοι συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση στον χώρο και στην επίπλωση του. Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε το επιθυμητό σπίτι από την εφαρμογή Google Home:

Σημείωση: Η διαγραφή του σπιτιού σας δεν θα αφαιρέσει δεδομένα από τον λογαριασμό σας Google.

1. Αποκτήστε πρόσβαση στην εφαρμογή Google Home στο τηλέφωνό σας.

2. Αλλάξτε στο επιθυμητό σπίτι που θέλετε να απαλλαγείτε.

3. Πατήστε στην επιλογή Ρυθμίσεις.

4. Πατήστε Διαγραφή αυτού του σπιτιού.

5. Τέλος, πατήστε Διαγραφή σπιτιού.

Μόλις διαγραφεί το σπίτι σας, ο λογαριασμός σας Google είναι πλέον ελεύθερος από το σπίτι. Τα φώτα, οι οθόνες, τα ηχεία, οι κάμερες, οι θερμοστάτες, οι κλειδαριές και άλλες συσκευές που εγκαταστήσατε σε ένα συγκεκριμένο σπίτι δεν μπορούν να ελεγχθούν μέσω της εφαρμογής Home, εκτός εάν τα εγκαταστήσετε ξανά σε διαφορετικό σπίτι. Οι ρυθμίσεις του θερμοστάτη και τα ιστορικά βίντεο από οποιεσδήποτε κάμερες Nest ενδέχεται να έχουν διαγραφεί μαζί με άλλα δεδομένα που σχετίζονται με το σπίτι.

Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε μια συσκευή από την εφαρμογή Google;

Για να αφαιρέσετε συσκευές από το Google Home, οι συσκευές πρέπει να είναι συνδεδεμένες στην εφαρμογή Google Home σε συσκευές. Μπορούν επίσης να αφαιρεθούν ανάλογα με τις ανάγκες σας. Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές από το Google Home:

Σημείωση: Ακόμα κι αν μπορείτε να δείτε τη συσκευή σας στην εφαρμογή Google Home, θα μπορούσε να αποσυνδεθεί εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις της. Βεβαιωθείτε ότι το gadget είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο και συνδεδεμένο.

1. Αποκτήστε πρόσβαση στην εφαρμογή Google Home στο τηλέφωνό σας.

2. Πατήστε στη συσκευή που θέλετε > Ρυθμίσεις εικονίδιο με το γρανάζι > Κατάργηση συσκευής.

3. Στη συνέχεια, πατήστε Κατάργηση από το αναδυόμενο παράθυρο για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης.

Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε μια συσκευή από το Chromecast;

Δεν υπάρχει ιδιαίτερος τρόπος για να αφαιρέσετε μια συσκευή από το Chromecast. Μπορεί να μεταδίδει πληροφορίες από το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το Google Chromecast, ένα ειδικό gadget που συνδέεται με οποιαδήποτε τηλεόραση ή οθόνη με σύνδεση HDMI. Μπορείτε να κάνετε ροή των πολυμέσων και των εφαρμογών που προτιμάτε απευθείας στην τηλεόραση ή τα ηχεία σας με ενσωματωμένο Chromecast, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε smartphone, tablet ή φορητό υπολογιστή. Για να αφαιρέσετε τη συσκευή Chromecast από το Google Home, μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω.

Πώς μπορείτε να επαναφέρετε εργοστασιακά ένα Google Home Mini;

Το Google Home Mini είναι το έξυπνο ηχείο Google Home, αλλά διατίθεται σε μικρότερη μορφή. Αν και η ποιότητα του ηχείου δεν είναι τόσο εξαιρετική και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, ο Βοηθός Google εξακολουθεί να είναι πλήρως προσβάσιμος. Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε το Google Home Mini:

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας Google Home Mini είναι ενεργοποιημένη προτού επιχειρήσετε τα ακόλουθα βήματα.

1. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων (χαραγμένος κύκλος) για μερικά δευτερόλεπτα από το πίσω μέρος της συσκευής σας Google Home Mini.

Σημείωση: Μην αφήσετε το κουμπί επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων μέχρι να δείτε το πράσινο φως να εμφανίζεται στη συσκευή σας.

2. Περιμένετε ένα λεπτό για να επιτρέψετε στη συσκευή να διαμορφώσει τις παραμέτρους και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία επαναφοράς.

3. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα ακούσετε το Welcome to Google Home. Η διαδικασία επαναφοράς έχει πλέον ολοκληρωθεί με επιτυχία στη συσκευή σας Google Home Mini.

Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε συσκευές στο Google Wifi;

Το Google Wifi δεν είναι πλέον διαθέσιμο για λήψη. Ωστόσο, μπορείτε να διαχειριστείτε τις συνδεδεμένες συσκευές στο δρομολογητή Wi-Fi και να ελέγξετε τη χρήση δεδομένων τους από το Google Home. Ας δούμε πώς να το κάνουμε αυτό:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Home και πατήστε Wi-Fi.

2. Πατήστε Συσκευές.

3. Πατήστε στη συσκευή που θέλετε από τη λίστα για να δείτε τις διάφορες λεπτομέρειες και ρυθμίσεις.

Από εδώ, μπορείτε να διαχειριστείτε τις συσκευές σας που είναι συνδεδεμένες με Wi-Fi στο Google Home. Μπορείτε επίσης να θέσετε σε παύση ή να αφαιρέσετε μια συνδεδεμένη συσκευή από αυτό το μενού.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε συσκευές από το Google Home και να επαναφέρετε εργοστασιακά ένα Google Home mini. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας για το θέμα που θέλετε να μάθετε στο επόμενο άρθρο μας.

  9 βιβλιοθήκες στοιχείων πλέγματος δεδομένων JavaScript προς χρήση