Πώς να αφαιρέσετε εφαρμογές και σελίδες από την αρχική οθόνη του iPhone σας

Για χρόνια, οι κάτοχοι Android μπορούσαν να αποκρύψουν εφαρμογές από τις αρχικές τους οθόνες. Τώρα, εφόσον χρησιμοποιείτε iOS 14 ή νεότερο, οι κάτοχοι iPhone μπορούν να αφαιρούν και να αποκρύπτουν εφαρμογές καθώς και σελίδες από την αρχική οθόνη και να τοποθετούν πράγματα στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών.

Η Βιβλιοθήκη εφαρμογών είναι η έκδοση της Apple για το συρτάρι εφαρμογών. Είναι διαθέσιμο στην τελευταία σελίδα της αρχικής οθόνης. Εδώ, θα βρείτε όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές σας ταξινομημένες σε διάφορες κατηγορίες. Μπορείτε επίσης να δείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές από το πεδίο Αναζήτηση.

Τώρα που όλες οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών, τίθεται το ερώτημα. Γιατί πρέπει να διατηρείτε τις ίδιες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σπάνια και στην αρχική οθόνη; Μπορείτε να το κάνετε αυτό με δύο τρόπους. Μπορείτε είτε να αφαιρέσετε συγκεκριμένες εφαρμογές από την αρχική οθόνη σας (θα εξακολουθούν να εμφανίζονται στην Αναζήτηση Spotlight και στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών), είτε μπορείτε να αφαιρέσετε ολόκληρες σελίδες και να αποκρύψετε όλες τις εφαρμογές από αυτήν τη σελίδα σε μια στιγμή.

  Πώς να κάνετε σίγαση μιας συνομιλίας επ' αόριστον στο WhatsApp

Αφαιρέστε ή αποκρύψτε εφαρμογές από την αρχική οθόνη του iPhone σας

Αρχικά, ας δούμε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε ή να αποκρύψετε μεμονωμένες εφαρμογές από την αρχική οθόνη του iPhone σας (χωρίς να τις διαγράψετε).

Για να το κάνετε αυτό, πατήστε παρατεταμένα μια εφαρμογή που θέλετε να καταργήσετε. Από το μενού επιλογών, επιλέξτε την επιλογή “Κατάργηση εφαρμογής”.

Στο μενού διαγραφής εφαρμογής, θα δείτε μια νέα επιλογή. Εδώ, επιλέξτε την επιλογή “Κατάργηση από την αρχική οθόνη”.

Η εφαρμογή θα εξαφανιστεί αμέσως από την αρχική οθόνη του iPhone σας. Μπορείτε να μεταβείτε στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών (κάνοντας σάρωση προς τη δεξιά σελίδα) και να την αναζητήσετε για να εκκινήσετε την εφαρμογή.

  Πώς να βρείτε την κατεύθυνση του ταξιδιού σας χρησιμοποιώντας τους Χάρτες Google

Αφαιρέστε ή αποκρύψτε σελίδες από την αρχική οθόνη του iPhone σας

Αν είστε σαν εμάς, πιθανότατα έχετε μερικές σελίδες γεμάτες με εφαρμογές που σχεδόν ποτέ δεν επισκέπτεστε. Εάν έχετε συνηθίσει να εκκινείτε εφαρμογές από την Αναζήτηση Spotlight, ίσως θέλετε να αφαιρέσετε όλες τις σελίδες μεταξύ της πρώτης σας σελίδας και της Βιβλιοθήκης εφαρμογών.

Για να το κάνετε αυτό, πατήστε παρατεταμένα σε ένα κενό μέρος της αρχικής οθόνης του iPhone σας για να μεταβείτε στη λειτουργία επεξεργασίας. Τώρα, πατήστε τις κουκκίδες σελίδας που βρίσκονται πάνω από το dock στο κάτω μέρος της οθόνης της συσκευής.

  Το 5G E δεν είναι πραγματικό 5G. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε

Αυτό θα εμφανίσει μια νέα διεπαφή χρήστη που παραθέτει όλες τις σελίδες σε ένα πλέγμα. Πατήστε το σημάδι επιλογής κάτω από μια σελίδα για να την καταργήσετε. Μπορείτε να το κάνετε αυτό για όσες σελίδες θέλετε (εκτός από την πρώτη σελίδα).

Μπορείτε να επιστρέψετε εδώ ανά πάσα στιγμή για να ενεργοποιήσετε ξανά μια σελίδα. Μόλις ολοκληρώσετε την επεξεργασία, πατήστε το κουμπί “Τέλος”.

Μόλις επιστρέψετε στην αρχική οθόνη, θα δείτε ότι οι κουκκίδες σελίδας στο κάτω μέρος της οθόνης έχουν μειωθεί σε αριθμό. Τώρα μπορείτε να σύρετε γρήγορα στη σελίδα της Βιβλιοθήκης εφαρμογών.